Wednesday, October 6, 2010

~Bermulalah....... seisi pemunggahan~




Dah lama nak publish pic ni tp x sempat
Lihatlah.. keadaan rumahku yg tunggang langgang lps raya....
Cutie raya 11 hari.. jadi ni la masanya utk meng'update' rumahku syurgaku
Dengan tong spekernya, dengan paper lamanya, dengan bengkung bersalinnya.. hehhe... bak kata aznil "macam2 ada"...

Pagi itueewww dengan penuh kerajinan aku mencuba nasib

Pertama kalinya

setelah 3 tahun usia perkahwinanku

aku buat nasi lemak!!!!!

Sarapan sebelum meneruskan lagi kerja2 pemunggahan brg

Ni nasi aku yg telah di godek dek tangan ellesya.. jeles la tue.. mmg boleh buka gerailah (kata asben) sedap hingga menjilat jari..hehhee ( alohh org lain dh berpuluh2 kali buat x gah cam aku pon!!)

Almari yang ditunggu2 sudah tiba... Import Dari Alor Star!!
Murah jerr klau nk dibandingkan kat penang nie.. dah lerr cas penghantaran free!!

Kami memulakan tugas mengelap habuk2.. anak daraku itue x kan melepaskan peluang utk mem'bz'kan diri.. "ellesya tolong mummy k"

Posing jerr lebih.. lap x tara mana pon.. hehhee

Siap di gilap oleh 2 beranak yg sememangnya rajin!! Simple kan sesuai la nak boh pinggan mangkuk yg dpt masa kawin dulu..

Setelah siap di susun atur pada sebelah malamnya.. Biskut raya pon ada lagik.. meh la raya ke rumah...

Bilik anak daraku.. sebelum ni cuma ada katil tak bertilam.. almari plak mummy & daddy dia pinjam sat boh baju.. nie baru pindahkan masuk bilik dia sebelum ni dok bilik no 1..

Katil penuh ngan teddy bear jerr.. mlm2 pon teddy bear ni la tidoq cini.. ellesya x mau dia nak peluk mummy & daddy bila tidoq..

Lampu yang baru di pasaang setelah 3 tahun dalam simpanan... hehehhehee...

Ayat 1000 Dinar kami dapat hadiah dari mak su ani.. TQ mak su..

Ruangan utk ellesya makeup.. hehehhe... mummy & daddy tumpang letak kotak kasut yerr sayang... ;)

Ellesya masih bz mengusung raga baju kering..

Layanzzzz teddy bear yg dr td me'relax'kan diri atas katil..

Purak2 tidoq konon!!

Bilik kami pulak... mummy dah mula penat.. masa tue selesema plak.. kepala pusing2 dah..
Tetap menggagahkan diri utk mengemas..

Relax jap.. x larat la daddy...

Akhirnya... siap jua... fuuuhhhh lega... sebelah kanan mummy punya site, sebelah kiri daddy punya site!!! Patern almari baju lebih kurang mcm almari baju elly cuma saiz besaq cikit..

Ruang tamu plak... tmpt gantung lampu ni 3 thn kosong...

sbbnyeeeerrr...

*

*

*

*

*


Kami nak cari yg sama patern.. bulat mcm bola takraw tue... tp x der stock la... so kami bubuh jerr yg memanjang plak!!..

Inie la... dah elok2 kemas ellesya ni plak punggah balik.. study2 jugak.. jgn la sepah2 sayang..

11 comments:

el said...

besaq nya umah hang..bila leh mai...koling2 la na..hahahaha
tu dia almari import dr AS..free charge t/spot lak tu...

zura@iwan said...

byknya brg...br pindah ke? umah bsr & cantik plak tu..hehehe....

lampu bunga tu sm la mcm rumah br ai....

bila bleh terjah umah ni..hikss

zura@iwan said...

eh silap...lampu bunga lak...kipas tu...hiksss

'NuReeN' said...

el : x der besaq mana pon.. kecik ja la umah aku ni el.. myb teknik bergambar kot nmpk besaq.. hahhaha... hg bg tau ja bila nak mai aku rasa cuti ni aku x blk mana2..

zura :x der la byk mana.. biasa ja.. dh 3 thn dok cini tp x lengkap sepenuhnya.. ni baru agak lengkap..hehhhee.. kipas kita sama ek.. cayalah.. ;)

mamalieyna said...

oooh kerja yg memenatkan..dh siap legaaa..hehe..cantik la bilik kaler ijau tuu...^_^

'NuReeN' said...

zura : welcome... nak mai sms dulu takot2 x dak umah daaa...

'NuReeN' said...

iena : mmg penat tp puas hati.. hasil tangan sendirik.. bilik elly yg ijau tue.. itue pon x kemas betol2 lagik

mamaaerish@eb said...

wah cantekkkkk.... asyikkkkk... ;p

'NuReeN' said...

eb : tq.. simple jerr eb.. janji selesa kan

kasihredha said...

rajinnya nureen...baguih.. baguih
contoh yg baik unk para isteri.

'NuReeN' said...

tq2.. rajin kerr?? klau x rajin pon tetap kena buat kan..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011