Thursday, November 10, 2011

jwb tag EB bersama Tutti Frutti

SALAM

TOLONGGGGGG!!!!!!!!!!!!
hhuuhuuu.... 1stly nureen nak mintak tolong ni

ni blog contest nureen
masalahnya skrg nureen terlupa ID & PASSWORD
aduss mcm2 cara nureen buat tapi x berhasil la..
ada sape2 bleh tolong nureen x???
huhuuuuu.....

************************************************

nureen nak jwb TAG dari eb ni
thx eb sudi tag nureen...
bleh terjah kat blog eb yerr
dikesempatan yg ado ni... bkn kesempatan apanya
nureen x brapa ok bdn rasa x sedap
so nak relax2 sambil wat n3 & jwp tag, ok x?? ;p
mcm curi tulang plak kan  hehhee

ok soklannyerr berbunyi gini.....

1. Apa minat korang?!
minat rasa byk la eb, antaranya berphotogedix, memasak (ikot mood), shopping, bercuti.... yg paling minat skali rasanya mmm ntah la rasa mcm sama ja semua hehhee

2. Camne korang leh minat g2?!
photogedix - dari sek rendah lagi, g rombongan jek sure nk bwk camera.. tambah skrg lagi la sakan sbb ada org tersyg sbg pembakar semangat.. semua tue utk kenangan & x lupa eb jgk penyumbang terbesar mendorong nureen berphotogedix nih..
memasak - sejak darjah 6, lepas msk pertandingan buat cake kat sek dpt no2 sbb cake nureen x der icing, pas2 terus mencoba mcm2 recipi yg termampu nureen buat tp x der la terror mana pon memasak nih...
shopping - suka shopping utk anak & asben tp tgk keadaan poketnya jgk
vacation - dpt tenangkan pikiran & byk kenangan tue.. teringin nk g oversea tp blum ada rezqi ;)

3. Sejak bila korang minat g2?!
heheheh rasanya dh terjawab diatas


4. Saper yang pupuk minat tu kat korang?!
family & diri sendirik


5. Sape lagi yang share minat korang tuh?!
my luvly daughter ellesya afreena & asben mohd nasir


6. ada tak saper2 bantah minat korang tuh?! Knaper?!
offcoz la x dak kan.. masing2 ada minat tersendirik x der paksaan



7. Kalo korang leh pilih, saper blogger yang korang nak share minat korang tuh?!
semua blogger yg sudi singgah di blog nureen ni :)


8. Knaper pilih Blogger tuh?!
sbb semuanya terbaekk & terbestttt !!!!! :)

9. Korang turunkan tak minat tuh sok kat anak2 korang?!
offcoz la kan.. anaklah segala2nya


10. sebabnya
Mana tumpahnya kuah klau x ke nasi kan... kalau tgk keadaan skrg ni mmg nmpk ellesya minat kearah minat nureen tue ;)

11. Okey, ucapan untuk eB @ pandangan anda tentang belog eB


Ucapan :
moga persahabatan yg terjalin antara kita kekal hingga akhir hayat
doa nureen sentiasa mengiringi eB sekeluarga
semoga apa yg kita impikan & harapkan menjadi kenyataan
tabahkan hati & kuatkan semangat atas segala dugaan & cobaan dariNYA
semoga kita semua sentiasa dilindungi & diberkati olehNYA
AMIN


Pandangan :
blog eB mmg sempoi menarik & simple.. mmg suka sgt baca setiap n3 eb
klau sehari x terjah rasa x lengkap berblog
gambo plak cantik diserikan ngan 2 bdk notti yg comel
setiap baris kata2 eB ada maksud tersendiri
yg menyentuh hati kecil ini
pergghhhh jiwang plok.. tp mmg betul eB
mesti ramei yg stuju ngan nureen kan ;)


Alhamdulillah... selesai sudah nureen menjawab tag dari eb ni ;)
mmm... mesti semua ingat nureen jwb tag eb ni bersama2 eb sambil melayan tutti frutti kan
hahahhaaa....gimik jerr lebih
x sebenarnya.. kami bertiga jekk.. klau eb trun penang nak nureen blanje bleh jerr ;)

akhirnya kami sampai jugak dicini


dah ramei blogger dok crita pasal tempat ni
tanpa kami planning, suatu malam tue kami terjah cini
pekena yogurt icecream!!!!!!


kami ber3 berbaju tidoq tau
ellesya siap ngan cup pinknya..
cup tue besar tp icecreamnya ambik cikit rugikan tp dah ellesya nk gak cup tue.. mmm


ni nureen yg pilih
iceream buah delima, vanila & choclate


ellesya punya icecream buah delima jgk & resberry
choc rice tue ellesya suka sbb clr maler..


hehehhe daddy menjadi tumpuan mlm tue sbb berkain pelekat.. hahhaa


berebut plak 2 beranak nih..


cewah.. daddy ngan muka yg agak2 nak eksyen g2.. dengan jelingannyerr konon2nya menggoda la tue.. ;p kahakhahh...


ellesya khusyuk nagn choc ricenya..


