Wednesday, November 9, 2011

crita di hari RAYA KORBAN

SALAM

selamat kembali bekerja
hehheeh semalam nureen MC
ellesya x brapa sihat batuk selesema & ceri berry
nureen plak ceri berry & muntah2

jom kita kongsi plak crita kami di hari raya korban

3 serangkai
mulanya, hari jumaat ellesya dmm
mlmnya ellesya dh ok tp bila dmm dh lega ellesya mula batuk2 selesema & ceri berry
dsbbkan ellesya baru sihat kami buat keputusan balik keraya pagi sabtu
masa OTW balik daddy mula rasa x sedap badan
mula pening & loya
sesampainya kami di umah PIL nureen
daddy terus tidoq & mintak nureen tlg picit2kan kepala & tapak kaki

petangnya badan daddy mula panas
check suhu dah 37.4'C
b4 tue daddy dah mkn panadol
pastu mula la daddy berulang ke toilet ceri berry


ellesya dah sihat tolong jelum utk daddy plak
suhu daddy masa ni 38.4'C


pandaikan ellesya jelum daddy


ni jelum ka main air hehehhe...


dah jd doctor la dia...


Ellesya : daddy demam la mummy...
Nureen : a'ah...

mlm tue nureen mmg tidoq x brapa lena
ngan ellesya batok2 & muntah
bangun check suhu bdn daddy jgk

hampir subuh nureen tersedar daddy dh ok sbb daddy bangun tdoq bersama2 kami kat ruang tamu
Alhamdulillah...
Kira pagi raya kami semua sihat


ni sbb nak camera la
tue yg x mau posing
tapi bila dh bleh pegang camera.........


ellesya snap gambar lidah plak
mmm...


nureen mintak ellesya pose jgk
1st pic ok 2nd pic tgk la dia jelir plak... mmm
tgk gambar ni ellesya nmpk ceriakan
tapi ellesya belum sihat sepenuhnya masih ceri berry & batuk


walaupon ellesya x sedap perut tp dia tetap happy di pagi raya


seriusnya...


nureen snap masa dia otw ke dapur nak tgk................


cat.. ni ellesya yg snap sndrik...


sementara tunggu nureen mandi
ellesya kat dpn umah temankan daddy makan bubur nasi
daddy kena mkn bubur kosong dlu sbb ceri berry & perut kosong x mkn apa2 sejak pagi sabtu





turn nureen plak jadi photoG
muka daddy nmpk x bermaya kan



pose dari kami



hahhaa... x menjadi plak gambo nih..


cobaan lagik...


Ellesya : dah la mummy.. jom kita masuk...
Nureen : ok..


last pose b4 kami beraya
kami beraya ke umah jiran2 terdekat sahaja..


1st jiran sebelah kanan sbb ellesya yg request 
ada gang dia dic2..



bila jmpk gang gini la...


sempat gak menjamah time kami dah nak balik
umah ke 2 3 & 4 nureen x bwk camera
malas dh nk usung2 segan pon ada hehhee...


petangnya kami x kemana2
juz relax2 kat umah
nureen pon sebenarnya letih
sbb x cukup tdoq & pening2
ellesya apa lagi dok layan madagascar la...

malamnya pkl 1.30pagi ellesya ceri berry
abes kena cadar
nureen x kejutkan asben sbb dia pon baru lega dmm
so nureen sattlekan sndri
angkat ellesya ke bilik air tukar cadar
seb baik ellesya x meragam pas nureen sattlekan dia
dia terus tidoq dan pastu nureen plak ceri berry
dari pkl 1.30pg smpi pkl 3pg nureen berulang ke toilet
last pkl 3 pg tue nureen muntah
myb angin kot.. pas muntah lena smpi subuh plak baru sambung ceri beri smpi la hari isnin mlm.. hari isnin tue nureen mmg baring ja diumah letih sgt2..
sbb tue selasa nureen MC bdn lemah ngan kpala pening
dan hari ni kami sefamily Alhamdulillah sihat :)


jom click3x banner ni 


sheardour collection 
@ d FB shera samsudin


22 comments:

sue zainun said...

sb apa cirit birit tu?
anyway harini se family dah sihat kan..alhamdulillah :)

LYAfrina said...

kesiannya kalo ank y kna cirit kan.. tp skarang dh ok kan...

comel sgt elly d pagi raya.. lya raya ptama bring ats katil je.. x sht gak.. mybe lth dgn mjlis birth tu, sjhari b4 raya.. bju kurung pon xpakai hari tu..pic..lgsung xdop..

