Tuesday, November 29, 2011

kepulangan yg dinanti (>_<)

SALAM

salam tahun baru MAAL HIJRAH
salam rindu pada semua
klau ada yg perasan nureen x bersiaran hari khamis & jumaat lepas kan
sbbnyerr nureen ambik mc 2 hari sempena mak & abah pulang dari mengerjakan haji
AL dah abes so terpaksa la ambik mc hehehhee

mak & abah sampai pada hari rabu malam khamis jam 12.45 tgh malam
setelah urusan check mengecek dlm airport pkl 1.30 pagi baru kami dpt jumpak mak & abah
jom layan kami masa kat airport penang yg separuh siap renovate

wajah baru

ellesya mmg tdoq dr umah

kami yg masih menunggu agak jauh dari tempat ketibaan

nureen mintak tlg adik yg bongsu snapkan masa mula2 nmpk mak & abah 
mak & abah selamat tiba 
nureen yg sebelah abah bersweater kelabu tue yerr...
nmpk gemok dr blkg ;p
diikuti mak & kakak
masa seisi bersalam-salaman x der plak snap gambo..
masa ni dah bergerak ketepi cikit jauh dr kesesakan

asben org terakhir bersalam & berpelukan ngan abah & mak sbb ribakan ellesya yg nyenyak tidoq di bangku ujung bangunan
berbual sekejap
abah dah jumpak cucu2nya terus keluarkan mainan
ellesya dah dpt mainan terus bangun..



sementara menunggu abg ambik keta, kami borak2 kejap
esoknya baru nureen balik kg sbb kat umah nureen ada pak ngah dr KL tumpang tidoq..
x kan nk tinggalkan tetamu plak kan
tp kami blk jgk ptg khamis tue sbb pak ngah nk stay smpi ari sabtu
so dia yg suggest kami blk dulu nanti dia kunci la umah & bg kunci kat pengasuh ellesya
kami ok ja.. terus balik

di kampung
teko & cawan yg digunakan utk mengidang air zam zam

kurma nabi
yang ni utk ahli keluarga sahaja sbb mahal cikit harganya & utk tetamu plak
kurma nabi jugak, sekotak mak kata rm30
sedap.. buahnya dijemur kering & lembut
hehehe.. dah tercampur kacang apa tue..
kacang cerdik, kismis, buah badam & kacang apa ntah heheh lupa nk tanya mak
sardin dari sana
mak @ abah yg dapat kot

biskut ni pon dpt free
mak kata masa jalan2 kat sana pak arab dok cakap melayu suruh ambik biskut ni
"sathu sathu, halal"

kami anak beranak pon dapat jugak
jubah untuk nureen
jubah & kopiah utk daddy
& jubah serta selendang utk ellesya
bkn kami 3 ja yg dpt jubah
semua adik beradik nureen serta 3 lagi menantu abah & mak pon dpt jubah seorang sepasang ;)

celak utk tetamu perempuan yg datang melawat
jugak minyak atar
sejadah utk tetamu khas..
jiran nureen dpt1 sbb tlg abah dptkan seat 1st class masa nak bertolak ke mekah sebln yg lalu ;)

kopiah utk tetamu lelaki
&
antara barang2 yg abah beli disana jugak
lupa la org panggil apa ni.. mmmm sape tau??


ni jam tangan abah yg lama tp kotak yg baru sbb jam baru abah dah pakai
ni bukan batu yerr tapi lupa jugak namanya
mak kata rasanya mcm getah anggur, baik utk minda
gelang ni rasanya mak & abah kena pakai masa dlm flight kot..
nureen snap jerr yg mana ada dlm beg abah

botal ni mak & abah guna buat bekal air zam zam disana

ni jubah mak tapi bukan beli kat mekah tau
adik nureen yg kat egypt belikan masa dia balik raya puasa lepas ehhehe
nak selit jgk sbb cantik ;p

menu tgh hari kami ari tue pon nureen nk selit sbb nureen yg masak sama SIL & bibik kakak utk hidangan kami sekeluaga
tgh2 tue tomyam yg lebihan semalam yerr
ikan temunung masak lemak SIL nureen yg masak
sayur grg sama ikan masak asam tue nureen yg masak
ayam grg nureen & bibik
pastu ada cikit rendang bibik buat semalam lagi

ok abes sudah crita nureen
alhamdulillah mak & abah selamat sampai ke tanahair
mak & abah sihat cuma ada sikit batuk2



19 comments:

eB ezrin said...

alhamdulillah semuernyer dh selamat. :)
cantek ar drgnyer seni kan? esp cela tuh... lamer x nmpk dh :)

mama tisya said...

alhamdulillah mereka dh pulang..cantik teko tu

KhaiRin said...

rs mcm kejap je kan diorg pegi..da blk..alhamdulillah semuanya nmpk sihat..

el said...

alhamdulilah slmt smpi semua nya
byk gak brg yg derang beli tuk keluarga eh...cantek teko tu

LYAfrina said...

alhamdulillah...smua dah selamat kembali dr menunaikan haji....

lya tgk asben nureen x-cited dgn mainan tu.. hehhe

amiey lee said...

heee ooo amik mc ye... kekekkee

wahh bestt nye byk buah tangan dr tanah suci

kasihredha said...

alhamdulillah dah selamat sampai :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..dah selamat kembali..
Byk buah tgn dari sana..best2..^^

MamaEma said...

Alhamdulillah..selamat sampai..samalah dengan kat opis ema ni..baru rasa kurma dan buah ting tadi

Juliet_iRa~" said...

alhamdulillah selamat semuanya...

:)

sll dpt mkn kacang2 tu kalo ada sedara br blk dr mekah...heee

Ros said...

Salam Nureen,

Syukur alhamdulillah mak dan ayah Nureen dah selamat sampai balik...Banyaknya buah tangan dari tanah suci ni....

wantie said...

Syukur orang yang dinanti tiba ketanahair dengan selamat dan sihat.

Memang terbaik kalau dapat celak mekah tu. Kak t pun ada satu, mak kak t yg bagi. kalau memalam pakai celak mekah ni ikut sunah nabi tau. Sebab nabi pakai celak bila nak tido

|| NaFiRaa || said...

alhamdulillah.. selamat sampai dah..

banyakknye buah tangan.. zura paling suka makan kacang cerdik tuh.. tapi kacang tuh memang mahal kan~

Cho Zila said...

celaktu yang akak teruja sebab dah lama tak tengok.. ingatkan dah takder jual lagi... ooo masih der yerk.. banyak gak barang di bawak balik yerk.... syukur selamat dah menunai ibadahkan...

Salina@IbuAqil said...

alhamdulillah!! selamat balik..
seronok rasanya kan nureen..
sedih gembira semua bercampur.. ;)

Myra Jay said...

Alhamdulillah mak abah Nureen selamat sampai, dengarnya flight dari sana delay kan..


Mudah2an mak abah Nureen cepat sembuh ye :)

wahida said...

alhamdulillah...dah selamat kembali ke tanah air...


cantik la teko tu...

mamalieyna said...

Alhamdulillah dah selamat tiba pun...byk ole2..ha'a cantik teko tu..

Ummu Ammaar said...

Butang yang ditanya tu namanya Cafflink, untuk baju kemeja lelaki.

Alhamdulillah, paklong maklong selamat tiba.. Moga keberkatan melimpahi seluruh keluarga.

Take care.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011