Wednesday, February 27, 2013

emir sepah ellesya kemas

assalamualaikum
autopublish

anak teruna kami soang nih mmg suka ja nak sepah2
pantang nmpk almari
abes kain baju dia tarik
dah pandai buka sndrik
almari baju kami pon dia bleh tolak
mmmm.....

semlm, kakak sya baekk sgt
rajin plak tue
tolong mummy lipat blk semua baju emir yg dah emir sepahkan

sambil kemas sambil dok nasihatkan emir
yer ker? paham ker emir tue?
yg dia tau, apa saja dia pegang semua dia gigit
kat c2 jgk emir nak main
nak jugak bertempek ngan kakak dia
khusyuk kakak sya lipat kain 
emir tue dah mula la nak ambik camera
tu dok panjat bdn mummy dia nih
alahaiiii... baru jerr kakak sya kemas
emir tarik balik..
seb baik kakak sya tak marah
nureen angkat emir letak atas katil
baru aman ellesya nak mengemas kan
pandai betol ellesya susun2 kain baju emir
ok... time main sblm tdoq...
slalu ellesya yg akan ajak nureen & emir msk bilik main2 sebelum tdoq
elok main jer, daddy smpi
depa sambung plak main2 ngan daddy :)
__________________________________________________

jom singgah



19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

so sweet
salaing bantu membantu

dayana yana said...

aduh...
lamanya tunggu loading blog kamu ni..
lain kali je komen....
bye
assalamualaikum....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Rajinnye Elly tolong mummy mengemas..begitulah anak perempuankan..ringan tulang tolong buat kerja² rumah...^^

izan mama mia said...

ehe..mereka saling membantu

el said...

gud kakak..kakak xmarah adik sepah2 eh...

tudia nak tido siap ada pelampong..hahaha nak mimpi g mandi laut ke kakak haha

Qhaifa Nur said...

anak akak no. 3 rajin bab kemas baju ni...selalu minta dia yang tolong...

kakak kena rajin tau...

birthday party said...

nice post :D salam kenal yaaa

wantie said...

sweetnya dia. rajin. bagus. lepas ni nureen boleh la rilek

CheNamNam said...

rajinnnnnya kakakkkkk dah la chomel rajin pulak tue..anak sape lah nie...:)

ader chan nak buat menantu nehh...hahahah

amiey lee said...

hahahah harusla melayan sikecik tu....

eB said...

kakak mithali tau :)
eh nureen, np nuff tuh? error ker?

eB said...

besttttt....
kakak mithali tuh...
nureen, nuff error.. np?

Nafira usof said...

rajinnye kakak sya tolong mummy dia..
good girl~

Zura@Iwan said...

mmg bagus dia..
kakak yang rajin ni..

nini said...

hehe...rajinnya kakak dia kemas barang yang adik dah sepahkan...=D

Karukord jagau said...

rajin kakak :)

seharum kasturi said...

cutenya ! masih kecil tapi dah pandai kemas ...

rohayu osman said...

rajin kakak dia.. same lah mcm raisha.. anak ayu pun cm tue jugak.. rajin kemas.. anak dara mmg boleh harap kan... mudah2an sampai besar nati..

Ema Blog said...

rajin kakak kemas..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011