Monday, October 18, 2010

weekend yg heppening!!!

Hari Sabtu kami duk rumah sepanjang hari sbbnyerrr...
daddy kena standby.. mlmnyerr baru kami kuaq g jusco perda..
Hari AHAD.. family day..
Kesian ellesya.. penat ke kekenyangan??
Kami lunch tadi kat subway autocity sbbnyerrr kami nak g.................(mana ya)hehe

Ha dah sampai... dari tempat parking keta daddy & elly berjalan beriringan..

Nampk x apa tue?? itu adalah.. train..hahhaa.. kami g ZOO TAIPING

dah lama nak bwk si elly ni g zoo, baru ari ni berkesempatan..

Dah naik train.. tunggu nak gerak jerr..

Berposing sakan la mummy & elly ni..

Keterujaan elly..

Crocodile hunter!! hahaha..

Train bergerak perlahan menyusuri setiap inci zoo..

Rusa

Ziraffe, ostrich & lembu kot hahaaa...

Gambar ikan pon nak ambik.. apa la mummy ni...

Elly nak main.. ni kat penang pon ada..

monkey & orang utan

Zebra, Camel, Bangau & rusa lagi..

Badak, seladang, badak air & tapir.

Daddy & elly bergambar bersama elephant

Paling elly nak tengok sgt2 antara semua binatang2 yg ada dlm zoo nie - elephant la...

Meneruskan perjalanan..

Mummy & elly bersama badak air..

Elly merenung pelik muka tapir..

Elly : p mandi lekaih.... (hahhahaa)

layanzzz....

layannnn lagi...

Elly jugak nak mencuba nasib.. hahhaa bagi makan dekat kanggaroo..

Harimau kumbang

Apa yang di tenungnya si elly sampai gitu rupa...???


Elly : mummy, bird kat atas tue...

Elly : zebra...

Penat dah berjalan... singgah jap minum..

Bergambar kenangan di depan tugu ZOO..


Last piccas sebelum bertolak balik..

Sebelah mlmnya.. mummy x larat dah nak masak so mkn kat luaq ja la..

Sotong celup tepong..

Nasi bersama ikan bakar... yummy2.. jom mkn.. tue elly dh x sabar nak mkn.. awai2 lagi dah ngap nasi..


6 comments:

LYaFRINA said...

woww... pegi zoo taiping.. best..lya pnah pegi time kecik dulu.. rsanya lg best dr zoo negara.. lya baru bwk asya k mini zoo teruntum kat kuantan.. xok sgt.. xde apa. tp binatang y ada utk budak bsr asya tu ckpla menarik hati dia...

hajatnya nk bawa zoo y dekat rmh lya.. tp sejak d buka sekali pon xpernah jejak lg.. dgr citer ada air terjun n jmbatan gantung la.. xtau la.. xpernah smpai.padahal dkat j. x smpai pon 15 min.. huhuhu..

apa2 pun muka elly sweet sgt kan..

'NuReeN' said...

lya : zoo taiping ngan zoo negara.. rasa cam zoo negara lagi best la lya.. zoo taiping x brapa best pon semlm p tp utk hiburkan elly ni yg x pernah msk zoo so kami g la jgk..

bestnyerr dgr zoo kat umah lya tue.. ada air terjun & jmbtn gantung lagik.. lya p nti jgn lupa publish k.. sure best..

elly : tq auntie lya.. bwk la asya mai png boleh kwn2 ngan elly..

zura@iwan said...

wahhh...cuti2 smpi ke taiping ye...sure elly suka tgk haiwan2 di zoo tu kan....lama x gi taiping ni..hehe

kasihredha said...

akak dah lama tak gi zoo...sure best kan
kids sure enjoy sakan

'NuReeN' said...

zura : hehehe... skali skala byk elly g zoo..

'NuReeN' said...

kasihredha : g tenangkan fikiran, best jgk walaupon penat...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011