Friday, November 8, 2013

family : jom kita berenang!!!!!.... bussshhhhhhh

assalamualaikum.....

cerita yang dinanti2kan...
yeaaahhhhh...... pool time.. eh5x.. mummy yg xcited lebih yerr
dr atas tgk mcm tak ramai kat kolam budak2
sekali turun.. mak aiii
kolam dia mmg kecik ckit la tp ok ja nureen rasa
hehe....
mcm2 aksi kan
kakak sya yg mula nak belajaq berenang pakai goggle
emir plak jln jer asyik nk tenggelam
mayb baru lagi.. tp x lama pon, pastu siap x bg pegang.. haha 
 tengok la.. aksi kuak lentang versi emir...
sangat berani tau
 suwittt... suka tau daddy candid pic ni :) 
 tu antara aksi lagak ngeri dr emir.. hihii
memandangkan kolam sedang2 jer keluasannya
ellesya & emir dok ajak p kolam besaq
kolam besaq x der la dalam mana pon
paras ellesya jerr klau dr tepi smpi ketengah
cuma hujung ckit agak dlm :)
ellesya test power
kami ajar ellesya berenang
mula tu dok ckp susah nk control nafas dlm air, sbb tu tutup hidung
bila dah byk kali selam, ellesya dah terror
cayalah....
 emir plak... tak padan kecik
nak berenang sendiri tau
 sekali kena lambung.. suka betul...
 wah3x... nmpk tak
emir berenang siap angkat kaki tue 
amboi... x mau tgk camera
dpt berenang.. sronok la yerr
ini seriusss (ala wonderpet)
berkocak2 air kena libas ngan kaki emir
jelas kan... emir sendiri apungkan badan dia
nureen juz pegang ketiak dia jerr
 ellesya pon nak berenang mcm emir lah
mulut masing2 dah biru
ajak naik bg hilang sejuk sikit
mana mau.. nak berendam jugak
 bila dh penat, relax sekejap
nureen langsung tak selam tau
sbb dok control 2 beradik ni jerr
6.30ptg baru kami naik
 malamnyerr....
bawak jerr tapi tak mandi pantai pon
sbbnyerr daddy ckp nak mandi pantai dekat jer ngan umah
nak mandi pool yg jarang2 dpt kan
tp kenapa emir yg xcited ngan brg kakak sya ni???
 kakak sya dengan game mermaidnyerrr
 mmm.... lapar sudah
so ellesya tulis order
 emir tukang order...
wallawei.. percaya kerr... hahah tipu jekk
offcoz la en. daddy yg order kan
bab main tepon mmg juara la 
dinner kami mlm tue
nasi grg istimewa 
(ada ayam grg, teluq mata, keropok + otak2 + udang + satey + sambal belacan, cabai jeruk n kicap)
lupa la nama menu satu lagi, yg pasti ada lobster kecik hehe 
takotttt tgk jelingan emir tueee...
dh dpt satey mkn soang2... hahahaaaa
sama mcm daddy, suka mkn satey :)
hati2 yerr, lidi tu tajam :P

2nd day & check out, next week yerr
________________________________________________________
jom singgah

10 comments:

mama lieyna said...

Bagusnye ellesya, berani dh menyelam.. dn belajat berenang, anak eina si arif tu, haih la susah nak ajar selamkan kepala.. takut sungguh..

Amboi emir pun takmo kalah, sama berani mcm kakak..bagus2x.. :-)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Happy jer dua beradik tue dapat mandi kolam kan.. anak i emir jugak.. pun suka mandi kolam..hehehe =D

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi jumaat

lieyalatif said...

nie la aktiviti yg paling best kalo dok hotel kan nureen...best tuk anak2 laaa...tapi kalo anak2 hepi ngan kite2 pun seronok kan...hihihihi

kemain lagi ellesya ngan emir...boleh tahan tak takut air tu....ish budak2 mane tau takut kan..tau seronok jek....suke pic ellesya menyelam tu nureen...syok ade kemera underwater pun leh snap...puas snap pic anak menyelam heheehehehehe....

selamat berhujung minggu nureen..

Khai♥Rin : anies said...

aaarghhhhhhh terasa nk terjun jg dlm air niiiiiiiiiii

Myra Jay said...

Pandai Emir berenang.. bagus :)
Kecik2 berani dalam air

Nafira usof said...

waahhh.. mandi sakan ler 2 badik tuh. kemain ceria lagi dpt berendam.

kamera nureen leh masuk lam air eh?
best lah, tak yah susah2 nak jaga kamera masa amik gambar dlm kolam.

wantie said...

hahaha.. lucu lak muka elly masa dalam air tu. ngeee..

adoi..semua satu familly berbasah basahan..

eB said...

wah camera leh msk air. suker3... nk pinjam. he3
kater nk jumper? biler3.... he3... jom rancang cuti sm2nak? ;p

kayyana said...

ellesya kidal eyh... budak kidal ni mesti kreatif...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011