...:sejauh mana keberanian anda izinkan anak sekecil elly pegang pisau??:...


amboi panjangnyerrr tajuk..
ada bran??
elly ni
nak jgk tlg aii masak
elly mintak nk potong sayur
dh tue nk pakai pisau betoi
aduss
risau tue ado
tp sejuta pesanan
b4 bg dia pegang pisau
cukup berhati2 bila tgk elly wat keja
&
nmpk gayanya boleh diharap


tapi hasilnya x brapa cantik la
saiz ikut suka hati
 slalu potong serong cikit kan
ni kacang buncis bkn kacang panjang laelly



 lama jgk tgk dia dok guna pisau tue
akhirnya...........
mummy bg pisau potong cake
hehhee...



hasilnya pon hampir sama
yg segak menyerong tue aii la potong
hehhehe (puji2)
tp agak susah nk potong
ya la pisau tue mana tajam

ellesya : mummy susah la guna pisau ni...
mummy: hehee

Mummy : sapa nak mkn sayuq!!
Ellesya : saya (sambil angkat tangan)

dia mintak blk pisau betoi
x puas agaknya..
siap sudahhhhhh......

tengah2 dok masak
kalih ja blkg 
tau elly dok wat pa.............
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

dok susun tapaware ni ikut warna tudung
pandai la anak mummy

siap dok bg tau mummy lagi
elly skrg ni dh mengenal colour asas

Ellesya: ni orange, green, blue and purple...

siap msk mandi & makan..
nasi tak mau mkn
kira nak ratah sayuq ja
dia kata sayuq yg dia masak td
tue la..







dah kenyang dahhhhhhhh....






Comments

Admin P@P said…
Assalamualaikum.

Aduh, bahaya tuuu.
Kadang-kadang kita kena beri kepercayaan kepada kanak-kanak, dan akan sangat berguna pada ketika kita amat memerlukannya...

TQ
Nureen said…
admin P@P:
waalakumussalam..

a'ah.. bila elly dia paham yg mana bahaya yg mana tak bahaya baru saya berani bg dia pegang g2..

tq atas pandangan..
mamalieyna said…
aduuuuh seriau nyeeee!!! bahaya tau elly main pisau, nak tlg mama tunggu la besar sket..huu~

oooh pemakan sayur ye elly ni, bagus2x..
Nureen said…
eina:
hehe... mula2 tue risau gak tp bila tgk dia pandai jaga tangan.. rasanya dah bleh diharap la cikit tp kena tgk la...

mmg elly ni suka sgt2 mkn sayuq..
eB ezrin said…
brani nyer... eb x ... ngeri...e eeee
Nureen said…
eb:
elly ni suka mencuba.. nak je buat apa yg kita buat

;)
jaga2 ye.. bahaya jgn di cari.. pe pun anak dara ni mmg rajin & bleh diharap dah.... confirm esok2 ni rajin di dapur..
ms.n said…
aiii nureeeen, besaq dh anak dia, dh jadi mama masa skulah dlu dh... =))
el said…
seriau aku tgk
aku bab2 pisau2 ni gunting pun x bg anak2 main or pegang..
Nureen said…
chekna :
mula2 mmg x bg.. tp bila dia ckp dia pandai so nureen try la.. hope g2 la.. rajin smpi besaq.. ;)

ms.n:
heheh mcm aku skul dulu kerr ngeh3x.. kira aku rajin la noo..

el :
hehhe... ni 1st time dia pegang pisau.. seb baik tmpt simpan pisau tinggi..
wantie said…
mak ai sereyaunya tengok. jgn ler. kalau nak bagi dia pegang pisau , bagi ler yang tumpul. ala yg owang makan western tu.

risau la nengok.

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017