::Merisik & Meminang d Johor:::

Rombongan merisik & meminang sekali gus utk abg
Mummy & daddy apply cuti utk hari jumaat & isnin
So hari ni masih bercuti la.. yeeeaaa... elly paling happy..
Jom kita Layannnzzzz piccas
Dari mula kami bertolak smpi kami balik


Elly dh siap.. dari berseluaq jeans nak tukaq pakai skert plak.. smbil menari2 dpn pintu.. tak sabaq nak bertolak ke KL.. kami akan bermalam di ampang rumah kakak sebelum bertolak ke Yong Peng, Johor.

Masuk ja dlm keta terus mintak susu.. kami gerak pkl 12 tgh hari.. singgah sg dua ambik cake fondant utk hantaran..


Layanzzz piccas kami 2 beranak bermain2 dlm keta..

Bosan main ngan mummy, elly ke dpn main plak ngan daddy...

Singgah bukit merah lunch KFC tukaq baju & masuk dlm keta terus lena..

Baru bangun tdoq.. tgh angin 1 bdn kat mummy asyik ambik gambo jerr...

Sesampainya kami di sg buluh, mummy serbu Dunkin' Donut dulu la.... tp knape ya rasa dah x sesedap dulu.. j-co lagi sedap.. ;p

Elly plak pilih yg pink clr laaa....

Berposing lagik..

Sampai ampang around pkl 10 sbb kami singgah puchong dulu sebelum ke ampang... elly x lepas peluang, mlm tue pkl 1.30 pg baru tdoq.. kira nak main ja bila jumpe daniel & adrian..

Esok paginya.. 3 beradik ni dah siap & kebetulan plak tema sama black & white..

Hantaran cincin aku bawak... yg lain bagi abg & adik aku yg bawak... ehheeh... caya x ni aku la buat.. ala kadar ja, x sempat nk buat elok2 bz ja memanjang..

Focus2x.. dr kiri cincin tunang, kanan cincin merisik.

Harus.. posing2x..

Rehat kejap di R&R apa ntah lupa yg pasti sebelum tangkak..

Berkumpul Di R&R Pagoh.. elly with bakal pengantin (pak ngah paling rapat ngan aku)

Aku la ni ngan kakak aku yg sulung

Bonda tercinta Hamidah

Daniel with mak teh (ni pon bakal pengantin yg tunang bebaru ni)

Elly x lepas peluang la.. asal nmpk ja sure kena singgah kejap pon jd la...

Bergayut anak mummy ni..

Perjalanan diteruskan lagi.. elly x mau naik keta ngan mummy dia nak naik ngan mak teh plak.. ok T C yerr sayang.. emuah..

Singgah Solat Zohor di Masjid Sri Medan, Yong Peng. Seisi bergambar la kami yg "coti" ini.. ;)

Elly ni susah tol nak senyum..

Mesra..

Gambo kiri : elly, syeri (pak nganh), kahar

Gambo kanan : imadi (pak njang) & elly

Dok pikiq pa la bdk kecik ni..

Elly posing ultraman!!!

Dah smpi...



Hantaran pemanis..

Cincin, sirih junjung, cake & choclate n kain sutera biru.. semua hantaran ni aii la yg buat kecuali sirih junjung..

Hantaran sebelah pompuan..

;)

Acara pon bermula..

Belum habis elly yg mkn dulu.. x sabaq dah.. hehe..

Seisi menyarung cincin merisik dulu..

2nd plak sarungkan cincin tunang..

Focus4x..

Bersalaman


Cincin segak di jari manis..


Pak ngah lega di apit oleh my dad (kanan) dan tukang cakap (kiri)..


Pengantin pompuan plak di apit oleh bakal ibu mertua & kakak iparnya..

Elly & daniel tersandar di dinding sebelah pengantin sambil mengangkat tangan aminkan doa..

;) harus jugak ni..

;)

Posing2..

Daniel syibok la.. ni utk kaum2 pompuan jerr..

Ni la bakal kakak iparku (muda dr aiii tau)

Bersimpuh ayu..

Moga ikatan pertunangan ni kekal hingga ke jinjang pelamin..

OTW balik dlm keta, elly x sabar nak mkn cupcake buah tangan dr pihak pompuan


Kami singgah di h/way jejantas ayer keroh, Melaka utk segarkan diri dgn mandi & rest kejap sebelum berangkat terus balik ke penang...

Elly segak bertopi & spek merahnya..

Bergaya lepas mandi... hhhmmm segarnya...

Ni elly & abg ipar aii.. kami ber4 dari penang..

Elly x lepas peluang sambar sepasang kasut adidas dengan muka excitednya... dia pilih sendiri, mummy pilih patern 1 lagi tp dia x suka..

Cangkung depan cemin.. cantiknyerrr...

Kasut baru elly..

Singgah di Stesen minyak yg ada drive thru McD.. lepak sambil makan fries & nugget.. elly plak dpt patung barbie dr happy meal..

Elly nak sembang ngan mummy, mcm2 dia cerita sambil menyanyi2 sedar2 dah terlena.. anak mummy ni manja sungguh..

Terkedang lena di sisi kasut barunya... kami smpi di penang pkl 2.30 pagi..

p/s : bestnyerrr hari ni masih coti.... boleh la g jln2 dlm penang plak & relax2 kan diri dr ke 'bz'an...


Comments

zura@iwan said…
wahhh bestnya ramai2 rombongan cik kiah g meminang..hikss....

lawa hntran cincin nurren buat ek....
LYaFRINA said…
dpt kasut baru!!

asya kalo dapat kasut baru msti nak pakai y tu jer... budak2 skarang pon dah pandai nak memilih kan.. beza dr zaman kita..

tema biru+hitam tu nice je kan.. biasanya merah+hitam
wantie said…
jauhnya ko berkelana. dari utara ke selatan yer.

Mesti penat giler korang sefamilly.
perghhh... byk tuh photo....

elly mmg nk cam mix... >_<
'NuReeN' said…
zura ~

rombongan cik midah la.. hehee.. cantik kerrrr??? makacih
'NuReeN' said…
lya ~

ada less kat c2.. so beli la utk elly mmg dh lama nk belikan kasut baru kat dia..

hitam biru.. ok ja
'NuReeN' said…
wantie~

a'ah utara selatan tue.. mmg agak memenatkan tp best... ;)
'NuReeN' said…
eb~

sntiasa snap2 gambo... heheh.. mix ek elly ni.. heheeee...
el said…
rajin tol ko edit gambar2 tu
x bz dah ke ahaks
a'ah sure penat giler korg kan
tp sempat beli kasut tuk elly
'NuReeN' said…
aku edit masa cuti semlm la el.. kasut tue beli kat R&R jekk.. elly nak jgk so kami beli ja la

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017