Friday, November 15, 2013

homemade icecream...

assalamualaikum...
dari hasil rembatan ri tu
sampai jek umah ellesya dh basuh bekas wat icecream
xcited betol
sebelum tu pernah baca kat blog lieyalatif pasal bekas tue
masa nak terjah daiso dh ckp kat ellesya pon
so dia xcited nk tgk n nak beli
hahha... ayat ellesya
"mummy, kakak sya beli tp mummy bayaq k"
hihiihiii
1st day... icecream sirap laici :)
2nd day.. sirap laici + rutbir F&N
berasap2 kan.. baru kuaq freezer
pastu daddy plak blanje lolipop kat 2 beradik ni :)
3rd day : icecream sirap bandung...
makan sambil layan cartoon
_______________________________________________________
jom singgah


10 comments:

Myra Jay said...

Puas la kakak sya dpt mkn eskrem.. :)
Myra pun nk p cari gakla :D

mama lieyna said...

Waah puas la makan aiskrim bebudak tu...
Musim batuk ni, jgn bnyak sgt mkn,,, :-)

Rizziela said...

Mesti puas makan ice cream kan?

Tapi anak2 saya x blh makan ice cream ni...sebab nanti kena asma

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi

el said...

mmg dok cari tempat wat eskem ni..sbb anak2 aku ngan aku suka sgt mkn eskem msia ni hahaha..nti nak terjah daiso lahh

kayyana said...

ish mcm sedap je mcm sedap je

wantie said...

best la.. ni kalau k.t beli sure ok reja suh wat eskrem ja la anak anak tu.

lieyalatif said...

syok leh buat sendiri kan nureen...yg penting budak2 suke...lieya ni pun dok buat jek laa takputus2...leppas abis satu buat lagi ...lieya ade due mould sekerim ....

comel tgk sekerim layer tu...nanti lieya nak tiru buat gak la nureen heheeheh...siap ade perase mcm dlm satu eskrim kan....

MAZLIZA ABD RAZAK said...

ada beli jugak acuan cam ni..tapi, tak try buat lagi. sibuk katakan..he..he...

Qhaifa Nur said...

sekarang nak buat aiskerim senang kan Nureen....rasanya lebih sedap dari beli...hari-hari bole buat ni

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011