Saturday, November 5, 2011

fever

SALAM

KHAMIS
4.55 ptg.. pengasuh call
ellesya muntah2.. bdn pon dedap jek
tepat 5.30ptg terus gegas balik 
ambik ellesya.. masa dukung nk bawak balik dh rasa panasnya
balik umah check suhu 37.3'C
nureen mmg risau sbb x nak jd mcm sethn lalu 
ellesya warded kat HOPE CHILDREN hampir seminggu
nak tau kesahnya bleh terjah cini




ellesya mmg layu..
walaupon suhu x brapa tinggi tp dia x lalu makan & apa yg msk dlm perut semua akan muntah..
mlm khamis ellesya muntah smpi 3 kali
kecian dia.. masa kami basuhkan muntah pon dia terlentok lena..
letih x bermaya & mengantok


nureen buatkan bubur nasi utk ellesya
juz 1 sudu saja dia makan
elok daddy balik belikan ubat, baru dia mau mkn byk cikit tp kejap jer abes dimuntahkannya..
& daddy belikan.......................

McD... masa ni suhu dh turun 36.9'C
alhamdulillah....


berselera dia makan
wajib mkn salad dlu..
pas abes mkn kami siapkan hantaran utk kwn daddy nak tunang raya ke 2 ni

oppsss daddy tersexy la plak..
ellesya pon bz nk tolong..
abaikan kasut yg berselerak kat blkg tue yerr... almari kasut dah penuh hehehee....

muat ropanya... bleh plak ellesya tgk TV duduk dlm kotak ni


melayan madagascar

nak tolong jgk... mcm2 dia ambik..
nureen biar je ellesya wat hal sndri asalkan hantaran siap :)

nureen x layan ellesya mula main air
air tue nureen buat jelum kpala dia td

hantaran dah siap.. jom tgk hasilnya...


bekas cincin

baju pasang

raga @ bakul untuk buah2an

choclate.. 
choclate ni daddy yg sponsor
semua hantaran ni nureen x ambil upah pon
lgpon bunga & bekas ni mmg dah ada kat umah
kami recycle jek sbb elok lagi...
nureen juz beli bekas cincin je..

JUMAAT
nureen siap2 nak bawak ellesya g klinik
b4 tue, ellesya request nk mkn nasi grg
nureen buatkan nasi grg ikan bilis..
byk dia mkn tp utk suapan yg terakhir dia muntah

dah panjang rambut ellesya
ni bila basah mmg bleh nmpk panjangnya

tapi bila dh kering jd sontot ;p

di klinik doc ckp perut ellesya masuk angin sbb tue dia muntah
masa kat klinik bdn dia dh x panas
so doc x bg ubat demam juz ubat utk buang angin dlm perut ja..
& nureen dpt MC sbb x cukup rest pening2..

bila semua dh siap ellesya ajak p queensbay
mula rasa x brapa larat
tapi mandangkan ellesya nak jgk g queensbay nureen gagahkan diri :)

ellesya duduk ja dlm prem
kami pusing2 dlm tue & terjah jusco



ellesya kenan ngan sweater ni
snap pic antaq kat daddy
if daddy kata ok nureen akan beli terus
& daddy stuju.. lepas je bayar ellesya terus nak pakai..

nak jgk mkn icecream
beli la drpd ellesya mengamok
tapi ellesya juz mkn cikit ja.. x sampi pon suku terus nureen buang

malamnya suhu bdn ellesya naik balik ke 37.3'C
cepat2 bg ubat & jelum
10.45 malam nureen check suhu dah 36.3'C
alhamdulillah... nyenyak ellesya tdoq...
hope ellesya akan sihat untuk menyambut aidiladha ni ;)
&
Dikesempatan ini.. nureen & sekeluarga ucapkan

nureen beraya di umah PIL d Jitra, kedah
jemput la ke rumah :)
&
doakan mak & abah nureen sihat sepanjang mengerjakan haji & mendpt haji yg mabrur...
AMIN

jom click3x banner ni


@ d FB shera samsudin



9 comments:

QUEENPINK said...

HUHU..QUEENPINK PUN DEMAM JUGA..

CANTIK HANTARAN ITU..

|| NaFiRaa || said...

moga elly cepat sembuh yer cayang.. nanti x boleh raya plak.. :)

pandainye nureen n husband gubah hantaran tuh... cantek sgt.. berbakat sungguh!

selamat hari raya korban jugak buat nureen sekeluarga..

el said...

budak2 kalo dmm sure muntah..sian betulkan hope ellysha cepat2 sembuh k..nak raya nie..hehehe
kemain laki bini buat hantaran..kerrrrlassss uolz hehe
slmt hari raya aji juge

KhaiRin said...

demam nk mkn mcd ye..
salam aidil adha buat nureen sekeluarga

Salina@IbuAqil said...

Alahai elly cuyunk dmam ke? Get well soon syg.. Kami x kemana raya ni duk umah je tggu org dtg.. Mai le umah.. Mana kot tau nureen dpt mimpi ke nk trun Ipoh nnt.. Hik3!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Musim demamlah sekarang ni kan..Qis sekarang ni pun tgh selesma..Take Care Elly..

*Salam Aidiladha buat nureen sekeluarga.. ^_^

kasihredha said...

Alahai sian elly
salam aidil adha unk nureen skeluarga dan semoga mak dan ayah nureen mdpat haji yg mabrur

mummy_ayu said...

wah..cantik2 hantaran tu....

ala siannya.nureen demam..semoga cepat sembuh ye & salam aidil adha gak!!!

eB ezrin said...

eh psl pa eBnyer komen x der?
alahai. nasib msk balik mlm nih. hu3

smoiga semuernyer back to noraml yer. u jager kesihatan. x mo risau2. camner blog contest dh leh bkk?

dugaan sungguh kiter rayer nih yer?
tapio kalo eB la. bab cherry berry mmg x thn. muntah pn samer. lembik. hu3
tc dear. kami doaka dari jauh. aminnnnnnnnn. xoxo

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011