Wednesday, November 30, 2011

best frndz asben's engagement

SALAM

majlis ni berlangsung hari ke2 raya korban lepas
gambar ni nureen yg mintak kat kwn asben nak abdikan dlm blog ni utk hasil kerja tangan kami 2 menghias hantaran ehheheh.. ingat x hantaran yg nureen ada buat b4 raya ari tue..
kami tak dapat hadiri majlis ni sbb tue gambo2 kami x der yerr
apa lagi... jom kita layan
hantaran dari pihak lelaki
rombongan dari pihak lelaki

agaknya apa yg dibualkan yerr ;p
sebentuk cincin sebagai tanda ikatan
penyeri hantaran 
sweet dari kami sekeluarga mewakili 
pemanis bicara
majlis dimulakan
yang dirisik ;)
Alhamdulillah.. selamat di sarungkan sebentuk cincin ikatan
bersalaman mohon restu ;)
bergambar kenangan
hantaran dari pihak perempuan
bakal mempelai.. syafiq nama glamournya mike ;p

bersalaman dengan semua hadirin yg hadir
eh knape ni dik?? jangan la nangis ;)

utk minggu ni mmg lg bz berbanding last week, byk sgt benda nk sattle ujung2 tahun ni kan huuu... maaf yerr pd kwn2 yg nureen x sempat berbw..


Tuesday, November 29, 2011

kepulangan yg dinanti (>_<)

SALAM

salam tahun baru MAAL HIJRAH
salam rindu pada semua
klau ada yg perasan nureen x bersiaran hari khamis & jumaat lepas kan
sbbnyerr nureen ambik mc 2 hari sempena mak & abah pulang dari mengerjakan haji
AL dah abes so terpaksa la ambik mc hehehhee

mak & abah sampai pada hari rabu malam khamis jam 12.45 tgh malam
setelah urusan check mengecek dlm airport pkl 1.30 pagi baru kami dpt jumpak mak & abah
jom layan kami masa kat airport penang yg separuh siap renovate

wajah baru

ellesya mmg tdoq dr umah

kami yg masih menunggu agak jauh dari tempat ketibaan

nureen mintak tlg adik yg bongsu snapkan masa mula2 nmpk mak & abah 
mak & abah selamat tiba 
nureen yg sebelah abah bersweater kelabu tue yerr...
nmpk gemok dr blkg ;p
diikuti mak & kakak
masa seisi bersalam-salaman x der plak snap gambo..
masa ni dah bergerak ketepi cikit jauh dr kesesakan

asben org terakhir bersalam & berpelukan ngan abah & mak sbb ribakan ellesya yg nyenyak tidoq di bangku ujung bangunan
berbual sekejap
abah dah jumpak cucu2nya terus keluarkan mainan
ellesya dah dpt mainan terus bangun..



sementara menunggu abg ambik keta, kami borak2 kejap
esoknya baru nureen balik kg sbb kat umah nureen ada pak ngah dr KL tumpang tidoq..
x kan nk tinggalkan tetamu plak kan
tp kami blk jgk ptg khamis tue sbb pak ngah nk stay smpi ari sabtu
so dia yg suggest kami blk dulu nanti dia kunci la umah & bg kunci kat pengasuh ellesya
kami ok ja.. terus balik

di kampung
teko & cawan yg digunakan utk mengidang air zam zam

kurma nabi
yang ni utk ahli keluarga sahaja sbb mahal cikit harganya & utk tetamu plak
kurma nabi jugak, sekotak mak kata rm30
sedap.. buahnya dijemur kering & lembut
hehehe.. dah tercampur kacang apa tue..
kacang cerdik, kismis, buah badam & kacang apa ntah heheh lupa nk tanya mak
sardin dari sana
mak @ abah yg dapat kot

biskut ni pon dpt free
mak kata masa jalan2 kat sana pak arab dok cakap melayu suruh ambik biskut ni
"sathu sathu, halal"

kami anak beranak pon dapat jugak
jubah untuk nureen
jubah & kopiah utk daddy
& jubah serta selendang utk ellesya
bkn kami 3 ja yg dpt jubah
semua adik beradik nureen serta 3 lagi menantu abah & mak pon dpt jubah seorang sepasang ;)

celak utk tetamu perempuan yg datang melawat
jugak minyak atar
sejadah utk tetamu khas..
jiran nureen dpt1 sbb tlg abah dptkan seat 1st class masa nak bertolak ke mekah sebln yg lalu ;)

kopiah utk tetamu lelaki
&
antara barang2 yg abah beli disana jugak
lupa la org panggil apa ni.. mmmm sape tau??


ni jam tangan abah yg lama tp kotak yg baru sbb jam baru abah dah pakai
ni bukan batu yerr tapi lupa jugak namanya
mak kata rasanya mcm getah anggur, baik utk minda
gelang ni rasanya mak & abah kena pakai masa dlm flight kot..
nureen snap jerr yg mana ada dlm beg abah

botal ni mak & abah guna buat bekal air zam zam disana

ni jubah mak tapi bukan beli kat mekah tau
adik nureen yg kat egypt belikan masa dia balik raya puasa lepas ehhehe
nak selit jgk sbb cantik ;p

menu tgh hari kami ari tue pon nureen nk selit sbb nureen yg masak sama SIL & bibik kakak utk hidangan kami sekeluaga
tgh2 tue tomyam yg lebihan semalam yerr
ikan temunung masak lemak SIL nureen yg masak
sayur grg sama ikan masak asam tue nureen yg masak
ayam grg nureen & bibik
pastu ada cikit rendang bibik buat semalam lagi

ok abes sudah crita nureen
alhamdulillah mak & abah selamat sampai ke tanahair
mak & abah sihat cuma ada sikit batuk2



Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011