Wednesday, March 2, 2011

~makan2 di opis~


Jamuan perpisahan
staff kat opis aku
tp unit lain
kena transfer p penang sblh tanjung (timur laut) plak zone 2
kami dok penang barat daya area zone 1
so depa wat la mkn2
masak sndrik



dlm talam tue ikan + sotong + carrot + brokoli + bwg besaq
akan dikukus ngan aiq asam jawa x silap
yg udang tue plak
utk tomyam!! perrrggghhh besaq kan

gotong royong kami semlm
potong & bersiang semua2 ni



ni la pengukus ikan.. depa kukus skali nasi..
kira nasi kukus la kami mkn semlm


chef ke tue???
hehehe



dah siap utk dikukus


sape x pernah tgk gaya kukus gini


eh3x.. ada model plak
ni kak rus
1 opis ngan aku
tp tak 1 unit
dia testdesk
aku plak smc


tgk tudung dia
punya tinggi




siap utk hidangan

menu
kambing bakaq ( yg dlm aluminium foil tue)
ikan pari bakaq (yg dlm aluminium foil jgk)
pisang ape ntah
& nasi kukus yg nmpk sipi ja sblh kanan tue


pastu
ikan kukus + sotong kukus


dimulakan ngan en saaidian bg ucapan
ni majlis perpisahan dia la

aik... mana gambaq kami tgh mkn
x ambik la
lapo sgt
x sabaq nk mkn udang beso tue
hehehhe
patut snap gambo hidangan dlm pinggan aku da...
baru mavelous!!
hehehe

6 comments:

el said...

nasi kukus sekali ape lah rsnye kalo kukus ngan lauk2 tu sekali...
mmg x penah tgk lah style kukus cam gitu
ko x bg tau pun kalo x leh mtk sedulang 2 lauk tu hahahaha

Fieza79 said...

fulamak sedap nyaa...kambing bakar pun ada...makanan yg dikukus tu mmg meanrik hati mesti sedap gla2..!

eb ezrin2 said...

kalo eb... mau bengkak lagi mater.. hu3

Amy Syaquena said...

perghhh!! banyaknya makanan..amy tertarik dengan pengukus tue..mesti makanan dia pun bestkan..

dinor's family said...

wow...sedap2 suma tu kegemaran i tu..petamakali tgk masa adik a.k.a mamalieyna kawin ada kukus nasi pakai benda tu kat belah sik kedah panggil POLO...

wantie said...

kalau kat kedah memang femes pengukus cam tu. org panggil pengukus Apolo.

memang best nasi kukus tu sebab tidak berkerak.ish.. tetiba rasa mcm nak makan kenduri la pulak.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011