Wednesday, January 8, 2014

weekend yg pertama d 2014....

assalamualaikum......

 ari sabtukan kami lepak2 kat umah jerr
buat kek karamel ngan anak dara nureen tu
ahad baru kami jenjalan.. lepas daddy blk dr hiking bicycle..
skrg daddy tgh kumpul stamina..
nak join jamboree katanya... mcm dolu2
n3 d cini
berjaya naik bukit sejauh 9km selama 1 jam.. hihiii
tgh ari ckit baru kami keluar 

dah lama x up n3 anak2 main kat qbay ni rasanya
mmg ni tmpt yg akan kami singgah bila terjah qbay
main dlm mall x der la berpeluh sgt kan sbb ada ekon..
jom layannn....
 kakak layan race si adik plak semua mainan dia nak main...
x sempat nak snap masa emir jd co-pilot kakak sya
 merah.. kuning... hijau... GO!!!!!!
 mcm real jek...
aksi muka tu x tahan hahahaaa
emir menjelajah....
 paling dia suka masuk rumah kecik ni
treadmark emir suka main cak2...
smpi mcm tue skali oooo
 bila ajak main sama2
emir duduk x sampai seminit mula nak turun 
 kakak sya apa lagi
buat posing2 utk tarik minat emir main sama2
 akhirnya... emir akur
senyap jerr dia duduk tepi kakak sya
 tp bila flower ni berpusing, emir pon nak pusing skali haha
 ni konon2nya nak try ambik camera mummy la nih...
walaupon blurr tp suka pic ni :)
 emir kembali diam kat c2...
menikmati ke merelaxkan diri??
kejap jer emir duduk cni pastu mula emir nak turun
bila dh jejak kaki kat lantai siap tarik tangan daddy srh ikut dia
nureen still teman ellesya kat cni dok main2 smpi puas
 bila kami cari daddy..ropanya2 daddy kat cni
daddy ckp, dh 5 kali depa 2 beranak turun naik escalator ni
emir suka sgt naik, b4 ni dok dlm stroller jerr
bila skali dh jejak kaki, mmg x lepas peluang la
nak pujuk dia balik pon susah
menggeliat bila kita dukung
sbb nak main lagi kat c2... 
 ni kali ke 7...
last dah k... jom la kita balik..
kakak sya terus serbu nak peluk emir ajak balik
kami belum lunch.. seb baik pagi tue breakfast jugak cikit...

bila kat cni offcoz la mummy nak caramel coffee kat coffee bean kannnnn
dah dpt, terus ajak daddy g tesco nak beli buah kiwi asalnya
nak beli dlm aeon, takot emir plak asyik nak naik turun escalator ni ja
tapi parking full so patah balik p giant
pas beli kat giant terus balik umah

so kami lunch pkl 5ptg..
nureen balik & buatkan nasi grg pedas utk daddy & mummy la & nasi grg ayam utk anak2.. :)

__________________________________________________________________________________________________
jom singgah

10 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

comel aleesya pakai tudung ek..mau lak dia pakai tdg time jln2..klu kyra tak nak arr..huhu

fieda said...

salam nureen..wah..comeynyer aleesya dh pakai tudung la..adik pun dh besar..

syawalsimpsons said...

cukup seronok la emir main yee...best2..kami duduk umah je weekend aritu..kikiki

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya anak2

el said...

anak2 aku pun bila npk mende ni kt qbay mmg nak je naik..lg2 alana mmg suka sgt..tp xdelah sllu lau lama sgt x naik bg can gak lah..lau sllu sgt mmg x bg..diorg pun fhm..hehe

Zura@Iwan said...

comey elly pakai tudung..
nmpk mainan token ni mmg kena bw irfan lari..haha..

Khai♥Rin : anies said...

amboiii ellesya...mmg nmpk cm real...boleh ajak merempit ni... ;-)

Ema Johari said...

emier dah besar sebiji mcm muka kakaknya...hehehe

Nafira usof said...

comel kakak sya pakai tudung. nampak ayu jer~ :)

wantie said...

wah.. kuatnya angkat basikal. bangga dapat capai hasrat terpendam ke encik Nasir tu?

hmm.. behave je anak anak Nureen, kalau k.T si Aleesya tu la yang pening. lari sana sini.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011