Friday, February 11, 2011

::Khasiat brokoli & carrot::



BROKOLI

Kandungan kalsium brokoli lebih besar dibandingkan segelas susu,
dan brokoli mengandung lebih banyak serat daripada sepotong roti gandum!
 
Meningkatkan daya kerja otak


Peneliti dari Royal Pharmaceutical Society membuktikan bahwa brokoli mengandung senyawa yang mirip dengan obat-obatan penyakit Alzheimer. Alzheimer adalah bentuk dementia (berkurangnya ingatan) yang paling umum dijumpai di kalangan orang tua yang disebabkan oleh enzim acetylcholinesterase. Brokoli dianggap memiliki sifat anti-acetylcholinesterase paling kuat.






CARROT


Carrot mempunyai minyak dan vitamin lengkap seperti A, B dan C, garam, potasium dan karotin.

Karotin - menghalang pertumbuhan dan pembiakan kanser, manakala serbuk bijinya boleh diminum umpama ‘teh’ untuk mengubati penyakit kembung perut di kalangan kanak-kanak.

Carrot juga berupaya mengurangkan:

1. kandungan gula dalam badan

2. mencegah kanser

3. mengubat kencing manis

4. gout

5. penyakit jantung

6. penghadaman dan penglihatan.


Menurut herbalis Nichiolas Culpepper, dalam bukunya ‘The Compelete Herbal’ lobak merah berupaya memecah
angin,
menyembuh luka,
meningkatkan kekerapan kencing
memecahkan batu karang.

Sekiranya daun dihancurkan dengan madu boleh menyembuh luka dan kanser.


(sumber dr en. google)

jom kita layan plak elly ngan brokoli & carrot







hari ni elly lunch mkn apa ya???
;) emuah x sabaq nak balik jumpak elly..
minggu ni cuti 4 ari
isnin ni AL pengasuh nak bawa mak dia p klinik
selasa plak cuti Maulidur Rasul
selamat bercuti....


11 comments:

chugie said...

bagusnye elly suka makan sayur..

anak sy pun suka sayur. espc carrot. tp skang ni dh susahbetul nk bg die makan nasi.. main2 je ngan nasi tu.

'NuReeN' said...

CHUGIE :
MMg fvret dia.. nak mkn sayuq ngan nasi.. harus..

el said...

bgs tul elly ni mkn vege
anak2 aku jgn harap lah
npk sayur..mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sayurrr xmauuuuuuuuuuuu adoiiiiiiiiiiii sabo je lah

'NuReeN' said...

el :
mau x mkn, masa kecik2 ari2 aku buat sup sayuq ni. ehhee

lovely said...

SaMa Macam Anak suLuNg Saya. SuKa Makan SayuR....

time to enjoy said...

budak2 memang susah makan sayur tp cuba potong kecik2.tak nampak so pasti habis d makan

Anonymous said...

Please do not confuse ending your pain with ending your life. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose parka sale[/url] Trails' printable online topo maps offer shaded and un-shaded reliefs, and aerial photos too! Use topographic map functionality to find elevation, print high resolution maps, save a PNG, or just learn the topography around Guy VanDuyn Refuge. Oxen and cattle were used for plowing the fields, and other animals were used for trampling seeds into the soil, and eating unwanted grain.. It has earned a reputation as one of the best big-wave spots in the world.
We got into a heated conversation one day when he said I wasn't working as hard or staying on the ice as long as his goalie in junior, Allan Bester. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose outlet[/url] They most recently released Hot Mess in 2009. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose sale[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose toronto factory[/url] They usually look the best with jean shorts that are above the knee but you could experiment with different kind of shorts, such as unique patterns, bright colors, or maybe different kind of materials.? 3? Wear it with skirts and shorts too! Uggs look great with almost any skirt or shorts that is above the knee and in some cases, below the knee, but above the ankle. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre 3d model[/url]

Anonymous said...

Some social scientists rely on mTurk to quickly tap potential study subjects. [url=http://www.2012canadagoosepascher.fr]Canada Goose[/url] They are not baby geniuses, nor are they mind readers. Our Monster organization donates a portion of all proceeds from Monster merchandise to the Monster Truck School Foundation that sponsors 2 local schools in the area you passed through on the tour, plus 3 other schools that we support in the city. Collecting Morgan Dollars means owning a collection of American silver coins with a rich background that goes back to more than one-hundred years.
fall? In areas such as income, housing and governance, we do pretty well. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose chilliwack bomber[/url] There is a trend in America toward larger-size women. http://officialcanadagoosesoutlet.ca
[url=http://flyballbags.com]canada goose outlet toronto[/url] Although Weebly doesn't (yet?) have dedicated multi-language support, I found that the copy site function actually made it very easy to replicate the site I'd originally written in English, in French - all I had to do was rewrite the text and change the page titles and meta tags, while the design, basic navigation structure and the images remained the same. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]do beats pro leak sound[/url]

Anonymous said...

Fiddler, a midwife from Auckland, has experience in championships and even got to the semifinals in last year's edition. http://www.2012canadagoosepascher.fr During the breeding season the gander, or male goose shows off his staunchness as the family guard and defender. I liked all the poems a lot. Thank you to all of our PA for volunteering your time.
Aside from a brief CD release in 1992, this is the first time this album has been widely available to the public since it's first appearance. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose chilliwack bomber[/url] The next day was spent sprinkling them and ironing them. http://officialcanadagoosesoutlet.ca
[url=http://flyballbags.com]canada goose on sale[/url] PREVIOUS POSTBest Mothers Day Gifts - Zojirushi Micom Cheap Beats by Dre NS-LAC05 3-Cup Rice Cooker And Warmer, Stainless Steel Brief Beats by Dr Dre Studio NHL Penguin High Definition On-Ear Headphones Product Overview With the Zojirushi Micom NS-LAC05 3-cup Rice Cooker and Warmer, your mom will now be able to make restaurant quality rice easily from the comfort of their very own home. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre sales figures 2012[/url]

Anonymous said...

Simply desire to say your article is as astounding.
The clearness in your post is simply nice and i could assume you're an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

Feel free to surf to my webpage - tao of badass account

Eina said...

Hai...nice sharing...
Anak saya suka carrot...brokoli..tak berapa...sayur daun hijau ok...tapi kadang2. Buang gak...budak2...rasa tak sedap kat tekak memang taknak makan dah.... heee 😊

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011