Tuesday, December 24, 2013

meriah balik kampung sabtu lepas.....

assalamualaikum....

meriah?? apa yg meriahnya??
mmm meriah la bila kezen2 ellesya & emir pon balik
so umah mak tok & wan dipenuhi anak2 menantu serta cucu2 kesayangan
klau semua balik lagi meriah
petang sabtu... lepas dh lunch
emir mula memenuhi ruang ngan keta2 mainan kezen dia
emir tak tau yg kakak sya, abg daniel & adrian dok main basikal kat luaq
dari depan pintu umah jer nureen snap
amboiiii kemain sronok main basikal
nureen apa lagi, ajak la emir keluaq
sekali emir angkut segala menan keta tadi... hahahaaa
peluk ketat2 keta tue takot jatuh...
abg daniel baru pandai naik basikal tanpa roda kecik tue sebelum kami smpi kat kg
so ptg tue, laju la dia mengayuh
ellesya plak x lekang ngan crown tue... dah tue siap liplap2 lampu dia
persaingan sama hebat....
cepat!!!!!..... pusing balikkkkk
yeahhh... nmpk gayanya, ellesya lebih laju ke depan
wahhh... mau taknya ellesya yg dpn sbb ellesya sekerat jln ja hahaha
emir dah smpi d c2 tunggu turn...
1.. 2... 3.... yeahhh kayuhhhh.....
yg lawaknya, ellesya kira siap angkat jari satu persatu hahhaa
turn emir plak..
tgk la apa emir bawak???
penuh keta dlm raga basikal
emir dah boleh kayuh ckit2 tau...
x dpt la nak tandingi abg daniel....
dari awal td emir kayuh cikit2 dh smpi cni...
pusing balik ka, x jd p ke garisan penamat??
adrian plak nak naik basikal???
lagi la emir pusing balik... mau dia nak bg?? 
dia naik pon x puas lagi
abg daniel semakin terror
nureen dah naikkan seat 2 2 basikal ni... baru la selesa nak kayuh...
yeahhh... caya x? emir kayuh sendiri tau
nak kejar abg daniel ker???
adoiii.... bersadung roda plak...
ni nak p mana?? tinggai la basikal tue......
sat g dh d sambar org, hehe
kan.... tgk jerr la adrian dh naik basikal dia
dah dpt balik tp kena kiss dulu...
tgk.. adrian ni mmg mcm ni
dia cukup geram ngan budak2.. klau kiss bersemangat...
gaya mcm suka ngan budak2 kan :)
penat kayuh basikal... jom mandi kolam plak
ellesya dok selam gaya apa tue?
dok pakai goggle smbil test power kot... hehe

mandi puas2 k..
daniel tak mau masuk kolam sbb kaki dia luka ckit, kena basikal katanya..
lepas nureen dh bubuh myk gamat, baru ok
emir dengan hal dia.. main sorang2 walaupon mandi sama2 hahaha
_____________________________________________________________________________
jom singgah

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronok anak2

Adlin Mohamad said...

mmg meriah ..
pagi sampai ptg full xtvt budak2 ni

msredcheesecake said...

SONOK BALIK KPG... KAWASAN LUAS...

eima said...

wahhh beshnye kampung die .. kawasan besrsih luas plak tu ...

Sayangku Zie said...

Seronok tgk depa main2... emir dah pandai kayuh eah bestnya... rayyan belum ajar naik basikl... dok naik besikal tolak tu... kaki tak kayuh pun.. huhu

Khai♥Rin : anies said...

amboiii bergaya sggh ank bujang nureen tu ye...jauh ke menayuh nyer tu ;-)

~MommyAqilMedina~ said...

Wah seronoknyaa..nasib kawasan pon lapang kan..memang puas lah budak2 bermain..kita pon tak risau sangat ..hehee..

wantie said...

memang meriah la kalau boleh berjimba sampai cenggini.

Zura@Iwan said...

emir dh pandai kayuh basikal..
irfan tk dk basikal cm ni..
tidak mmg suka la dia..hehe

lieyalatif said...

haaa seronok bile kazen bertemu kazen...mcm2 aktiviti ade...dari main basikal sampai mandi pool heheheehehe......

seronok kayuh beskal kat kampung kan nureen sebab laman die luas....bebas nak mengayuh hah....kite pun senang nak pantau .....tak takut kete lalu lintas ke ape....

kelako tgk pic emir peluk keter nak belari ke luar tu...tetap nak bawak gak keter2 tu keluar same ye kakaakakakaka...

eh kire pandai la emir kayuh basikal tu ...sbb lieya tgk mcm tinggi jugak nureen basikal tu....

el said...

mcm ni lau kalau balik kpg dpt jumpa kazen2 kan..mesti budak2 seronok dpt main sebaya2 ngan diorg hehe

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011