bila org buat, aku pon nak buat jugakkkk....

assalamualaikum....

sronok plak rasanya jd suriumah ni
mmm bila la yerr bleh jd sepenuh masa :P

apa kesss ni.. org buat aku pon nak buat jugak???/
ni la... bila zura@iwan n3kan pasal cheesekut suatu ketika dolu
alahaii mcm la lama sgt... walhal masa raya haji baru2 ni jerr haha
so terus nureen google cari recipi
dpt recipi dr mamatisya.. terus ingat jer x der nak print out bagai
hahaa,sekali .................
cream cheese dh jd mcm sos skit... hahha
tp tetap sedap... perghhhhh
ok... jom kita share recipi kat cini
ni antra bahan2nya.... 
 nureen mix dulu 500gm cream cheese bior lembut & gebussss
pastu tuang  hampir 3/4tin susu pekat
tuang ckit2 tau pastu rasa
takut manis sgt plak nanti

pastu tuang fresh milk ikut suka kita nk pekat tara mana
tp nureen terlajak tuang
tu pasal cream cheese agak cair
celup dulu apa2 jer jenis biskut yg hampa suka dlm freah milk & susun dlm bekas
pastu lapiskan cream cheese td..
buat smpi habis...
nanti akan jd mcm ala2 kek batik g2

last skali nureen tabur oreo
nak tabur milo ker biskut yg lapis td ker pon boleh.. 
ikut sedap mata memandang & mulut yg nk mkn hahaha

ok fresh milk tu x kisah nak guna susu jenis apa
sbb nureen suka susu HL, tu pasal la nureen beli susu tu
klau nk guna fresh milk dutch lady pon bolehhh 

simpan peti sejuk selama 6jam baru potong yerr
nureen simpan semalaman sebab buat dh petang hehe
selamat mencoba
________________________________________________________
jom singgah


Comments

mama tisya said…
sedap kn..and senang..yum222
Zuraidah Butang said…
sedapnyeee...sy dpt rase kesedapan nye..hehe
eima said…
depa kata bubuh nutela pun sedap jugak
Nafira usof said…
sedapnyeeee.
menggiurkan sungguh bila tgk kek yg dh siap pastu ade taburan oreo tuh.
Adlin Mohamad said…
kita siap menjual benda alah ni ..guna cream creaker permintaan alhamdulillah mengalakkan walaupun senang nk buat ada gak yg kata leceh ..
wantie said…
dah dapat merasa. jiran sebelah yg bagi. mang sedap. jiran kak t buat ngan bisukut yg ada inti lepa kacang kat tenagh tu. berkrim krim ko.

tengah diet ritu pun kak T telan gak. tak tahan weih..
Qhaifa Nur said…
makan sejuk-sejuk sedapnya Nureen...
el said…
tulun buatkann nak rasa
aku dah malas dah skun huhu
adoii..sedapnya Nureen..teringin nak buat..tapi takde Mixer..sedehh..
Myra Jay said…
Myra pun dah ushar resepi, boleh la nak buat nanti :D

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017