Tuesday, May 20, 2014

potluck d desa aman wit family

assalamualaikum.....
autopublish 

weekend on 10 may lepas
daddy ada jamboree kat guar cempedak, alor star
so memandangkan member daddy dok kulim
depa pakat nk p skali
so kami plan tidoq kat umah abg nureen d kulim 
sng la memb daddy nak ambik daddy seawal jam 5pg kannnn
bermulalah malam jumaat tue kami dh gerak
dlm 1/2jam jerr... tp d sbbkan hujan dkt sejam gak baru smpi

masa kami sampai anak abg nureen dah pon tdoq
so 2 beradik ni la dok berebut mainan..
walhal ada 2 bj menan tue.. satu keta satu lagi bekho
tp ituew la budak2 kan.. suka nak berebut jgk
sronok kot

bila daddy ke jamboree... kami pakat sefamily berpotluck d c2
pakat masak la...
asam pedas johor ikan pari (sil masak), udang masak lomak cili api (nureen lerr)
kerabu mangga tu mak yg buatkan...
ikan siakap goreng nureen juz tarok garam kunyit tp sil yg gorengkan
brokoli pon sil yg goreng
masakan kampung yg menambat selera
mintak mak buatkan sambal belacan
mak ckp asben nureen x dak so x yah la buat hehhe
walhal sebenarnya mak dh buat masa kat umah tapi terlupa bawak
huhuuu x der rezqi
pencuci mulut lupa nak snap : buah tembikai, puding laici..

dah kenyang mkn nasi abes belemuih baju
so tukaq baju baru.. masa utk main puas2... yeeaaahhhh

 mai ptg ckit baru bagi emir mkn tembikai
mmm mmg kena tukaq baju lagi la pas mkn ni...
tgk la emir duduk.. hehhee....
ayu x???


haziq pon tak ketinggalan
walaupon baru 1thn gaya mcm dah besar kan....

mmm.... susah betoi nak snap skali
bukan mau duduk diam

terkejut ker haziq?? wan dukung dr belakang
amal bila dh dpt anset dah x peduli sekeliling
emir dok ngendap amal main game yerr

haluan masing2... khusyuk layan crita upin ipin

sementara mak melayan besan @ mak mertua adik pon join skali

kannn.... baju dah bertukar...
skrg ni.. gaya emir terbaru bila mummy panggil nak snap gambar
 gaya apa la tu agaknya yerr
pasang kuda2 kot hihihiiiiii

kolam time!!!!
wahhh mmg haven lah
awat emir teriak????

hahhaaa... teriak sbb x mau pakai suit mandi tue
haiyooooo
so kena la censorkan piccas emir jap g

mcm2 ragam bila jumpak kan

pandai emir.. tak ajar pon dia sendiri shoot bola dlm jaring tue

tu dok story betapa bestnya dpt mandi kolam kan
mummy x paham apa emir ckp
mmg bahasa jerman heheheee.....

lawak tgk muka emir
agaknyerr apa yg dia nak buat kat kakak sya yerr

haziq pon nak join tp x bawak baju salin daaa
so len kali yerr haziq
dpt cecah kaki dm air pon dh ok....

tgh khusyuk depa dok mandi manda daddy sampai

basikal ni mmg dh kotor amat tp bila nureen ambik gambo x nmpk kotor sgt
aikkk... pelik la plak

daddy dpt no 373... target bwh 300, semua penyertaan dlm 700++ x silap
tp sbb masalah dh nk smpi penamat tetiba kaki tetiba kejang la plak
so terkebelakang la ckit
member daddy dpt bwh 300

hasil keringat... hhihiii
sejak daddy join balik jamboree ni.. berat pon dh susut tau...
sronok la tuan empunya badan :)


20-22/5 ada internal audit...
hari ni 1st day la opening
so x dpt la nak bw blog kwn2... 
klau sempat nureen terjah kat umah hehe
___________________________________________________________________________________
jom singgah

7 comments:

syawalsimpsons said...

seronok dorang ye..main, mandi, makan kn...

el said...

masakan kampung mmg thorrbaekkk
seronok lah budak2 tu dpt mandi manda

Siti Fatimah said...

bestnyer kolam boleh ubah tu... kalau ada ruang nak je beli kat anak anak.

eB said...

yezza... sgt best....
rasa rindu sgt nak jumpa.... bila nak jumpa nih.... huwaaaaaa.... dh la eB lama sepi... hu3

lieyalatif said...

ssyok le dpt jumpe kazen2...bagus depa main tak gadoh kan nureen..emir baik jek haaaa... bab tukar baju mgm laa nureen...kene stenbai baju byk2...berlemoih sgt kalo tak tukar....

kelako tgk emir tak mo pakai baju mandi hehheeh sedap bogel2 jugak agaknye...

tahniah buat hubby nureen.... kire terra tu dari 700 peserta...

eB said...

singgah lagi nih sbb nk tanya... byk ke buah mangga?... terliur tgk krabu mangga tuh boleh? ha3

Ema Johari said...

emir tak selesa kot pakai baju mandi..relah bogel yer...besar nanti tunjuk pasti malu..hehehe..tahniah untuk suami nureen.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011