Monday, October 25, 2010

::~BK at Penang~::

Weekend yang enjoy.. BK?? apa tue... hhhmmm..
aik.... ;)
Awat ngan elly tue??? dah terlentok pon anak mummy ni..
Jam menunjukkan pkl 5.30 d petang SABTU
baru nak kuaq lepak2 di weekend day!!
tapi tak sampai 5 minit perjalanan ellesya dah terlentok
asyik main ja kat umah tadi so bila masuk ja dlm keta
bermulalah proses membuat taik mata hehehhee....

Elly mmg suka sangat tidoq cam ni...
nak x tak BK tue apa...
jeng
jeng
jeng
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Inilah dia... BK - Burger King yang pertama di penang.. baru jerr buka tak silap 2/10 ari tue.. so kami baru nak merasmikannya hehhee.... sbb masa mula2 pembukaan katanya ramai sgt orgnyerrr

Antara pilihan burger yang di tawarkan..hehee..si elly masih terlentok di bahu daddy penuh manja... dia x nmpk burger lagi.. dah nmpk jap g terus segar bugar laaa.....

Daddy suruh kami duduk dulu sementara dia tunggu turn nak order.. letak elly atas sofa ingatkan dia nak sambung tdoq tp dia dah terhidu2 bau burger.. ngeh3x...

masa elly baby dia cukup x suka duduk dlm baby chair tue tp bila dah besaq & byk ckp la ni suka plak duduk pastu ngaku diri dia baby..

Walaupon baru bangun tdoq tp still maintain jerr muka si elly nih..

Serve kat kaunter agak slow sbb BK ni kita boleh mintak nak burger ikut nafsu hhehee, sayuq lebih ke, mayo lebih ke, tak mau bawang kerr eh mcm aku plak yg dok order, sbb tue la slow... seperti biasa harus gambar berdua.. ;)

Burger elly dah sampai... x der dah pot pet pot pet si elly lagi terus makan..

Layanzzzz kami 3 beranak makan...

last kopek.. mummy & daddy dah licin tunggu di elly ni la dia mkn 1 per 1.. mula2 mkn sayuq dulu pastu daging ayamnya pastu fries last skali baru mkn roti burger tue..

Dah abis mkn, kami ke seberang jalan plak.. menikmati pemendangan laut... elly dok khusyuk tengok ship.. sambil tangan melambai2..

Harus nih...

Ok dah maghrib, jom kita balik..


Elly x puas lagi nak lepak2 tepi laut tadi.. dok pot pet pot pet itu ini.. semua apa yg dia nmpk tadi di story telling kat mummy.. dah2 jom kita balik..

12 comments:

LYaFRINA said...

blh j elly tdo mcm tu erk...
mcm2 style adaaa

'NuReeN' said...

lya : dia klau dah ngantok mmg suka lentokkan kpala dia gitue

zura@iwan said...

ada lalu gk ritu kt BK ni...tp mls nk siggh ramai org bebenor ler..hahaha

'NuReeN' said...

masa kami g c2 x ramai lagi.. dah nak maghrib baru start ramei.. dan la lepak2 kejap..

mamaaerish@eb said...

eb sukerrrr... dh la gambo cantek... suker suker suker... ;p

'NuReeN' said...

eb : cantik kerr.. makacih.. ;) juga timakacih utk asbenku atas hadiah cybershot ituewww yg membuatkan gambo semua cantik2 hehee

Ieza said...

nampak sedap la burger tu...ieza x pernah lak rasa..mesti sedap kn..he3
tengok pic elly kt tepi laut tu teringat lak time gi penang..syok duk kena angin laut..

eynda said...

Comel je gaya di tido dlm kete tu...dress elly macam kakak hannah punya....cuma design tak sama...bunga kaler semua sebijik :-)

'NuReeN' said...

ieza : k.ieza try la rasa sedap cikit dr McD.. mai la png lagi kot2 bleh jumpe.. ;)

eynda : dia suka sgt tdoq ala2 manja gitue.. dress hannah mesti cantik bila dia pakai.. dress tue my MIL yg belikan..

el said...

wei kt mn BK ni...
sm lah cam anak2 aku
puas main kat umah..msok kete jap je lelap..hahahaha

Ieza said...

InsyaAllah kalau ieza ke penang lagi ieza bgitau...bleh jumpa kt tepi laut nuu yg ada laksa dn ketiau goreng tu..sedap sungguh...he3

e!ya said...

wahh npk sgt dah lama xpusing2 kat penang lik kg jer asik xsempat jer mau pusing..good laa dah ada kemajuan..sure dah byk b'ubhkan..i mis u png :(

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011