Tuesday, January 21, 2014

lunch d siam xpress

assalamualaikum....

lepas lepak kat BR... kami terjah cni plak
yerr la kan.. mana la kenyang klau setakat mkn icecream jerr
perut org melayu kan, sure nk cari nasi
so kami 2 family bersidang.. hihi

rekod baru 2014 di siam express

ada set & a la carte yerr...
kami x ambik set sbb byk sgt :P
dan ada yg kami x makan so kami pilih jerr...

 sapa punya tue???
ni kess emir la.. x mo duduk diam
b4 singgah cini kami terjah toyrus & emir pilih sndrik 
so mmg senang la hati nak mkn kat cni 

 sbb anak2 dok layan main jerrr

 daddy2 dok mengorder sbb mummy2 dok bz layan anak hehee

meraung zara bila kena duduk dlm baby seat ni
sbb zara dh lapar sgt, belum minum susu

 bila angkat, bkn nak minum susu tp dok jilat sudu.. hahhaaa

 tp harusss la kan, susu dlu sebotol b4 lunch

 mummy x lepas peluang bila tgk anak2 asyikkk....
kakak sya dok baca menu kerrr????
 sementara makanan sampai, kita main duluuu
mmg sronok bila anak2 mau duduk diam d meja mkn kan
pasni mmg p restron mana2 pon wajib bawak keta mainanlah.......
dah dpt strategi baru hihii

masa belikan keta mainan utk emir
 kakak sya pon nak.. so pusing berkali2 dlm toyrus..
last belikan ikan yg boleh godek2kan ekor dia hehhee..

 tergelak tgk riaksi emir bila tgk ikan tu dok godekkan ekor dia
mcm pelik pon ada, teruja pon ada... hahhaa
 Mummy : emir, awat tue, xcident ka??
Emir : mmmmm (sambil anggukkkan kepala)

hahhaa.... emir, klau kita tanya la apa pon, semua dia angguk, mcm mengaku paham.. :P

 kakak sy tue dok berlakon, dia tgh lunch mkn ikan tu
emir pulak mcm pelik jerr bila dia terbalikkan kereta2 tue, dia mcm dok pikirkan something :P
 ituew la org ckp, bila sel2 otak saling berhubung kan...

 menu kami.. siakap steam

 tomyam seafood
mmg mavelous... pas mkn pon dok hirup kuah dia lagi tau...
nyum5x...

ayam goreng & salad apa ntah untuk anak2...
tp siakap steam tue anak2 pon makan
gambo kami tgh melantak x dak yerr.. masing2 mmg kebulur sbb dh pkl 2 lebih masa tue hahhaa
___________________________________________________________________________________
jom singgah

11 comments:

Kakzakie said...

Pinggan tempat isi ikan steam pun cantiklah Nureen. Menunya usah cakap kakak tengok pun tahu sedapnyaaa:)

kayyana said...

sedapnye.. mesti kuah die ala ala thai gitu.. hehehe. umpan mainan kat anak anak supaya dapat makan ngn tenang.. sme je skill kite kan. hehehe.. psiko yang penting.

el said...

nti belanja iols kat sini bleh
kbai

Syah Eida said...

sedapnya.. area mana ya siam xpress ni

wantie said...

tak pernah masuk lagi kat sini. kalau sedap apa shalahnya shatu hari stary mashuk shini pulak. hahahaha

Zura@Iwan said...

kalau mkn kt luar..
anak2 tk mo duk diam..
mmg potong stim kan..
nk umpan pon, kdg2 sat je..
lps tu siap arr..nk cari akal len plak..haha..

:: Cik Viva :: said...

Siakap stim diaa...pehhh

Khai♥Rin : anies said...

waduhhh lapo la nureen...

Noor Izmaliza said...

menarik ....mmg nampak sedap....

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh ade macam-macam menu kan..hopefully semua sedap sebab semua gambar nampak sedap!heheee..Baby tu comell bila dia nangis..hehee

eB said...

kecur liur eB tgk ikan tuh... yummy... fah la perot berkeroncong nih... maklom makan dh x tentu... tapi badan naik jugak... shah siap celen... akhir taun nih berat kena max 53 kg... hu3..
nampak sgt badan naik kan... ;p

ps: eB sgt2 suka warna background blog nih... classy... lioke

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011