d.i.n.n.e.r

SALAM

bila kesuntukkan masa balik dari kerja
perut plak berkoroncong minta diisi
so nureen masak yg simple & cepat

nureen ambik recipi ni dari el
k.teaw kungfu katanya
nak tarok bihun ke mee ke boleh jekk
x kesah la apa namanya janji kenyangkan
ni nureen punya

dan ni ellesya punya
wajib lebihkan fishball

makan sambil menonton la si budak rambut curly nih sambil ditemani rabbit yg setia....

turn ellesya plak yg snap

bahan2 utk wat k.teaw ni simple jek
nureen guna ayam ja klau ada sotong udang daging bla bla bla lagi sedap
pastu sos cili + tomato, sos tiram, kicap sikit, pelbagai jenis sayuran, nureen tarok sawi, bunga kubis, mushroom, putik jagung, carrot
tak lupa bawang k
wat mcm masak soup sayur..
tarok telur last skali jgn kacau biarkan jerr nanti nak cedok sng :)
klau sape nk pekat tambah bancuhan tepung jagung ke tepung gandum ke boleh jek tapi nureen x tarok sbb kuah nanti cepat kering
SIAP!!!

* el sama ke mcm hg nyerr recipi, aku main hentam jgk nih hhehe....


jom click3x banner ni


sheArdour collection 
@ d FB shera samsudin



Comments

mamalieyna said…
menarik..kalau nak cepat, bleh cuba ni..hee~

setianya si rabbit menemani..hee~
Bui Junaidi said…
simpel tp nampak sedap lah..
Anum said…
simple tp cm sedap je
nak try la
IntaNBerliaN said…
wah.. nmpak sedap nih!! simple je.. nanti nak try jugak la..
el said…
weiiii terliur lak aku tgk pic 1st tu...hahahaha..ha oklah tu..nak taruh tepung jagung boleh..x taruh pun boleh...
sng kan...hehehehe
Nens Collection said…
hentam pon hentam la..janji sedapp..fewwiiittt..;)
Qhaifa Nur said…
wah, wah sedapnya dapat makan k.teaw kungfu ni...
eB ezrin said…
x ksh. janji sedap ;)
|| NaFiRaa || said…
perrghhh.. kalo orang demam makan memang sedap nih.. makan panas2.. terangkat!!
Salina@IbuAqil said…
Nyummy3!!! Org sakit gusi tringin ni nureen.. Hu3!!!
wantie said…
kalau kak T masak menda ni last suka letak tepung gandum. tukor ngan tepung jagung. sebab kalau guna tepung jagung dia pekat sangat.

hmmm kalau masak sendiri lagi puas ati kan. suami & anak makan masakan kita. Diberkati Allah.
wahida said…
sedapnyaaaaaa.....ni yg rasa nak buat jugak ni....
Myra Jay said…
Hantam pun takpa yang penting sodap.. :)

Nanti myra nak try buat la :)
KhaiRin said…
mmm da ada idea apa nk wat utk bersahur nnt... tq nureen
Imah Dinor said…
suka...suka...nak try lah t...
Gieyana said…
perghh sedap! daku slalu campak2 camni gak..:)
fieda said…
nmpk mcm sedap ni...simple jer resepi..kena try la ni..
sedapnya nengok.bleh trynie..lawa rambut ellysia

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017