Thursday, November 17, 2011

d.i.n.n.e.r

SALAM

bila kesuntukkan masa balik dari kerja
perut plak berkoroncong minta diisi
so nureen masak yg simple & cepat

nureen ambik recipi ni dari el
k.teaw kungfu katanya
nak tarok bihun ke mee ke boleh jekk
x kesah la apa namanya janji kenyangkan
ni nureen punya

dan ni ellesya punya
wajib lebihkan fishball

makan sambil menonton la si budak rambut curly nih sambil ditemani rabbit yg setia....

turn ellesya plak yg snap

bahan2 utk wat k.teaw ni simple jek
nureen guna ayam ja klau ada sotong udang daging bla bla bla lagi sedap
pastu sos cili + tomato, sos tiram, kicap sikit, pelbagai jenis sayuran, nureen tarok sawi, bunga kubis, mushroom, putik jagung, carrot
tak lupa bawang k
wat mcm masak soup sayur..
tarok telur last skali jgn kacau biarkan jerr nanti nak cedok sng :)
klau sape nk pekat tambah bancuhan tepung jagung ke tepung gandum ke boleh jek tapi nureen x tarok sbb kuah nanti cepat kering
SIAP!!!

* el sama ke mcm hg nyerr recipi, aku main hentam jgk nih hhehe....


jom click3x banner ni


sheArdour collection 
@ d FB shera samsudin



18 comments:

mamalieyna said...

menarik..kalau nak cepat, bleh cuba ni..hee~

setianya si rabbit menemani..hee~

Bui Junaidi said...

simpel tp nampak sedap lah..

Anum said...

simple tp cm sedap je
nak try la

IntaNBerliaN said...

wah.. nmpak sedap nih!! simple je.. nanti nak try jugak la..

el said...

weiiii terliur lak aku tgk pic 1st tu...hahahaha..ha oklah tu..nak taruh tepung jagung boleh..x taruh pun boleh...
sng kan...hehehehe

Nens Collection said...

hentam pon hentam la..janji sedapp..fewwiiittt..;)

Qhaifa Nur said...

wah, wah sedapnya dapat makan k.teaw kungfu ni...

eB ezrin said...

x ksh. janji sedap ;)

|| NaFiRaa || said...

perrghhh.. kalo orang demam makan memang sedap nih.. makan panas2.. terangkat!!

Salina@IbuAqil said...

Nyummy3!!! Org sakit gusi tringin ni nureen.. Hu3!!!

wantie said...

kalau kak T masak menda ni last suka letak tepung gandum. tukor ngan tepung jagung. sebab kalau guna tepung jagung dia pekat sangat.

hmmm kalau masak sendiri lagi puas ati kan. suami & anak makan masakan kita. Diberkati Allah.

wahida said...

sedapnyaaaaaa.....ni yg rasa nak buat jugak ni....

Myra Jay said...

Hantam pun takpa yang penting sodap.. :)

Nanti myra nak try buat la :)

KhaiRin said...

mmm da ada idea apa nk wat utk bersahur nnt... tq nureen

Imah Dinor said...

suka...suka...nak try lah t...

Gieyana said...

perghh sedap! daku slalu campak2 camni gak..:)

fieda said...

nmpk mcm sedap ni...simple jer resepi..kena try la ni..

wan nurul hezrina said...

sedapnya nengok.bleh trynie..lawa rambut ellysia

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011