Friday, September 7, 2012

celebrate besday ellesya

assalamualaikum
autopublish

27 august 2012

anak sulung kami dah 4tahun
dah pandai serba serbi
klau mood baek nak jaga emir, bior mummy & daddy wat keja
bila mood x baek emir sentuh cikit pon dh marah2

skrg ni rajin basuh pinggan
dulu klau basuh pinggan ambik yg dh siap basuh & basuh semula
tp skrg lain dah
yg mana ada dlm sink dia basuh
pastu nureen la kena double check
mmg x der cucinya, masih berminyak hahhaa
walhal sabun kemain berbuihnya hehehe

klau bab sidai baju pon sama
bila dia tgk nureen bz dok menyidai baju2 basah
dia pon nolong tp senget benget la baju tue
nureen kena betolkan
x kesah la kan asalkan ellesya ringan tulang smpi besar yerr

nureen mcm2 plan nk celebrate besday ellesya
tapi last2 planning berubah

mlm besday girl kami terjah jugak queensbay
nak belikan cake 
sempat layan dlu ellesya main2 kat PG dlm jusco
nureen layan emir yg baru bangun tdoq

plan kami mlm tu in red skali daddy x der baju merah
so emir & ellesya merah
nureen & nasir hitam :)

besday girl pilih cake sndrik
mmg dia request awal2 lagi nk pilih sndrik
tak lupa dia request kat nureen nak topi besday tue

snap2 sekejap sementara tunggu daddy beli sikit brg kat guardian 

besday girl cucuk lilin sndrik
topi tue dia suka sgt2

dok kutip hirisan choc yg jatuh2 di tepi cake

besday girl dah x sabo nk tiup lilin

kami nyanyi ellesya soang2 dok tepuk tangan

wahhh... bersemangatnyerr nk tiup

skali tiup jerr tau

penuh hati2..

eh3x.. lidah tue knape...
x sabo nk mkn kerrr???

tgk la muka emir tue
mcm geram nk mkn jek cake tue kan

tak kasi emir tompang ambik gambo ngan cake besday dia la


ni cake kakak sya, bukan cake emir tau!!!! (siap tuding jari lagik)
garang betol la kakak sya ni.............

sronok betol ellesya mlm tue
cake yg kami beli tue comel je kan
cukup la, kang beli besar2 x abes plak
sronok tengok reaksi muka emir hehhehe

mengekek2 emir gelak 
sronok ellesya dok hiburkan emir

mkn cake smpi mata pon stim yerr

emir dok maju kedepan
Ellesya :  'emir x leh mkn lagiiiiii, sbb emir kecik lagi'

opsss.... sopannyerr nureen duduk hahaha

ni topi kakak sya la, bukan emir punya!!!
emir x leh pakai!!!!! (sambil cekak pinggang)

tak mau buka yea yea.. hehehhe (kecik2 dah pandai ngusik kakak yerr) 

buka cepat topi kakak sya tue!!!!

kena la ikut perintah, kang merajuk plak besday girl 

walaupon celebration yg simple tp ellesya tetap hepi :)

14 comments:

Myra Jay said...

Happy besday Ellesya sayang, moga jadi anak yang baik ye :)

Kesian Emir kena buli dengan kakak Elly :)

mamalieyna said...

happynye ellesya dpt sambut besday kan..samalah arif tu, dah memahami erti besday ^_^

sedapnye kek dia...

Zie said...

Wah bestnya dia.... heppy belateday elisya...cantiknya kek dia,,, eh mak tok pun ada....

Nens Collection said...

hehe..lawak plak tgk gaya ellesya mintak topi die tu..hehe

kek comel2 je..beli besar2 x abes kan..beli kecik2 je..janji sume dpt merasa..;)

Anum said...

Happy b'day akak
dah besar kan

Zura@Iwan said...

bagus la elly ada gak keinginan nk tlg kan....

kakak elly ni garang taw...hehe...

manja209 said...

wah...sedapnye kak ellesya
da pandai emir eh..:)

wantie said...

Happy B'day Aleesya. good girl tak mau noti noti & marah marah tau.

from heart nisah idham~ said...

kakak sya dh besar.. happy belated besday sayang... (^_~) semoga menjadi anak yang solehah..

|| NaFiRaa || said...

hepinye bezday girl.. semangat skali tiup lilin.. kekeke..

zura pon kalo beli kek beli yang kecik2 jek.. kalo ramai yg join baru beli yg besar sket..

Huda said...

happy bzday ellysha :) dah beso dah anak dara ni :)

sue zainun said...

Happy birthday Ellesya..:)

Imah Dinor said...

merih jugak ada mummy ,daddy,atok,nenek ngan adik lg...happy bday elly..

el said...

hepi besday elly
smoga jd anak yg solehah
sedap kek tu...ngidam kek plak hahaha

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011