Monday, May 5, 2014

sesekali jd org kampung

assalamualaikum..... 
autopublish 

cerita lama baru nak update yerr
hehehe...
ni masa sebln yg lalu blk kg
kan4x.. mmg dh lama piccas ni

wahh.... sapa tue

en daddy la kan...
tolong mak mertua @ mak nureen kopek @ koyah @ kupas nyoq
mak kata drpd nak biaqkan nyoq tue tumbuh @ buruk
baik kita jual, dpt gak duit

kakak sya siap bg arahan tue
suruh daddy letakkan sabut nyoq tue kat blkg sana...
slalu mak buat ngan abg.... kali ni kami blk mak ajak kami plak...
xtvt mengeluarkan peluh
nureen tolong tengok jerr hehhee

penuh keta tolak
mulanya daddy buat sorang2...

pastu mak mai tolong choq nyoq ( org kedah panggil la)
daddy la buangkan sabutnya

dah penat ngan xtvt mengoyak
xtvt menjolok pulak yerr
jolok apa?????

jolok buah nyoq muda
pergghhhh mmg menghilangkan dahaga & menguatkan tenaga batin ni

sambil tgu buah jatuh... usha plak pokok manggis kat sebelah
dah ada la tp kena tgu besaq & masak hehehe
myb sebln lagi kot nooo

jom... mak bab potong buah mmg terrorlah
blkg mak tue dulu kandang kambing
tp abah nureen suka travel skrg ni so kambing tue x dak org nk tgk2kan
so dr kandang kambing jdlah store simpan barang2...

bila suruh ellesya bawak kole p kat maktok
dok takut2 la plak

tgk la.. kemain jauh dok sua kole tue
lawak tol

tgk la isinya... putih bersih... sedap tau
nyummmmm4x

korek kak sya korek smpi licin

semua 3 ka 4 bijik ntah kami belah petang tue
ellesya mmg suka sgt mkn isi nyoq ni...
klau kami blk kg, selalunya setandan kami  akan bwk balik penang hehee....


___________________________________________________________________________________
jom singgah

11 comments:

Khairul Bariah said...

amboi balik kg, minum air kelapa..sedapnyer...
bw sini sambil isi tabung. klik2 ribena :)

Nurzakiah Hanum said...

good moning
singgah pagi isnin

Sayangku Zie said...

bestnya kg nureen... pandai kakak sya makan isi...
sedap tu..

msredcheesecake said...

baiknya menantu...hhee...

sedap nampak minum kelapa muda

lieyalatif said...

UIHH SONOKnnye nureen...ade pokok kelapa kat umah....sedap dpt minum fresh2 air kelapa....lieya suke tol dpt korek isi die n makan fresh2.... lieya lak kat umah kg ade pokok kelapa gading jek...kelapa yg kaler merah2 oren tu..... tapi pelik sbb lame dah takde buah....

lieya penah tgk org kopek kelapa pakai alat tu.... tapi kene guna kudrat yg kuat...kalo mcm lieya ni mmg tak tekopek laa gamaknye hahaahahahaah

kemain enjoy kakak sya makan kelapa fresh2 yeak....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya kelapa muda Nureen... kegemaran akak anak beranak ni..

Rajin en daddy.. menantu pilihan ni :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya kelapa muda Nureen... kegemaran akak anak beranak ni..

Rajin en daddy.. menantu pilihan ni :)

Mar Mansor said...

air kelapa muda memang sedap..minum dengan isinya kan..

Nafira usof said...

sedapnyeeee... dah lama x minum air kelapa muda. rindu pulak rasanye nak balik kampung. boleh makan sis kelapa muda.. sedapppp.

eima said...

lama dha tak buat xtvt cam ni ... last rasa2nye kecik umur sekolah rendah kot ..pastu dah besar sikit dah pindah dok taman pastu keja plak ... wahh rindunye

el said...

iols ni kat rumah ni pun sm lah
lau malas nak beli hat santan siap
ha kopek lah nyoq kat blkg umah tu
nasib iols ada pengalaman buat semua tu..tp la ni jgn suh lah..perut dah 8bln x larat nk wat semua tu haha

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011