Monday, May 13, 2013

1st evaluation ellesya | shopping tudung

assalamualaikum
autopublish

26/04/2013
tadika ellesya ada wat evaluation
mula dari pkl 4 ptg tapi nureen pegi dlm pkl 5.30ptg
sementara menunggu turn ellesya, nureen lepak2 kejap
selesa kat c2.. sbb ber aircorn :)
hasil kerja ellesya d tadika
walaupon d umah ellesya susah nk menunjukkan kebolehannya
tapi di tadika lain

bila nureen tgk hasil kerjanya... mcm tak percaya
mummy & daddy so proud of U ellesya
dia boleh menulis n mengisi ruang kosong dengan betul
cuma tulisan masih perlu di baiki
lukisan yg kat atas tue, ellesya tampal sendirik
cikgu ckp, ellesya ni cermat orgnya
dia akan buat kerja dengan terator
dia cuba lekatkan kertas warna mengikut gambar
tak keluar dr garisan
dlm kelas, ellesya kena duduk barisan paling hadapan
sebabnya suara, ellesya susah nak ckp kuat
klau di tanya dia akan jawap tp perlahan ja suaranya
cikgu pon ckp, suara dia lembut
tp klau bab berkawan, sgt friendly
cikgu pon dia buat kawan
ringan tulang, slalu tolong cikgu bila d perlukan

untuk kelas petang plak
ellesya d ajar sembahyang & iqra'
alhamdulillah, byk doa2 dia ingat
Al-Fatihah pon dah boleh baca
alif - ya pon dah boleh baca
cuma mengenal saja ellesya masih lagi belum sepenuhnya

mcm2 soalan nureen ajukan kat cikgu ellesya
semua jawapan sgt memuaskan hati

bila di panggil, ellesya keluar dr kelas dengan senyuman
berbaju kurung coklat, ellesya sndrik yg pilih
excited pagi jumaat tue, suruh mummy masukkan dlm bag, baju kurung baru beli ni
_____________________________________________________

01/05/2013 - hari buruh

kak ipar nureen ajak temankan shopping tudung kat bukit jambul, penang
mak aiii... ramai gilerrr... sesak jugak dlm tue
kat citu, kalu nak borong tudung mmg sesuai sgt2
mcm2 pilihan ada

singgah makan dulu kat marry brown

dalam dok belek2 tudung utk kakak ipar
terjumpak tudung ni
mmg dah lama nureen cari
akhirnya dapat jugak
apa lagi terus sambar... :)

naik stroller bertudung yerr
dh emir tak mau duduk, biaq kakak plak yg duduk

kat dlm satu butik
masing2 bila jumpak cermin.. hahhaa
_______________________________________________________

jom singgah




13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

moning
singgah pagi isnin

Khai♥Rin : anies said...

gud girl ellesya! double thumbs up!

Adlin Mohamad said...

cam kyra pulak kat skol susah nk tunjukkan kebolehan tp kat umah lebih2 pulak tunjuk, kat skol x bercakap langsung mmg pelik ..
gud ellysha !

watyz said...

comel kak sya pakai tudung. waa.. pandai la kak sya kat school... :)

ixa damia said...

comey ely pkai tudung
nampk mcm da besar sgt2 da dia...:)

dhiera said...

comel ellesya pakai tudung gitu~

eima said...

ok la dah pandai dah ... perkembangan yg bagus kan ... good girl

Qhaifa Nur said...

comel ellesya bertudung...
budak-budak NureeN kalau pakai memang tomey...

wantie said...

BJ memang ramai., ramai ngan bangsa asing. hati memang nak pergi shopping kat sana. nak masuk kamdar. tapi bila pikiuaq tang parking tu naik letih aih...

Cho Zila said...

tahniah.. tahniah... anak2 lebih sernok buat semuatu ngan kawan2 kot...
seronokkan kalau dapat beli beli belah...

ALoNa CintamaniszLite said...

alahaii...comel jer tgk aksi anak2 nureen ni..

Zura@Iwan said...

mls tul aku nk gi BJ..satu parking satu ramai ngan bgsa asing tu..hehe...

~MommyAida~ said...

Pandainya Ellesya..gud girl..be a smart girl always ya sayang..pakai tudung nampak ayu sangat!!cantik!!

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011