Monday, November 25, 2013

riadah d halaman maktok & wan

assalamualaikum

mcm biasa, bila d kampung
manfaatkan masa yg ada untuk beriadah
cewahhh.. x tara mana pon
juz lepak dpn laman jerr sambil layan anak2...
mmg ellesya teringin main basikal kat laman
klau kat umah kami, mmg nureen x izinkan
risau moto kereta lalu lalang
so masa kat kg la ellesya ambik peluang
emir terkedek2 lari dptkan kakak sya
tapi kejap jerr
dia akan patah balik kat cini
suka sungguh jln atas besi2 tue
mmmm
tgk la.. apa yg best pon x tau
ellesya puas kayuh petang tue
emir dah mcm YB plak
dok melawat kawasan.. hehe
tak cukup dalam ke longkang tue?? hehe
ke ada projek baru nak buat??
kelui punya kelui akhirnya emir mai jugak kat mummy
sama2 main tp emir x dak plak nk naik basikal
emir lebih suka bebas
bkn senang nak main kat luar umah
apa2 pon mmg nureen lebih senang bebaskan anak2 main kat laman d kg
sempat snap bunga raya putih mak
oooo... ingat dh x dak pokok ni
pasni klau nak daun bunya raya putih, buat jelum demam
bleh ambik kat kg
mmm kembali ke tempat asal
mmg fvret emir d c2
gaya macho berjalan melawat kawasan
ewwwahhh....
macam comell jerr
macam ansem jerr
macam malu2 kucing jerr
.. hehhee

________________________________________________________
jom singgah

17 comments:

Rizziela said...

wow..bestnya...rumah kampung besar betul

Sayangku Zie said...

Hehehe seronok depa bila leh bebas camtu./.. Rayyan kalau balik dia ligan ayam je... hehehe

Nurzakiah Hanum said...

santai kan

Seri Selaseh said...

seronok ada laman luas ni. X semua org beruntung ada laman luas camnih

Nafira usof said...

luas sungguh laman rumahnye. puas lah anak2 main yer~

Zura@Iwan said...

laman kt kg luas cm ni mmg best..
bleh dorang bebas bermain..

ak kt kg mmg tk de laman cm ni..
huhu..

Ann@zanyra said...

luas laman umah tok wan..puas la main yea..

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Bestnya bila tengok anak2 membesar dan bermain dengan riang ..tak sabar nak tgok anak umi bermain basikal mcm anak sis

Khai♥Rin : anies said...

alololo emir...malu2 plak ye

mama lieyna said...

Happy anak2 kan... lepas bebas..

Haih la, tetiba rasa mcm dh lama tak balik kedah nun...huu..

LYAfrina said...

duk kampung beabs la nk bermain..sbb kaw luas kan,.

**nureen bru spat tgk n3 konvo ellysya.. sgt2 meriah.. dgn psembahan siap ade kostum masing2... kalerful..

wantie said...

rumah mak tok luas, sure puas dorang bermain.

shark said...

lama x menjengah cni dsebabkn syndrome malas menjelma hehe..
ape kabar?

lieyalatif said...

betul tu nureen...lieya pun kalo balik kg mmg dgn senang hati boleh lepas budak2 ni berlari ke main basikal ke....tak takut kereta ke ape sbb laman luas...budak2 pun enjoy dpt mengayuh jauh kan....

kelako tang emir melawat kawasan tuh...bagus YB ni amik berat kebajikan rakyak hahahahah

el said...

mmg lau dpt balik kpg..budak2 sgt seronok lg2 kan umah tok depa tu luas..mcm anak2 aku gak seronok lau dpt balik kpg..main sakan luas halaman katakan

Cho Zila said...

balik kampung memang seronok.. .seronok tak sabar nak balik kampung... akak kalau balik kampung memang tak sempat nak tengok muka anak2 entah kemana perginyer malam baru nampak seronok main ngan sepupu...

Kesuma Angsana said...

budak2 mmg suka lah , lagi2 kalau dapat main atas tanah macam ni !

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011