Thursday, February 21, 2013

ellesya warded

assalamualaikum
autopublish

sebenarnya, dah sebulan demam ellesya on off
mulanya pikiq sbb diakan dah mula msk tadika
so virus demam dr kwn2 la tue kan
kami juz bwk jumpe doc mgu pertama dia dmm jerr
pastu bila dh kebah & mgu ke2 dmm blk kami juz bg mkn ubat yg sama
sampai la minggu ke4 mcm tue jgk
daddy dah mula tak senang duduk

selasa lepas kan org masih cuti CNY
so byk clinic tutup
bawak g clinic singapore specilist pon tutup
last2 daddy bawak g hope children specilist
tempat yg ellesya pernah warded 3 thn yg lalu
nak tau crita bleh click kat cini,cini,cini & cini

doc bg pilihan samada nak warded or tak
kami decide nk warded sbb risau dmm dia on off walapon masa dia g check ri tu suhu dia juz 37'c, jerr
b4 doc cucuk nak ambik darah
doc mintak daddy keluar sekejap, myb sbb takot ellesya teriak
tp sebaliknya
doc kuaq dr bilik ckp
"anak U bagus la, sikit pon tak nangis, siap ckp mcm semut gigit jerr"
hehehee...
dah siap ambik darah baru daddy n ellesya balik ambik nureen & emir
so bermulalah episod kami bermalam di hope children specilist selama
 3 hari 2 malam

HARI PERTAMA

kami ambik bilik yg 2 org sbb dpt 2 katil, bilik pon besaq
selesa la nak lepak2 kan

emir dah mula menjelajah

ellesya letih & lali ngan ubat rasanya
slalu payah tau dia nk tdoq petang

daddy layan majalah 'gila kereta' jap

 
bangun ja terus bg mandi & main tabs

emir peneman setia kakaknya
main sama2 yerr, jgn gadoh2..

angry bird game pilihan petang tu

 penat jaga kakak yerr emir??


request by ellesya
faveret dia.. tak nak mkn nasi, juz nak mkn bahulu

malamnya... dah bosan dok dlm bilik
kuaq la kat hall kejap
ellesya susah la nk main sbb tangan ada drip
kita layannn emir ja la kan

suka la emir sbb dpt konker soang2

penat sudahhh....

baru la daddy dpt layan mata dengan tenang bila anak2 dah tdoq kan


HARI KE 2

dah makin ceria
demam dah ok, cuma batok2 ja

1 hari ja 4 botol aiq ellesya kena tambah
antibiotik pon drg msk melalui drip
tgh hari tu dh bleh stop sbb ellesya dah mkn & minum mcm biasa
skali lagi emir peneman setia

elok jerr drip d buka, ellesya mula ajak turun lobby
nak main game
tp nureen srh lunch dlu, tgk2 kami di kunjungi
adik nureen no 5, opis dia dekat je ngan hope nih

emir x der mslh, semua org dia nak
tambah2 klau lelaki, laju jerr...

ni la tmpt yg ellesya nak main sgt2..
alahaiii blurr la plak
masa ni camera tetiba jd viberate..
huhuuu

gambar emir elok plak bila byk2 kali snap :)
so hari ke2 x byk gambaq sbb camera prob


HARI KE 3

hepi la muka 2 beradik ni bila doc ckp dah bleh discharge
last cucuk antibiotik pkl 6 dah bleh blk

PIL nureen mai last day ni
tp depa dah blk umah nureen pkl 5
so kami ja la masih menunggu utk ubat terakhir

2 2 dok panjat badan mummy nih...

mata hidung pipi n mulut sama kan
cuma kening ja lain cikit

 apa la yg nureen tgh ckp tue ya smpi muncung mulut2..
dan x sedaq pon bila masa kena candid hehehe


berlari2 gaya awan nano kerr??

 yeayyyyy.... dah siap semua
ubat pon dah dpt.. jom kita balik


smtra nureen dok bersiap
 sempat la snap gambaq ellesya dok menari2 lagu 'sayang' by shae
suka sgt dia ngan lagu tue

 
jom kita balik

tq staff2 kat hope children specilist
layanan yg sgt baik di cini
alhamdulillah, ellesya dah sihat sepenuhnya...