nyumm3x.....mieyyyyy....


candid time...


sweetnyerr ellesya senyum.. suka tgk muka gumbira itueww...


ni apasat plak


nak cikit yerr ellesya..


mmg ellesya pulun sungguh mlm tue


layannzzz


sukanya tgk riaksi ellesya...


apa yg ellesya dok tahan tue??


nureen nk suapkan ellesya x mau
nak mkn sendirik




dah abes makan mula la beraksi..


ellesya ada kembar ker?? hehehe


hahhaa... dah nmpk pampersnya
sluaq tue dah kecik tp ellesya nk jgk pakai so ginilah jadinya


sweet moment



i'm flying..... ellesya menjerit kuat sangat masa tue


dok main2 plak dia..
nak lagi ker??


ada amoi tersesat hahahha...
nak ambik gambar cup tue tp amoi tue ada c2 so dpt la skali


suasana persekitaran



dah puas ati ini budak bleh mkn icecream banyak2..
ehheheh

ok pandangan nureen tentang tutti frutti
bg yg belum mencoba bleh la mencoba
cuma ni pendapat & pandangn nureen setelah merasa
1. icecreamnya agak kasar tak selembut & sehalus icecream d J-Co & coffee bean
2. tak banyak pilihan
3. toppingnya kurang fresh, cth pisangnya dah nk jd itam2.. mcm dah lama potong (faveret asben mkn icecream ngan pisang tp bila tgk pisang dia potong stim daaa...)
4. rasanya harga mcm x berpatutan jerr sbb bg nureen ianya kurang memuaskan ;)

klau sape2 mencoba lepas ni bleh la share pendapat pasal icecream ni yerr...


jom click3x banner ni



@ d FB shera samsudin

19 comments:

LYAfrina said...

huhu,,cedapnyerrrr aiskrim tu... x pernah mkn gak lg.. kt kmn ni blum ado pon..kuantan pon, rsenya cam xdop j lg.atau lya y x perasan

Kakzakie said...

Elly bukan makan sangat pun kan tapi dia enyoj betul. Kakak suka tengok keletah dia...

::NureeN:: said...

lya :
hehhee... klau ada nanti sure lya org 1st yg serbu kot ;p

kakzakie :
a'ah.. dia mkn icecream yg ada choc rice jerr.. selebihnya kami 2 la hehhe

Myra Jay said...

Myra suka jugak berfotogedixx dari sekolah..hehehe :)


Tutti Frutti memang mahal kan, macam tak berbaloi je.. :-)

Daddy Ellesya memang slamber la leh terjah dengan berkain pelekat :)

::NureeN:: said...

myra :
hehehhe samakan kita..
a'ah mmg mahal dah tue x haluskan icecream dia

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnye TF..ktorg tak pernah makan lagi..hubby tak suka lagi pun harga mahal.. :)

KhaiRin said...

kellaz gitew daddy nyer..berkain pelikat..lain drpd yg lain noh ;-)

Cho Zila said...

suka ngan budak yang comeltu walaupun berbaju tido... TFtu memang sedap tapi mahal tak mampu gi selalu...

Salina@IbuAqil said...

Cedapnya nureen.. Kalo ina trun penang nureen blanja gak mkn tutti yer.. Hik3!!!!

mama tisya said...

tuti fruti sekali sekala okla cz rege leh thn gk...wah pki kain pelikat...hehehe

**nureen penang ktner ek..kita nextweek outstaion ke penang

Nens Collection said...

harga die mahal kan nureen..skali skala pergi bolehlah kan..

* mmg sempoi g tutti frutti pakai baju tdo..mesti tutti duk sebelah umah je ni..hihi

Bui Junaidi said...

sayangnya dekat kuching takder tutti frutti ni..kalau ada,sekarang jugak bui pergi..hahaha

Imah Dinor said...

rajinnye nureen...dah jawab tag dr eB..imah esk kot....sedapnya nmpk....

mas said...

tutti frutti nie kat ner erk??

-fieda- said...

kat area umah ni ada gak tp tak pegi2 pun lagi sbb tgk kwn2 blogger dok kata mahal..lagpun nureen pun mcm tak puas ati kan..ni yg buat lagi la mlas nak pegi try...

el said...

kul bape korg terjah TF ni
smpi en. nasir berpelikat bagai
selamba badak jek
kalo npk dek aku..mau aku fewittttttt kahkahkahkahhh

giler cool :)
x sedap eh..tp nak torai one day lor
sbb rmi giler org dok terjah TF ni kan kankan..nak gak rs...kalo x sedap xpyah mai lg kan

eB ezrin said...

wah tutti fruuti tuh nmpk sgt2 best. kalo la aerish nmpok. wallawei.. ;p
ps: tq yer atas komen tuh ;p

mas said...

ic...ingat kat kat Island Plaza..
sbb selalu lalu situ..lom sempat nak singgah g..thanks..bagitau kat area queensbay...Juru pun mas tahu..

tiefazatie said...

xpernah pun mkn lg..sini xde..haha

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011