Wednesday, November 13, 2013

bila org buat, aku pon nak buat jugakkkk....

assalamualaikum....

sronok plak rasanya jd suriumah ni
mmm bila la yerr bleh jd sepenuh masa :P

apa kesss ni.. org buat aku pon nak buat jugak???/
ni la... bila zura@iwan n3kan pasal cheesekut suatu ketika dolu
alahaii mcm la lama sgt... walhal masa raya haji baru2 ni jerr haha
so terus nureen google cari recipi
dpt recipi dr mamatisya.. terus ingat jer x der nak print out bagai
hahaa,sekali .................
cream cheese dh jd mcm sos skit... hahha
tp tetap sedap... perghhhhh
ok... jom kita share recipi kat cini
ni antra bahan2nya.... 
 nureen mix dulu 500gm cream cheese bior lembut & gebussss
pastu tuang  hampir 3/4tin susu pekat
tuang ckit2 tau pastu rasa
takut manis sgt plak nanti

pastu tuang fresh milk ikut suka kita nk pekat tara mana
tp nureen terlajak tuang
tu pasal cream cheese agak cair
celup dulu apa2 jer jenis biskut yg hampa suka dlm freah milk & susun dlm bekas
pastu lapiskan cream cheese td..
buat smpi habis...
nanti akan jd mcm ala2 kek batik g2

last skali nureen tabur oreo
nak tabur milo ker biskut yg lapis td ker pon boleh.. 
ikut sedap mata memandang & mulut yg nk mkn hahaha

ok fresh milk tu x kisah nak guna susu jenis apa
sbb nureen suka susu HL, tu pasal la nureen beli susu tu
klau nk guna fresh milk dutch lady pon bolehhh 

simpan peti sejuk selama 6jam baru potong yerr
nureen simpan semalaman sebab buat dh petang hehe
selamat mencoba
________________________________________________________
jom singgah


12 comments:

mama tisya said...

sedap kn..and senang..yum222

Zuraidah Butang said...

sedapnyeee...sy dpt rase kesedapan nye..hehe

Nurzakiah Hanum said...

nampak sedap

eima said...

depa kata bubuh nutela pun sedap jugak

Masni Syafie said...

sedap dan mudah =)

Nafira usof said...

sedapnyeeee.
menggiurkan sungguh bila tgk kek yg dh siap pastu ade taburan oreo tuh.

Adlin Mohamad said...

kita siap menjual benda alah ni ..guna cream creaker permintaan alhamdulillah mengalakkan walaupun senang nk buat ada gak yg kata leceh ..

wantie said...

dah dapat merasa. jiran sebelah yg bagi. mang sedap. jiran kak t buat ngan bisukut yg ada inti lepa kacang kat tenagh tu. berkrim krim ko.

tengah diet ritu pun kak T telan gak. tak tahan weih..

Qhaifa Nur said...

makan sejuk-sejuk sedapnya Nureen...

el said...

tulun buatkann nak rasa
aku dah malas dah skun huhu

~MommyAqilMedina~ said...

adoii..sedapnya Nureen..teringin nak buat..tapi takde Mixer..sedehh..

Myra Jay said...

Myra pun dah ushar resepi, boleh la nak buat nanti :D

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011