Friday, July 19, 2013

sepermainan

assalamualaikum
autopublish

kura-kura
dari sebesar tapak tangan kami bela
sekarang dah besar
so emir buat kawan la bila kakak sya tak layan dia
emir pernah masukkan tangan dia tau
siap pegang badan kura-kura tu
sangat berani.. semua binatang dia nak pegang
 bawak skali mainan kayu golf tue utk apa?
 dah bleh agak kan
 emir ketok aquarium tu ngan menan dia
walaupon plastik, tp kuat jugak bunyinyerr
 bila dh larang terus teriak
 makin kuat
 lagi dan lagi dan lagi
 kakak sya cuba memujuk
 haha......
 skali kakak sya pon terbalik
dalam mummy dok layan kakak sya, emir diam2 p lagi kat kura2 tu
 kali ni dengan jeep
 mmm... mulanya ingat nk kaco kura-kura tue lagi...
tapi..................
 misi terbaru
 tu kasut dia masa raya thn lepas
ingat nk simpan tp x sempat, sempat tarok dlm kotak jer
so jadi la menan emir.. hehehe
______________________________________________________________
jom singgah


14 comments:

Sayangku Zie said...

plastik punkalau diketok kuat tapok pecah lah... huhu

Nurzakiah Hanum said...

NANGIS PLAK DIA

el said...

hahah padan muke kena marah
sian dia hehehe

Zura@Iwan said...

depa mmg suka katok...
irfan pon..kdg2 tk layan dia..
duk ralit tgk tv kut..
dia gi katok tv tu...
mcm2 hehe..

Qhaifa Nur said...

geram emir tengok kura2 tuh NureeN..
nasib baik kakak buat suprise...lawaklah ellesya masuk dalam sarung bantal tuh..

wantie said...

ketuk ketuk kerja dorang la Nureen. Aleeya ni semua benda dia ketuk. remoote, handphone.

kepala abang di apun dia ketuk dengan racket badminton.sian tau. asyik dapat sakit je Amirul tu

Nafira usof said...

amboiii.. lasaknye dia~
kakak sya masuk dlm bantal ke tuh? hahahaha

lieyalatif said...

ishh besar dah jadinye kura2 tu yeak...lieya pun dulu ade bela...tapi die dah besar jek pi lepaskan kat tasik heheehehh

Khai♥Rin : anies said...

uiii emir...bleh bergegar ye kalu menangis ;-)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Mesti kuat dia melalak kan...hihihi

aizamia3 said...

part nangis ni memang berdengung telinga jadinya.. ;)

mama lieyna said...

Amboi, teriak sesungguh hati tu emir..hehe..
Dh besar kura2 tu eh..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..sungguh2 emir nangis tu.. :)

Izan Ishak said...

boleh tahan ligat juga emir ni ye. sedih pulak rasanya tgk dia nangis tu.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011