Wednesday, May 15, 2013

jom kita menunggang

assalamualaikum
autopublish

areeebbaaa angggereeee....
dah lama tak menunggang kan
last thn 2011 x silap
nak tgk sila terjah sini & sini
nureen tgk n3 yg lama tu, dok gelak soang2
ellesya kecik lg masa tue.. geram rasa nk cubit2 pipi dia hihii
weekend lepas, balik umah mertua
terjah tasek sbb ellesya mmg dh lama request cuma kami ja x sempat nk bawak p
kali ni kami terjah terus kat tmpt depa dok bela kuda
ingatkan x leh naik
memandangkan kami p tengah hari
so pekerja kat c2 suruh mai petang
sbb kuda baru pas mkn, so depa nk rest
jom melawat kuda dulu k
mmg byk ekoq kuda kat cini
tinggi dr nureen pon ada.. myb kuda race kot
ellesya dh siap sport shoes
xcited nk naik kuda
masuk dlm keta siap ajak g lepak minum & mkn kat kedai dulu smpi petang
pastu mai cini blk sbb nak naik kuda
hehehe...
emir tengok jerr...
muka dah naik ruam2 sbb baru lega demam
ellesya tak lepas tengok kuda tue
berkenan dia ngan kuda colour putih
nak pegang kuda tapi tak berani
daddy pegang dulu buat demo
baru la brani nak pegang hehe
cantik kan restron dia
tapi sayang, dah lama x buka
sbb kat cini tak dapat sambutan kot
posing2... wahhh gd girl
emir dah ngantok, tu yg muka serius jerr
ellesya nak jugak posing ngan daddy
harusss la kan :)
masa suruh posing mcm ni
ellesya cakap mata dia tak boleh buka luas2
sbb silau.. hihii
bersebelahan dengan padang golf
jom kita balik... petang ni kita mai lagi k....


sebelah petangnya
kami terjah lagi...
daddy dah promise ngan ellesya
kalau tak hujan mmg turun balik
menunggu kuda yang tak muncul2
emir mcm biasa.. suka tawaf
daddy smpi penat dok ulang alik berjln kat c2
ellesya bagai model kan
emir berlari2 nak tgk kakak sya posing
smpi jerr dpn kakak sya, terus emir pon posing sama
gaya bersahaja betoikan emir tu
ceria betoi emir petang tue
makan kenyang tidoq cukup
bila turun padang mmg activ la hihii
kuda tak smpi2 lagi
ellesya dah tak sabar tue
muka baru bangun tdoq sebenaqnya
yesss... terus ceria bila dh duduk blkg kuda ni hehe
ellesya jaga 5 round tau
1 round rm5
suka sungguh dia naik kuda, dr dia kecik smpi skrg
cikit pon dia tak takot
comellah...
moon light tak silap nama kuda ni
lagi ellesya with horse
mummy & emir pon tak ketinggalan yerr
seraound dah cukup hehhee
kan dah nmpk nureen besar dr horse hehe
cian plak horse tue kena gendong nureen yg berat nih
last pic with horse
perasan tak, dr awal smpi abes, gambaq daddy ngan horse tak dak pon.. alaaaaa
lupa plak nk snap gambar daddy yerr :P

tq daddy
dah tunaikan janji kat ellesya bawak naik horse

_______________________________________________________

jom singgah




9 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

sama cam kyra suka tunggang kuda..tp masa kecik kyra tak seberani mcm ellesya..kyra start berani masa umur 3thn =D

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi :)

Khai♥Rin : anies said...

sy jg yg x merasa naik kuda lg..pegang t u selalu jg ;-)

el said...

ritu ms g zoo melaka..sape3 nak tunggang kuda boleh..tp bila tya anak2..diorg xnk pulak..haha

Qhaifa Nur said...

anak2 pernah naik kuda...
seronokkan ellesya emir...

ixa damia said...

brani btol ellesya naik kuda...:)

Zura@Iwan said...

bestnya naik kuda...tingin nk naik...

nnti nk bw irfan la..

Nafira usof said...

bestnye.. berani dia naik kuda~

wantie said...

nak tanya le. si baju pepel tu. oic 2nd last. agak agaknya la kalau dia yang tunggang kuda putih tu. boleh tak patah pinggang kuda tu. hahahaha...


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011