result darah ellesya
- denggi -ve
- sel darah merah OK
-sel darah putih 21%, byk cikit tu sbb ellesya dijangkiti kuman
tekak merah2 sikit sbb suhu bdn yg panas
muntah2 disbbkan ellesya batok & tekak merah

 sabtu lepas kami 3 beranak blk kg
mak tok call ckp ada wat bahulu
so ellesya terus request bahulu ikan

kami bwk blk penang 1 tapaware
perggghhh puas mkn
oppsss... ada ikan yg tercedera la hehehe

emir peneman maktok di ketika itueww hehehe
____________________________________________________

jom singgah



25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

eB said...

alhamdulillah. eB sentiasa doakan dr jauh. tc yer :)

watyz said...

alhamdulillah dh sihat. eh nape klinik tu mcm umah je dia nye bilik. kalo gini warded lama pon x kisah kan...

Ina Hashim said...

salam,

1st time tgk ward yg katil kt bawah...senang sket kan...xdela bdk nak jatuh katil ke hape

Zie said...

Wah bestnya sau family leh duk situ.. hehehe.. apapun alhamdulillah elisya dah baik...

Nafira usof said...

Alhamdulillah~
dah sihat lah ellesya yer..

memang susah hati kalo anak x sihat kan~ nak gi keje pon x senang..

Ismaliana Sulaiman said...

alhamdulillah... semoga akan terus sihat n ceria yer...

1st time tgk katil mcm ni...nampak santai plak ,x takut anak2 jatuh pun yer.

Kesuma Angsana said...

syukur dah sihat... namapk cam kat rumah sendiri ye kat sini best !

eima said...

spital ni lain mcm la ...katil die bj misi die...
campak cam selesa je kan ...

Qhaifa Nur said...

tuhlah kan bila demam berpanjangan doc mesti takut denggi...
risau demam tak kebah-kebah ni...

alhamdulillah, ellesya dah sihat kembali.....

wahida said...

sian anak dara aku sorang tu...

Alhamdulillah...dah sihat ye sekarang...tak mo sakit2 lagi ye sayang...

fieda said...

salam nureen..fieda pun lama dh tak singgah sini..tak berkesempatan sokmo nk bw..aduhai...tgk tu sampai emir dh besar dh..aritu baby jer..ellsya alhamdulillah dh sihat...

Huda said...

hehe..dah mcm duk hotel lak dgn beg besar ye nureen..alhamdulillah elysha dah sihat..kami pun kalau sape2 warded mmg jenis smua duduk mkn tido dlm wad :)

Imah Dinor said...

alhamdulillah dah sihat ye....

lieyalatif said...

e'eh best plak tgk katil spital tu heheeheh dah mcm bukan spital kan....

ohooo ellesya suke makan bahulu rupenyer....susah nak jumpe budak suke makan bahulu nieh

~MommyAida~ said...

Yeayy kak Ellesya dah sembuh..kesian tgk bile kena cucuk amik darah cam tu..tak sampai hati tgk..huhuhu

wan nurul hezrina abd halim said...

merah nurulpun sik dmam..duk nursery mmg gitu ker nurin?sama mcm merah darah putih banyk sikit sbb tuh pyh sembuh tekakpun tongsil..

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah semua ok...

specialist ni mcm best.. gaya mcm kat umah je..

amiey lee said...

harap ellesya cepat sihat..risau tgk kalau anak2 demam on off kan... wahh nasib leh reramai berkampung kt situ...

nea lopah said...

sian nye demam....alhamdulillah dh sihat yer..selesa hosp ni kan?

wantie said...

ikan yg cedera tu ikan laga kot. hehehe...

alhamdulillah elly dah sihat.good gulz

Zura@Iwan said...

alhamdulillah dia dh sehat spenuhnya..lama gk dia demam ek sbln...

irfan pun tekak merah..tu dia batuk n muntah..risau gk aku ni..dh la susah mkn ubat..huhu..

brp total charged tu ha?

*azni* said...

alhamdulillah,dah makin sihat..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

alhamdulillah dah sihat, 1st time tengok sepital camni, cam hotel dah, siap dapat bilik besaq lagik...

dayana yana said...

bestnya tengok emir tidur......

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011