Monday, September 10, 2012

majlis menyambut menantu ke 5 serta akikah 3 cucu baru mak

assalamualaikum
autopublish

1 september 2012
majlis menyambut & majlis akikah emir, amal & zara

sekitar majlis menyambut adik lelaki nureen
majlis sebelah perempuan telah berlangsung pada 3 june yg lepas
nak tengok bleh click cini

gambo luar umah adik nureen yg snap
yg dlm umah nureen la yg jd PG ari tue sbbnya nureen x dpt nk fully jd PG, adik nureen yg baru bersalin 27 aug lepas masih memerlukan pertolongan
so nureen hari tue separuh nurse dan separuh lagi sediakan hidangan di meja pengantin... hehehe

bilik & pelamin yg simple
semuanya guna yg turun temurun
langsir masa kakak sulung dulu thn 2004 (dah 4 generasi )
katil & cadar tilam masa nureen kawin dlu tahun 2007 (dah 3 generasi)
hehehe

mak & abah sabar menanti menantu tiba 
tetamu dh mula membanjiri ruang makan
seawal pkl 11.30pagi dah start acara makan2

berarak dari pagar bawah
adik nureen mmg tinggi renjong orgnya
wife dia kecik molek jer kan

pengapit mana ya??
x dak sebenarnya hehehe...

penat tue berjalan dari bawah
naik bukit (kalau bahasa org baling panggil gon) plak dari bawah

sapa ya camera women nih...
adik nureen yg blajaq kat egypt tue :P
nih apesat blurrr plak
x pe nak tempek jgk hehehe

satu ni jer gambo pengantin bersalaman ngan mak
ngan abah x dak gambo, ni sure dok ambik gambo lain hehehe

byk gambo candid kan

menu pengantin sama ngan tetamu yg lain cuma beza ada ikan siakap je..
menu utama ayam golek 
sup daging + air asam
ikan masin goreng
acar buah
tak lupa pudding kastad kiwi sebagai pencuci mulut...
sape la yg buat tue.. ehem3x... hehehe

lapaq benor yerr pengantin smpi bersilang2 tangan dengan bapak mertua
masing2 muka letih, letih naik bukit kerr hahhaa

tetamu yg datang
ada 6 ke 7 khemah semua utk tetamu

pengantin wit ayahanda & ibuanda terchenta

sebahagian dari rombongan pengantin

acara potong cake wat dlm bilik jugak
sbbnyerr x nak jadi mcm sebelum2 ni
cake abes kena calit icingnya hahaha

sebelum rombongan berangkat pulang sempat berborak2 sekejap


mak & suami bb sitter emir & ellesya kurang sihat
warded GH hospital penang
mak (tok lang) - penat & mslh buah pinggang
suami bb sitter (abg umar) - jantung
nureen mohon rakan2 blogger doakan utk kesihatan mereka
setinggi2 ucapan terima kasih utk doa2 kalian
AMIN...

18 comments:

eima said...

teringat plak zaman aku dou²...muahahaha
sbb aku kecik gitu dan laki aku tinggi gitu...lalalalala

Zie said...

Selamat menyambut menantu..
semoga semuanya kembali sihat yer..

Cantik baju pengantin.. sukalah..

Anum said...

suka warna baju pengantin

eB said...

comelnyer adik ipar nureen... lahai...
eB cuti sampai esok... hik3 :)

MRS. K said...

baling kat mana?

Nens Collection said...

mmg tggi betul adik kak nureen yek..
kek yg comel..mcm yg tiruan plak..hehe

semoga bb sitter cepat2 sembuh..& dipermudahkan segalanya..;)

Zura@Iwan said...

simple tgk pgntin2...

maaf yer x dpt nk hadir knduri...apa2pon tahniah kpd psgan pgntin...

# semoga mak sitter dan suami cpt sembuh....amin...so nureen cuti brp ari?

wantie said...

luaihnya bilik tu. selalu dok tengok bilik pengantik sempit sempit. mesti best leh main guling guling kat tepi katil. ngeee...

tu la kan, bahasa "gon". jgn dok ingat heksagon, pentagon semua noh..

kasihredha said...

SWEETNYA PENGANTIN

SEMOGA MEREKA CEPAT SEMBUH

Imah Dinor said...

comelnya pengantin..biasa oa tu klu adik lelaki yg kawin mst guna brg turun temurun...imah doakn semoga saudara nureen cepat sembuh...

Qhaifa Nur said...

selamat pengantin baru buat mempelai...
baju pengantin ni cantik betul...
menunya pun best juga.....

HazeL said...

sape name baby syat? takde pic pun...syat tak upload dlm blog..

Fieza79 said...

Selamat Penganten baru buat adik nureee..mmg tinggi org nya kan...

Gieyana said...

Cantik la wei bj pengantin..sweet jer diaorg..:-)

|| NaFiRaa || said...

selamat menyambut orang baru buat famili nureen.. beza benor ketinggian dorangkan..keh keh keh..
suka lah dengan warna songket dorang.. cantek..

semoga mereka di beri kesihatan yang baik.. amin~

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ...cantiknay baju pengantin!Songket biruuu...suka k.atie tak!
Semoga pasangan pengantin bahgia hingga ke akhir hayat.Aminnn
Juga semoga insan2 trsyg didalam kesihatan yg baik.Aminnn

Kesuma Angsana said...

moga terus bahagia buat psgn pengantin!

Salina@IbuAqil said...

Moga kekal hgga ke Jannah..
Amin!!!
Moga mereka yg ditimpa musibah penyakit cpt sembuh..
Amin!!!!

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011