comel sgt elly d pagi raya..kulit dia cntik & licin+putih melepak

::NureeN:: said...

sue :
ntah la knape cirit.. lgpon cirit ni berjangkit.. mulanya anak pengasuh pas2 elly baru kami 2 laki bini.. mmm

lya :
mmg risau.. nureen seb baik dpt MC sbb AL dh abes.. lya t c yerr.. skrg ni mcm2 kan musim ujan kan.. :)

el said...

ish2 sian korg
korg mkn ape smpi cery bery tuh

::NureeN:: said...

el:
ntah la.. mkn ayam grg, putu mayong, nasi aku msk ngan sambal ikan..
MIL aku kata sambal aku ok, kot2 nyoq yg putu mayong tue kot.. lgpon cirit ni berjangkit tau el

Salina@IbuAqil said...

Alahai nureen.. Si Aqil pun semput masa raya.. Memang duk umah je le jwbnya.. Ahad je pegi umah InLaw kejap.. ;)

Nens Collection said...

pengorbanan di hari raya ni..adoii mmg x senang duduk kalo anak demam kan..huhu..alhamdulillah sume dh sihat..

KhaiRin said...

ala cian nyer nureen sefamily..
moga cpt sembuh ye..

ehem nureen...muntah2?
little ellisya, next?
hehehe
jgn mare

Bui Junaidi said...

mesti ada salah makan ni..

Amy Syaquena said...

syukur alhamdulillah dah sihat..comelnya anak dara sorang nie..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syukur Alhamduilllah..skrg semuanye dah sihat..
Memang susah hati sgt2 bila anak jatuh sakit..sekarang ni Qis selesma plak..badan pun dah panas dah ni..cerewet dah..

eB ezrin said...

tc yer... cherry berry mmg x thn... letih....

Myra Jay said...

Salah makan ke kena cerry berry tu?? Seb baik ada anak dara sorang yang rajin jelum kepala daddy nya.. :-)


**Nureen kalau nak apam tu insyaAllah bila2 myra p Penang Myra antaq ke rumah k..hehee

mama fieda said...

siannya nureen satu family kena cherry berry la pulok..tp alhamdulillah la dh ok..comey sungguh la anak dara nurren ni...mcm anak dara dah beso..

|| NaFiRaa || said...

kenapa semua kena cirit-birit??? salah makan ke???

moga semua cepat sembuh yer.. take care~

Imah Dinor said...

cepat sembuh ye..nureen braya d jitra ka...kami pun ada lalu sana ,ari raya ptama kami suma p padang besar lg....blog imah so far ok jer..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

comelnyer ellesya...kiteorang klau kena cirit bieit mesti makan ubat pil chi kit teck aun gerenti sembuh...

::NureeN:: said...

salina :
ituew la nureen ada baca kat n3 ina.. risau kan skrg ni musim..

nens :
a'ah.. mmg ati risau ja bila anak2 dmm.. seb baik kami x kena serentak bleh la nureen jaga ;)

khairin :
tq.. InsyaALLAH kot ;p

bui :
myb kot ntah la akak.. cirit ni berjangkit tau..

amy :
syukur sgt.. hehehh anak sape la yg comel ni kan hehhe

lily :
mmg syukur sgt2.. terima kasih ALLAH.. doakan moga qis pon cpt sembuh ya syg.. jgn lupa mkn ubat..

eb :
tq.. mmg letih eb.. sgt2 x bermaya...

myra :
ramei kata g2.. ntah la myra..
ya ka.. wah bestnyerr.. ;)

mama fieda :
mm.. tp alhamdulillah skrg dh ok :)
anak dara tue mmg suka posing

nafira :
myb kot salah mkn.. tq yerr..

imah :
tq.. ;)
lor knape x rojer.. bleh singgah beraya :)

Lizz :
ntah la lupa plak ngan pil tue hehhee... anak dara sape ya yg comel tue ;p

kasihredha said...

nureen hari raya haji hari tu akak beraya kat rumah pakcik akak di glugor.
Intai2 nureen di queensbay ...nak contact x de no hp nureen.
Akak tinggal di hotel eastin

wahida said...

dear, sekarang dah baik ke?
kesian uolls...

salam aidiladha...

bobiedanbad said...

kesiannya, semoga cepat sembuh nureen n family

bobiedanbad said...

kesiannya, semoga cepat sembuh nureen n family

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011