Wednesday, February 16, 2011

::berjimba D BUkit Mer@H L@kE ToWN ReSoRT::


12 FEB 2011

weekend kami di cini
Bukit Merah Lake Town Resort
plan last minit
ingatkan x jd p
dh tgh hari baru kami bertolak
singgah lunch dekat R&R juru
layan santapan tgh hari kami d c2




dah kenyang lentok la elly ni..


kami dah sampai..
wajah ceria elly walapon baru bangun tdoq..

1st tempat yg elly tuju..
dah beli tiket ke..... mana???
jom ikut kami...
perjalanan masih jauh..

elly dh penat.. mintak daddy dukung..

terhibur ngan telatah daddy & elly sepanjang perjalanan..

sampai dahhh...
EKO park



elly mendahului...

aik... pose soang2 kerrr???

memang tetiba elly stop tengah2 medan ni..
tak tau apa yg tgh dipikiqkan & berlegar2 di kepala dia..
hhhmmmm....

ada show
bleh la lepak ilangkan penat..
elly muka blurrr



sepasang mata yg sangat cantik
menjadi kerinduan & kebanggaan mummy & daddy


mcm2 burung ni pandai main

yg bawah tue
pandai mengira
board biru tue
3 + 36
burung tue jwp dahhh....

dah abes pertunjukkan
seisi bergambar..
mula2 mummy pon takut
takut kena patuk dek burung tue
dah la dia bunyi dkt ja ngan telinga

coll dahh.. ehhhee
elly yg dok risau2..

elly mmg tgh takut masa ni
dia x mau ambik gambo
kami buat x tau jerr
tgk la muka takut elly tue..





elok dah jauh baru la peacock ni nak kembangkan ekoq dia
so gambo jauh la cikit..

cantek kan...




ikan tue mmg besaq
dok menyorok
x leh nk ambik full

sempat lagi elly ni nak main air sblm balik
tue dia x nmpk lagi swimming pool
len kali kita mai lagi k
mandi & melawat orang utan plak..
bye2 BMLR


16 comments:

mamalieyna said...

waaah bestnya jalan2 di BMLR...eina pun skali je prnh ke sana, tp sejak ada arif, belum sempat bwk dia ke sana, kalau pergi sure teruja kan..

mata elly mmg cantik ^_^

deqlis said...

seronok nyerr..deqlis tak pernah pergi sini lagi...

edit gambo2x kat MBLR nie pun cun2x..seronok baca!!

cam baca kommik:-)

el said...

korg just masok utk outdoor je eh
igtkan g mandi2 hehehe
berani hang ngan ular tu eh

'NuReeN' said...

eina :
elly mmg tawaf jgk la ari tue.. best sgt walapon panas elly mmg happy.. tp tiket mcm mahai cikit dr dulu la...

deqlis:
hehehe... wat n3 mcm kommik happening cikit..

el :
asal nak g tgk org utan tp tiket dh mahai la wei.. nak mandi tp aku x leh mandi plak lugi la...

Nurul Huda Jumri said...

nureen,
tk pi ka reunion ex-jabil wiken ni? kt bukit merah ni la jgk..

'NuReeN' said...

x der org jemput pon..
sapa yg arrange??

Nurul Huda Jumri said...

uik??tkde org invite??
hmm,tkpe2..aku leh wakilkan ddepa utk invite hg..jom la wey,bwk family skali..

yg arrange is abg zul,rizal n shahrin..wiken ni kt bukit merah.
nti aku check agenda utk kompem,pastu aku ping kt fb hg.

'NuReeN' said...

FB dah x activ la.. huhuu

Nurul Huda Jumri said...

ok2,nti aku roger kt blog ni k..

Fieza79 said...

aduii..geli nya tgk ular tu...ee kalau fieza jgn harap la nk dekat apalagi nk sentuh...

mana part mandi manda nya...

Myra Jay said...

Bestnyer jalan2 di Bkt Merah laketown tu..
Heppy je elly tu.. mummy & daddy dia lagi la.. :)

'NuReeN' said...

fieza :
ular tue ok.. bersih lagi.. nureen pegang sejuk tau bdn dia..
ehehhe kami x mandi pon fieza..

myra jay:
elly mmg suka sgt2.. masa bwk dia kemain lagi dia kesana kesini.. kami 2 ni telah la.. hehee

wantie said...

besh... besh... bila dapat bersma familly gi jenjalan cuci mata.

Nampak happy jer si elly tu .

'NuReeN' said...

wantie:
elly org paling happy masa kami dcini..
mmg best wlpon panas & berpeluh tetap happening..

eb ezrin2 said...

canteknyer gambo ngan ular tuh... eb suker color dier... kalo eb la... wallah... suker3...

sok2 eb wat contesg sesuai msk tau ;p

'NuReeN' said...

eb :
wokeh.. sure nureen join nyerr...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011