Tuesday, December 17, 2013

k.i.d.l.a.n.d... perangin mall penang

assalamualaikum.....

semalam... bersemangat masuk keja...
sattle cepat2 keja sbb nak draft n3 siap2 utk hari ni
hahhaa... xcited tak mummy nih...

sila jgn jemu yerr... ada 60++ gambo yg dah d edit
gigih kan mummy nureen ni...
nak share kegembiraan anak2 d cni...

bila zura@iwan & el dah terjah cni
so kami pon apa lagi... wajib la kannnnn
 klau mummy xcited apatah lagi anak2 kan
tgk la ellesya.. mummy baru dok tgh bayo tiket nak wat passport
dia dah x sabo nak masuk.. dok tinjau2 dr luaq
smpi ja kat dpn ni, mmg dh melompat2
pastu siap ckp "sronoknyaaaa mummy, sya x sabaq nak main ni"
 lepas passport dh siap.. posing skali lagi sementara tgu daddy sampai
daddy bwk emir g pusing2 perangin mall jap
harga utk masuk.... 
 1st yg kami terjah
 muka happy ellesya tak dpt d sembunyikan lagi
mmg sgt2 teruja + xcited + apa2 ja lah...
emir plak x brapa main, lebih suka melawat kawasan....
 ingat tak mau main tadi, tapi juz skali hayun jerr
 tgk la YB emir ni... bab melawat kwsn mmg PRO
dok ukur ketinggian tangga tu ka? hahaaaaa
 bleh jd DUTA tangga la mcm ni....
main tangga pon dh happy... :)
 cikit pon emir tak sentuh bola2 angin tue
ellesya siap melompat x hengat...
 pink tetap d hati.. klau ada purple sure la purple jd pilihan kannnn
 tp bila terjah cni. lain plak
emir pon melompat skali
sbb kat umah, mmg depa 2 beradik ni suka melompat atas katil
lompat smpi terduduk ya emir
 tingginya kakak sya lompat
 td emir terduduk, skrg kakak sya plak smpi terlentang
emir pon x kurang hebatnya bila melompat
 kat cni ellesya soang jerr main
emir, nureen x bg main, mls nak gabuih2 baju & sluaq klau kena pasir
 lagipon emir lalu pon dia tgk jer
x der plak nak p korek2 pasir tue... mcm nmpk @ tidak jerr 
apa yg kakak sya bina ya... mummy x snap pon
sbb mummy dh p rest kat krusi blkg tue
nmpk kan daddy n emir d c2
emir wit dinasour.. sebelah jerr dinasour ni ngan sand pool tu
gambar blurr sbb tangkap gambaq smbil dok control emir takot dia melompat....
 dah puas main pasir, naik atas, basuh tangan plak..
kat bwh x dak plak sinki
patut kena la sedia sebelah sand pool tu kan 
 emir nak masuk garden ka? p bercucuk tanam :)
kami singgah sini sementara tgu kakak sya main train
 masuk kejap snap pic ellesya main train...
 bila nk berhenti, mamat tue jerr tahan ngan tangan.. hahha 
mari belajar sains....
 masa ni x penuh lagi, min 8org skali session 
 emir dh kena tangkap muat
tapi blurr la plak
tetap nak tempek jugak okeyy...
 bukan bagi dukung, nak jln sendiri...
 penuh bergaya... lolipop tu sbg umpan jerr daddy??
 wahh... sporting la emir.. siap berhenti dpn mummy & posing :)
comel sgt...
 kakak sya dlm kelas sains, kita layan posing dengan emir k....
 mmg betul kata eb, gambar candid mmg cantik.. i lioke...
 masa tgh relax2.. ada ahli2 bomba lalu nak balik ke pangkalan
 posing lagi k wit anak teruna kami yg ansem ni




 pic yg paling nureen suka tgk...
 kelas sains dah nak abes... cepat2 kita masuk kelas memasak plak
 wahhh... mmg x berhenti la ellesya main...
 ada staff yg akan ajar anak2 bancuh minuman...
sirap + apple + nata x silap....
 turn by turn depa ajar...
 dah siap bancuh, sndiri minum...
ellesya tgk apa tu??
 tgk apek ni, duduk semeja ngan ellesya... haha
 sedap katanya... :)
 skali lagi dgn apek tu
garden time
 staff c2 speaking tau.. apa yg ellesya ckp x sure sbb bising ckit... mcm2 ada dlm tue....
seisi bercucuk tanam...
 siram pokok pakai spray jerr yerr hihii
 siap... :)
 sementara utk ruang relax & menunggu
ada la ckit persembahan nyanyian & tarian.....
 emir dh mengantok... ellesya nak main lagi
so daddy la yg jaga emir, bwk pusing2 kat luar smpi emir terlena
mummy teman ellesya main lagi...
class music... masuk jerr pakat dok tutup telinga
yerr la x biasa ngan bunyi drum yg kuat kan
ellesya beralih arah dok main ngan amoi baju biru tu
yg lain still dok tutup telinga
part yg paling ellesya suka.. piano... 
tekan la sesuka hati kan... besttttt
 apek baju merah tu still x tahan bunyi drum yg kuat
ellesya plak x lepas la main piano
 mmm nmpk gaya, ellesya dh x sabar nk tgu turn
 penuh mesra trainer tu dok ajar ellesya
 susah la nak hafal step hehe
 ni pasal pa plak? siap menungkat dagu lagi
 dari segi tergerakkan bdn apek baju hitam putih tue
dia ckp kat ellesya, tak bagi main piano
sbb ganggu org nak main drum
dah tu siap tutup lagi button on/off kat piano tu
ellesya nmpk mcm dah hangin
 mcm2 aksi kan.... ada yg menyanyi tu
mmm... bila ellesya tekan blk button on tue apek tu off balik...
banyak kali ellesya on..
fedup la kan.. dok melengung...
pastu mai dpn pintu habaq kat mummy nak keluar...
bosan arr nak main kena halang kan...
terus mintak ellesya ambikkan passport dia kat trainer tu

