Tuesday, January 28, 2014

keesokkan harinya.. masih ditempat yang sama

assalamualaikum

hari ke2 kami terjah lagi.. hari sabtu
kali ni lebih awal, pkl 9 dh terpacak kat cni
x budget pon nak main kite
patut la en suami parking keta kat padang ni
so jom layan anak2 main kite & berposing ngan payung jepon...
kite tu x pernah buka tau selepas berporluck kat umah eb masa 2012 dlu
ni baru bukak balik...
n3nya d cini
warm up dlu yerr...
x der lain yg akan lalu atas langit klau d penang ni
dgr bunyi jerr emir dah alert
dia mmg suka sgt2...
"tuuu" perkataan yg keluar dr mulut emir
kapal terbang la......
ni tempat kami joging semlm tau..
amboi layann abesss la bleh main kite

angin mmg kuat
sronok masa ni, mmg tinggi kite tue terbang

laju jerr emir g ambik kite tu bila dh jatuh

yeaaaaa..... kakak sya juz tarik2 jerr tali x yah lari2
mmg kite tue akan naik punyalah
giliran daddy plak main
emir... nmpk x apa dia buat??
dok usung batu besar tu kehulu kehilir
menjerit2 panggil emir srh mai kat mummy
dia bleh jln relaxxx jerrr
atur langkah tuuu
sronokan
nak lari sana cini, padang luas..
walaupon nmpk mcm dkt jerr ngan jln raya tp sebenarnya jauh jugak
bila plak nk posing ngan payung jepon tue??
akhirnya...kite dh terputus talinya
so terkejor2 la mummy g ambik kite yg terbaring kat jln raya
dh kite mcm tue... giliran payung jepon jd bahan posing kannn
amboiii..... sesuai la baju ngan payung tue
merah aihhh
acececeeee..... aksi comelll sgt

sape lagi suka posing ngan payung tu?
emir ker kakak sya??

ni dia tuan payung...
nak tgk pic lama masa dia posing payung ni?
tahun 2012 kat alam impian
ellesya 4tahun :)
portluck wit eB & zura

comel sgt kan masa ni
emir plak dlm perot mummy, x silap masa tu dh 4bln :)

seisi berebut payung kerr???
mana ada berebut.. emir tue suka bebaskan diri...
siap usung batu tue la apa lg
jgn baling merata sudahhh
snap banyak2 gambar anak2
suka tgk :)

kite yg dh terputus tali masih elok
so daddy cuba leraikan simpulan tali dia
kami plak berposing sakan la
wahhh... mcm crita cintan plak
si juliet cuba memujuk si romeo...
hahhaa
berkejar2an la kamoo berdua yerr
jom kita moh ke depan ckit
indah ciptaanNYA
terpesona...
emir, klau x jatuh tu bukan emir la
dia suka lari ke jln ke x tengok depan
tu yg suka jatuh2..
santainyerr
di bawah rimbunan daun pokok nyoq @ kelapa
romeo & juliet yerrr
dah puas posing kami singgah kedai kereta
sbb tayar keta terkena paku la plak
perasan masa dr umah lagi
so g tampung taya & aligment skali
dlm ruangan menunggu
dok berebut buku besaq ni plak
ala2 kamus g2...
emir dh nmpk gambaq keta lori, mana mau bg kat kakak sya dh
pas kedai keta kami terjah giant
sempat la 2 beradik ni main basikal & apa yer nama mainan ellesya naik tu
alahaiii.... x ingat la plak...
ala2 skate board tp ada handle g2...
aaaa, skuter kan... hehhee
dah nak beli kat ellesya skali cr tanda harga plak x dak
so x jd beli...
beremba la 2 beradik ni buat giant tu mcm umah sndrik yerr
sapa lg yg menang kan
emir x pandai nak kayuh, so kayuh ngan kaki pon lajuuu
sementara tunggu daddy tapau makanan, mummy belanje icecream ni dlu
sedap...
nikmat terasa oooo
ellesya offcoz la honeydew... mmg fvret
emir nureen beli lychee
:)

anies : ada lagi... tapi sebelah hujung round ke2..
ada 1 lot yg depa buat khas utk gerai2 makanan..
jauh ckit la nak jln klau dr queensbay...
___________________________________________________________________________________
jom singgah

9 comments:

syawalsimpsons said...

adoi seronok betoi dorang je dari luar kat oadang..membawa sampai ke mall tu...penat tu

Kakzakie said...

Puas melayan kerenah anak dara dan hero Nureen ye:) Suka betul mereka..

Syah Eida said...

seronoknya depa dpt main kite..

Zura@Iwan said...

kat sini mmg angin kuat kan..
mmg sesuai main kite
padang pun luas...
tk penah lg la lepak sini..

AnneRaini said...

seronok anak2 buat aktiviti santai macam ni...

wantie said...

bestnya tengok dorang main layang layang tu. angin kuat noh kat sana..

amboi emir mcm jejaka jepung.

lieyalatif said...

seronok masing2 beraktiviti luar...cantik sgt cuace tu nureen..mmg sesuai sgt beriadah hah...sonok gak main layang2 kan....lagi2 angin cantik....

emir ni mcm dayyan laaa..suke noo berlari...jatuh la mcmmane pun tetap gigih bangun belari balik...takpe budak nak belajar kan nureen, bagi can hehehehhe...

cermat laa nureen nie dlm jaga barang...elok lagi payung tu hah...lame gak hayat die....dahle payung tu kertas kan....mcm cepat gak koyak kalo tak jaga betul2...

eima said...

ari tu pi QB tu .. tak sempat pun nk pi jalan2 area situ mkn cendol ..hmmm
asek dok sesat je ..mood terus tak dak

Sayangku Zie said...

wah bestnya main kite... angin kuat kan.. emm santai je

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011