:::akhirnya.... sampai jgk kami di cni:::


sampai di mana??
bleh teka x??
 kami mmg x plan pon
bgn ja tdoq pagi sabtu lps
asben suarakan hasrat hati
yg mmg sekian lama nk p ke c2

bermula jam 10 pagi
kami bertolak dari baling
umah my parent
pinjam keta abg mummy


singgah lunch kt R&R titiwangsa
aaa...... ;) dah bleh teka ka???
elly mkn nasi sikit ja
kropok gak pilihan hati
mummy bg dia mkn 2 kpg ja
x elok kan bdk2 mkn kropok nih

kami merenuskan perjalanan

ELLESYA : mummy, sya sakit tengkak (tekak) la..
MUMMY : ok minum aiq masak k 

dah minum elly mintak mummy gosok tekak dia.. rasa pelik plak tetiba ja elly sakit tekak..
x sampi 1/2 jam dok gosok tekak dia
elly memuntahkan semua yg dia mkn
ooo rupa2nya dia loya
nak muntah
abes sluaq mummy
seat keta pon kena
seb baik dpn tue ada toilet
singgah basuh & tukaq baju elly


muka lega elly lps memuntahkan semuanya


kami dah sampai
sapa tau ni kat na???
kami p KELANTAN
sampai around pkl 3.30 ptg

nmpk x gambar apa ni??
gambar Al-Quran & pokok kurma 
rasa mcm dok kat Mekkah kan..


sure la akan singgah
d pasar SITI KHADIJAH kan

1st p cari kain telekung utk hantaran my bro dlu
pastu bwk elly mkn
tdkan dia muntah
masa g beli telekung tue x dak plak 
ambik gambo...
hhhmmmm

bwk elly mkn apa??
sure la
elly ni akan request McD!!!




tak ketinggalan


pasar siti khadijah



selesai bershopping brg2 basah
kami terjah kembali ke butik2




kat cini la kami belikan telekung tue



belikan sehelai baju kelawar utk elly
mintak dia pilih yg mana 1 dia nk


last2 mummy yg pilih


elly ngan daddy dok berposing dicini bila
mummy dok cbok belek kain batik
tp x beli pon
hehehe



pose jerr lebih


aik... di celah2 kaki kerusi


sambar jgk selai tudung bawal no1 ni
caya x??
aii ambik clr pink tau!!!..
clr yg aii paling x suka
tp x betoi2 pinkkan
gelap cikit



elly pon cibok gak nak try


nak lagi baju kelawar ka elly???
bila kakak tue teguq dia


eh malu2 plak.. peluk mummy rapat...




1 1 nya iklan yg ada tulisan jawi dlm mesia ni kat kelantan la kan
kami dah nak balik.. x p pon PCB (pantai cahaya bulan)
masa dah suntuk
lain kali kami terjah lagi yerr
so b4 balik kami pusing2 dulu
jom layanzzz






Masjid Muhammadi



muka ceria & penat


tau x ni teluq apa??
ni teluq penyu
beli 1 bj ja 
nak try mkn
org kelantan & t'gganu ja kot yg lalu
aii mkn... mak oiii
masin 
teluq tu ala2 1/2 masak



elly ni mmg hantu kopi mcd
mmg x lepas la
klau dpt bleh abis dia soang ja minum


dlm keta ja
mummy tukaq baju elly
nak pakai baju baru katanya



akhirnya...
terlentok lena
letih jalan2


elly dh tdoq
so kami berdua ja la
bergambo di R&R titiwangsa
masa OTW balik

TQ so much daddy, bwk kami jln2...
we luv U so much...


Comments

wah bestnya jalan2 samapi ke kelantan tu, sian dia muntah ek...memang kopok tu tak bagus sangat sebbab banyak aji...
Huda said…
jauh smpi kelate :) bagus g time bukan school oliday sbb kalau tak confirm rege dia mahal :)
Nureen said…
anje :
tu la.. yg kita x bg tue yg nak sgt..
1st time lalu jln bengkang bengkok tue dia x selesa.. tp lps muntah dia ceria sgt2..

huda :
klau dr baling x jauh dah huda.. tp kami bwk relax2 ja.. 5jam baru smpi tp klau abg nureen 2 jam ja..
klau p time coti sek ni cmfrm dh kena cekik.. tp org kata kena kecek klate dpat la arga murah..
el said…
amboiiiii smpi kelantan hang
aku lupa nak pesan bw budu..huhuhu ada x hang terbeli?
Nureen said…
aku beli 2 ja el.. sbb aku x mkn.. belikan utk pengasuh & MIL.. x pe nanti aku akan p lg.. aku beli kat hg k.. tp x tau bln bila
dinor's family said…
wow bestnya shoping kat kelantan,lum smp g, tp suatu ari mst smp ni cm best ja tmpt2nya
Nureen said…
dinor :
terjah jgn x terjah... tp klau sedia duit byk la cikit baru best shopping2...
wantie said…
kak t memang suka pergi kelantan ni. tapi maaf cakap la, bab lain ok. tapi bila tang toilet tu. hancusss!!!!! tu yang tak tahan.

bila nak pergi sana memang seronok. tapi bila teringat en. toilet dorang ,memang rasa nak muntah ar..
-Nureen- said…
wantie :
so far nureen p toilet ok la.. nureen msk parkson yg dkt psr siti khadijah tue elok sgt2.. tp mmg x cukup duit la klau p sana kan.. mcm2 nk beli
eb ezrin2 said…
kelantan?... biaq betoi?....
tapi best ar kan?.. eb suker la tgk mesjid ngan pkk kurma tuh...
raser aman :)
Nureen said…
eb :
betoi x betoi eb tgu apa yg bakal smpi ke tangan eb hehehe...

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017