Thursday, December 5, 2013

balik kg ooooo balik kg

assalamualaikum.....

n3 autopublish jerr skrg ni
weekend lepas kami balik kg sebelah daddy
kat jitra , kedah
kali ni, emir dah pandai berdikari
dia pon nk bebas mcm kakak sya
slalu dia duduk ngan mummy kat depan
kali ni nak berdiri dgn kaki sendiri hehe
tp sekejap jerrr....
 kemain serius lagi tue
kakak sya dgn tabs dia la.. susah nk kongsi sbb minat x sama kan
 emir kiri kanan dia toleh
apa yg dia pikir agaknya yerr
myb tgk keadaan perjalanan ari tue kot, relax jerr, santai
mummy mmg kena tgk dia 24jam, sbb emir masih belum mngerti
risau apa2 jd kat blkg ni kan
 jenguk plak ke dpn.. mummy yg dok snap gambo dia ni ckit pon dia x bg respon
 dah letih main yerr kakak sya
 eh.. dah rindu mummy yerr
bknnyerr rindu apa, sbb emir ni still breastfeed lg hehee
sampai terpejam mata U
 kembali ke blkg
ada projek laa... kakak sya dok pose ngan sticker tadika dia
 siap srh ambik byk kali
emir dok cabut apa tue??
 hahaaaa..... kangaroo dr memb opis yg pegi australia...
 yeahhh... tarik kuat2...
yesss.... dh dpt tarik bubuh dlm mulut plak haiiiyaaa.... 
 eh4x.. ada projek baekkk punya
 diam2 dia p cabut cover seatbelt plak
daddy x prasan la sbb tgh drive
 mai bg kat mummy... hahhaa
 pastu cuba plak buka petibesi yg penuh khazanah daddy
tp dek d halang ngan lengan daddy terus emir teriak
hero teriak laaaa.....
 ok daddy bg chan...
 dah bg chan, kakak sya plak saja sua kaki kedpn
nak ngusik emir la
apa lagi, meraung la emir nak mai depan x bleh hahaa.....
terus mummy tangkap syyyiiiaaappp bawak mai duduk depan  :)
dpn habuan terus lena hehee

cerita sebelah mlmnya kami d kg esok yerr.... tunggguuuuuu....
_____________________________________________________________________________
jom singgah

14 comments:

mama lieyna said...

Akeem pun dok belakang je, tp dgn eina lah, tak hrp dia dok sorang.. dok tak diam..
Si abg yg dok depan, dia co pilotnye klu ke mana2 pun..huu

Syoknye balik kg, eina lama tak balik..huu..

Nurzakiah Hanum said...

enjoyyyyyyyy

eB said...

ha3.... klakar tau si emir nih....
aerica pn dh gitu peelnya... hu3...
ps: nureen dh emelkan gambor kat eB ke? psl tgk emel x der eh? nk gambar baru btau. kalo boleh yg portrait... landscape x brapa nk msk la.. tq

lieyalatif said...

ape2pun nureen jgn lupe pasang child lock kat pintu kereta tau....takut jek emir godek2 tertarik pintu kereta...dayyan dulu penah sekali nak jadi....seb baik cpt perasan.....

emir sibuk nak join kakak die dok belakang la tu....ellesya pun steady jek hehehehe.... tapi syok gak kan nureen, rase romantik dok berdua ngan hubby jek kat depat....tak dpt lame pun tak pe laaa ....hahaahah...comel pic emir sebok nak kedepan tu heheheehe

el said...

alana masih dok ngan aku kt seat dpn..xmau dia dok blkg ngan kakak ngan abg..nak berkepit gak ngan aku..kena wat sesuatu..igt nak pasang tv kat blkg..so bolehlah alana ralit

Myra Jay said...

Macam2 gelagat :) dan boleh ceriakan keadaan dalam kereta :)


Nureen try tutorial kak Has ni ye, myra memang tak ingat ambik dari mana sebab rasa macam dah lama buat
http://www.ceritaindahkami.com/2011/04/tutorial-membuat-scroll-box-di-blog.html

Zura@Iwan said...

boboi mmg gitu kan..
irfan mmg kalau bleh tak mau duk kt ak, tp kdg2 tu mai gak menempek nk tido kt mama dia..

duk dlm keta dia mmg tk duk diam..
sat pi blkg..sat pi depan
depan cepat boring tu..

kalau ak bw keta ngan irfan je..
mmg risau beb..sbb kunci keta tu kan...ya Allah minta simpang

kayyana said...

citer ragam anak anak dalam kete. hehhe.

» NAJA « said...

hahaha comel je pandang kiri kanan pastu banyak pulak aktiviti dia kat belakang tu..sudahnya ke depan jugak kan

Qhaifa Nur said...

seronoknya balik kg...
emir dah besar..selesa mummy kat depan tuh...

Nafira usof said...

dah pandai nak melasak dlm kete lah tuh~ sama lah ngan delisha.. kadang2 letih melayan dia kejap ke belakang kejap ke depan.

Rozita said...

Salam kenal Nureen

Jangan lupa childlock sebagai langkah keselamatan. Emir tengah peringkat nak cuba segala benda yg ada..takut dia terbuka pintu kat belakang tuuu...

wantie said...

dapat balik kampung memang best. asyik tak puas je balik kampung. adei..

sian emir, layan sengsorang. kak sya nak main tab.

Cho Zila said...

alahai seronoknyer dah besar yerk.. kak sya makin comeller...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011