Friday, November 22, 2013

graduation & concert NUR CEMERLANG 2013....

assalamualaikum.....

20hb rabu lepas
attend majlis tadika ellesya
dekat dewan sri pinang georgetown
majlis dr pkl 2-7ptg
 guna phone.. blur la plak
 try lagi, tp x nmpk ellesya la plak
last2 ambik 2 kali mcm ni.. hehee
ngan daddy jer x der
ellesya kami hantar pkl 11pg sbb nak makeup bagai
 so sementara menunggu, kami g lunch n lepak gurney plaza dlu
rasa janggal plak bila ellesya x dak, juz ngan emir ja
sedap tol nasi ayam ni
daddy bawak g mkn dlu b4 lepak gurney plaza
kedai mkn tepi jln jerr dekat tanjung bungah, penang
saja try snap pic sndrik
masa ni dlm kedai jam kat gurney plaza
emir ngan daddy dok ralit usha jam
dok tgk lieyalatif suka ambik pic sndrik b4 g keja
so try la.. nmpk kekok jerr huhuuu
mcm selfie pon ada hahaha
tepat pkl 2pm kami masuk dewan
stage yg di hias indah
ellesya blum grad, baru 5thn.. tapi ellesya masuk acara menari2
so xcited la kami laki bini nak p tgk
anak dara kami menari2...
emir yg baru bangun tidoq
kejap jerr tdoq... sure tidoq awal la mlm tu
student 6 tahun yg grad...
perasan x? nureen najwa anak gie berdiri paling kanan tue
yg pakai baju hijau :)
emir dh bangun.. offcoz la kena bergambo ngan mummy
teruja tgk persembahan atas stage
tp.. menggeliat la dlu sementara nak ambik mood
 kat hidung tue.. ntah la bijik merah tetiba ada
keterujaan emir bila ada persembahan
tarian apa ya.. dah lupa hehe
lakonan labu & labi
menghiburkan tgk lakonan anak2
maap la.. mummy x ingat nama lagu yg seiring ngan tarian2 ni
yang ni ala2 bollywood x silap
gelek mcm tariam arab
zapin dengan iringan lagu NORA...
lupa la tajuk tp lagu yg nora nyanyi ada budak2 kat kampung tue
emir dh x senang duduk, mula jelajah
kami plak duduk kat kerusi paling depan
dah tue, patut ex student tadika duduk c2
tapi kami belasahan jugak...
janji duk depan, sng nak ambik pic elly
lakonan snow white
ellesya tanya, knapa x ambik gambo masa snow white tidoq
mummy la, mls nk bangun g depan, snap dr tmpt duduk jerr
nabila, berdiri paling kanan...
member ellesya & anak memb daddy
yeahhhh... ellesya dh muncul
2nd last punya persembahan
comel berkebaya lagik
group ellesya menari lagu "apo kono eh jang"
tarian baru nak mula
ellesya dok asyik tgk asap2 berkepul2 tue
hahaha
wahhh... mcm x caya
ellesya kemain lagi bergelek sakan...
mcm2 aksi...
sempat lagi tgk camera daddy
kwn2 ellesya nmpk lebih besar dr dia
ellesya kurus ckit
last part... beratur bersama cikgu kelas
ellesya di tengah2 tak nmpk...
dok panggil suruh duduk depan, tp bising x dgr
sempat gak snap bila budak yg depan pakat duduk
pastu snap semua jd bergerak2... hehhe
pic ni ja yg ok :)
ellesya dah salin baju
jom balik... sempat pose depan dewan :) 
saja ambik dekat.. nak tgk makeup hehe
kami terus balik & pkl 8 baru smpi umah
ellesya dh letih.. ckp nak minum & tidoq
emir dr dlm keta dh tidoq
masuk umah pon x sedar, smbung tidoq smpi pagi

b4 tidoq daddy view balik semua pic yg snap tu kat TV
pastu ellesya siap tunjuk skali lagi tarian dia
dok tanya, nmpk tak dia menari mcm ni, mcm ni kat atas stage?
hehee

dah bg mkn & cuci makeup semua
ellesya masuk tdoq
kebetulan, bdn ellesya pon mcm panas balik
2 ari b4 majlis mmg ellesya demam...

alhamdulillah... semua dh selesai
thn dpn x sabar nak tgk ellesya plak grad :)
demam pon dah kebah...

lupa plak...
zura oiii... offcoz lerr jumpe gie..
tp jumpe time dh nak balik hehe

________________________________________________________
jom singgah

16 comments:

mama tisya said...

oh elesya sama school ngan nureen ank gie...pandai ellesya nari ye

Rizziela said...

Budak2 ..tang ni paling diaorang suka kan? semangat betul

Nurzakiah Hanum said...

sukanya dia

el said...

budak2 gegel ni bab2 nari show semua mmg suka..nasib masa danish umo 5 taun dia nak masuk koir kat tadika dia..tu je yg dpt weols tgk show dia..pas2 dia mmg dah xminat nak join :)

Zura@Iwan said...

sonok ak tgk psembahan bdk2
cute kan..

hg nk berjinak nk selfie ka? haha

uitt tk jumpa gie ka weh?

Kesuma Angsana said...

yg penting sentiasa sokong anak2 kita kan 1

Nafira usof said...

comel kan tgk anak2 duk menari.
kiut2 jer.:)

Ct Norfatimah said...

comelnya elly..btuahnya mummy ngan daddy leh join..klu anak2 ibu ni cuma ibu je slalu join majlis mcm ni..cik ayah slalu buzy hu...cepat besar elly jd anak yg bijak...pandai elly nari dgn pelbagai stap...tahniah elly...

wantie said...

masa ni la kan kita boleh tengok ohsemnya anak kita. tak sangka boleh buat itu ini. kalau kat umah tunjuk gitu gitu je..

3-4 tahun agi la nak tengok gaya dak Aleesya tu. hahaha

Aleyn said...

Wah..ceria pentasnyer...comel Eleesya pakai kebaya

Qhaifa Nur said...

ellesya buat persembahan ke...comelnya berbaju kebaya

MAZLIZA ABD RAZAK said...

comel jer alesya..

Gieyana said...

Hg x emo ka weh tgk show depa..rs tacing jer kan..:)

Gieyana said...

Weh..entry aq tu sponsor post tue..ekeke
Nnt aq up psl grad bdk2 ni noh...aq dok jauh so zoom jer la tp ssh nak captured gak..:-)

mama lieyna said...

Waaah mesti teruja tgk anak buat psembahan kan :-)
Sopan santun ellesya :-)

Khai♥Rin : anies said...

tingat zaman2 kite dulu kn bila tgk anak2 buat persembahan mcm ni

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011