Monday, November 14, 2011

sape yg mengidam ni????

SALAM

nureen yg masih mengharap
pada kawan2 blogger yg dpt tlg sattlekan masalah nureen ni
nureen x dpt access nureen punya blog contest
nureen mmg lupa ID & PASSWORDNYA
lupa password sng nk reset tp lupa ID cam no nak kesan ni...
huhuuuu.... sape2 yg tau bleh bg tau nureen tak???...
syg la kan klau blog contest nureen ni x dpt masuk..


update 14/11/2011 10.45 pagi
Alhamdulillah nureen dah dpt kesan ID untuk blog contest ni
betapa gumbiranya hati ini..
walaupon dh lama x join contest mana tau pas ni bleh activ balik kan :)
tq pada kwn2 yg beri cadangan
nureen mmg x terror sgt bab2 ni tapi bila org kata try & error nih gini la kan... :)
tersenyum soang2.. tq jgk pd eb, eb org 1st nureen msg bg tau & tq sudi kongsi kegembiraan nureen ni 

MENGIDAM

sapa yg mengidam nih??
nureen ker nasir ker ellesya???
kahkahkahkah.....
sila nilai sndri yerr... ;p
crita ni dah hampir 3 minggu lps


nasir beli ketam
nak wat msk cabai @ masak lemak cili api
cian plak kat ellesya nanti pedas
so nureen wat rebus ja
tarok serai, halia, bawang besar & putih, garam
siap!!!!!


penambah selera
dah dicubit dek daddy masa panas2 lagi..
;p


pelengkap
nureen x letak bawang sbb bawang dah abesss hehehhee...
bleh 2 kali tambah nasi nih..


dinner kami untuk malam tue...


ellesya dah x sabar
daddy baru nak mandi balik dr kerja dia dah siap nak makan
abaikan sudu yg berceracak dlm vision ujung tue
x sempat nk susun dlm bekas sudu lagi


nak tgk bhgn mana dia ambik letak dlm pinggan dia???


 nk kepit org katanya..
nureen bg pinggan besar ellesya nk mkn dlm piring pelapik cawan ni jgk.. mmm...

gambo kami tgh menjamu selera x dak yerr sbb masing2 tgh melapah.. akhakhahhh..


ellesya dh siap mkn so take over jadi photoG


ni ellesya la.. mintak nureen letakkan kat gigi.. hehehee....
mmm... sape yg mengidam??
nak tau ka sapa??? daddy 
tapi gambo daddy tgh mkn ketam x dak la plak
:)


jom click3x banner ni


sheArdour collection
@ d FB shera samsudin

*p/s : pkl 10pg ni nureen ada pre audit antara staff, mmg byk sebenarnya file2 ISO yg belum siap, cuma nk audit samada apa yg kami buat selama ni ikut spec ke tidak jerr.. ;)

23 comments:

LYAfrina said...

menu2 y simple ni membuatkan makan tambah berkali-kali ni.. terliur dgn ketm rebuss... aiii.. rasa nk jugak ni

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..sedapnye tengok ketam tu..
terus lapar suda.. ^_^

eB ezrin said...

mak aii, smbal kicap tuh wat eB x thn la... :)
saper yg ngidam tuh? >_<

KhaiRin said...

suka tgk lauk ketam ni tp..aduhai nk msk nyer..mls nyerrrrrrrr ;-)

Nens Collection said...

aduss lama x makn ketam..harus beli ni karang..nyum nyum nyum

Anum said...

sedapnya
lama x makan ketam

Imah Dinor said...

mmg xsalah pilih ler...nureen mmg suka masak mcm imah kn..baru bln lps masak ketam bila cik somi saspec denggi...SIL ckp makan ketam n minum air 100plus leh kurangkn demam...hu...mmg sedapkn ketam tambah lg klu wat masak sos.....

Bui Junaidi said...

tak suka makan ketam..susah nk buang kulitnya..hehe

Kakzakie said...

Stim ketam pun sedap sebab jus yg keluar masa stim pun sedap....

Cho Zila said...

yang simpletu memang sedap bertambah2...

MamaEma said...

ema tak suka makan ketam..tp feberet bagi suami dan si kakak...

selalu goreng jer ketam tu..

wahida said...

ketam tu aku suka sgt kalau mak aku masak ketam kari kering....perghhhh...

aku pun suka ratah ikan baru angkat dari kuali, panas2...sedap!!!

Myra Jay said...

Sedapnyer.. :)

Nureen, camne nak buat bila kita lupa ID & psword ye?? Myra ada 1 blog sama kes cam Nureen gak.. :)


**Ada planning tak malam nie?? Ada blogger dari KL mai sini nak jumpa blogger Penang :)

wantie said...

tak kisah le sapa yang ngidam. yang penting tengok jer dah berliur.

kalau kak T ler,suka wat masak sweet sour gitew. last pecah telur masuk kasi lekit lekit sikit. tak le pedas sangat.

Time kopek ketam tu, En.Hubby le yang sibuk sebab kami tunggu nak ngap je. hehehe...


Suka makan tak suka kopek!!!

fieda said...

sedap tu nureen..buat kite terliur ni..

|| NaFiRaa || said...

terliur!!! walaupon pada hakikatnye zura x reti nak makan ketam.. selalunye hubby akan tolong kopekkan.. zura dan anak2 tunggu ngap jek.. muehehehe

Rtp Farra Arisha said...

aaaaaaaa, semua menu sedap..nampak sungguh menyelerakan! :')

bobiedanbad said...

menyelerakan, terutamanya ketam tu...suka klu ketam yg ada telur :) kecur liur nengok nye

Salina@IbuAqil said...

Mmg mabeles le nureen mkn ngan ns panas ni.. Hi3!!!!!!! Nyummy2!!!

kasihredha said...

wauuu sedapnya ketam...
kicap tu pun menggamit selera

el said...

sedapnye ketam tu...lag best hang rebus sj..leh rs isi dia kaw2..hahahaha

wan nurul hezrina said...

makanan yang simple mcm nie yang memikat selera taw=)sedap!

Huda said...

sume nampak sedapppp..daging black pepper tu nmpk sgt sedappp:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011