masa kat dlm keta.. tanya ellesya, apa budak tu ckp masa sya main piano
sya bg tau, budak tu ckp cina, mana la sya paham... hahhaa
 keluar dr bilik music posing kejap kat cni, tmpt emir posing tadi
 banyak lagi game yg ellesya tak main
ni antaranya
 bilik theater, studio, drawing x snap pon
ni la passport ellesya...
gambar tue depa snap masa kita register...
6 game yg ellesya sempat main... ada nureen tgk, budak2 lain dh nak penuh buku...
myb byk kali kot depa dah terjah c2.. hehee

mmg kami akan terjah lagi tahun depan... 
hahhaa... mcm lama jerr walhal brapa ari jer lagi dh msk thn dpn kan...
tapi bukan weekend la...
myb ambik cuti 1 ari, bwk anak2 main 
tq daddy... walaupon daddy standby, tetap bwk kami jln2 :)
luv u soo much... :)
_____________________________________________________________________________
jom singgah

20 comments:

NinaAz said...

Mummy xcited anak2 100x excited. Hehehehe. Budak2 kalo tgk permainan xnampk hapa dahh. Heeee

Lynn Hamzah said...

mcm best jer...boleh gak ajak anak2 ke sini nanti...

Nurzakiah Hanum said...

comfirm budak2 suka

lieyalatif said...

BETUL TU NUREEN...lieya pun aritu tg kat blog zura...mmg nampak bestnye..ala2 kidzania kan...tp yg kat sini lagi santai....org pun tak le ramai sampai kene q panjang mcm kat kidzania tu.....

nampak sgt2 anak2 nureen enjoy setiap aktiviti ngan games yg ade...ni kalo nak pegi sini kene pegi pagi2 sebaik2 tempat ni bukak kan nureen...baru berbaloi dieorg main lame2 .....kite pun leh lepak layan anak2 seronok main....

eB said...

sok kami gi sn bwk yer nureen.
bestttttt sgt nmpk.
ala2 lost world pn ada... kalo aerish & aed gi sn, mesti main sampai tido... (read: sgt2 penat... ha)

syawalsimpsons said...

alamak bestnya..ni kat penang la ni kan..kakak sue ada kat bandar perda...bestnya kalo G nak singgah sini la

wantie said...

semangat nyer.. best kan, kalau anak anak main ni mau tak nak balik.

Kakzakie said...

Tempat permainan dia lengkaplah Nureen. Bagus sebab banyak pilihan - budak-budak memang seronok dan tak bosan. Berbaloilah kalau macam ini gayanya..

wahida said...

best lah tempat ni, siap ada sand pool bagai....

dah mcm kidzania pulak aku tgk...

msredcheesecake said...

bestla ellesya.... jeles ni... mak budak leh main tak? heee

msredcheesecake said...

sy tak jumpa button follower...

LYAfrina said...

serius best nmpk ka sini.. mcm kidzania la kan... belajar sambil bermain.. itulah y plaing myeronokkan.. untunglah kat sana ade tmpat2 camni

Zura@Iwan said...

best kan..
ak sbb irfan tk reti nk main lagi kebykkan game kt situ..
sini kita bleh learning sekali kan..so mmg best la..cuma rege tu mmg la mahal sket..

Cho Zila said...

okler tu asal anak seronok dilayankan jer... besar ker tempatni.. macam mahal gak ler... emak bapakpun siap kena bayar...

~MommyAqilMedina~ said...

Wah bestnya Ellesya main macam2 kat dalam ni..aida pon teruja tengok..lagi satu memang berbaloi bayar RM30 untuk masuk dlaam tu..dah mcm kidzania rasanya..exploration yang bagus!

Ema Johari said...

tak perlu pergi jauh-jauh lagi kan.... yg dekat pun dah ada tu...bukan main seronoknya mereka

eima said...

untung elesya mami die rajin melayan die masuk playpark cam ni ... cam behs je

Nafira usof said...

nampak sonok sgt tempat tuh. elly mesti suka~

Khai♥Rin : anies said...

sy yg tgk ni pulak yg teruja... ;-)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

cantik tempat ni...mcm best jer

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011