Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

~Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be~

http://catlinaflybaby.blogspot.com/


http://kedaigambarkami.blogspot.com/



http://aivee-emart.blogspot.com/



http://stylobubble.blogspot.com/



http://saleathoneybunch.blogspot.com/

@
@
@
@
@
@
@
@
@satu2nya pic yang aku ada masa preggy tahun 2008...Tarikh lahir Baby : 27 August 2010Nama Baby : Ellesya Afreena Mohd NasirBaby comelku...


Mummy & Daddy luv U so much dear..Saya TAGel , eina dan lya

~Cutest Baby Contest Bersama Sinar raudah~

Pertama kalinya 'sinar raudah' akan menganjurkan Cutest Baby Contest
untuk keterangan lanjut boleh klik pada banner di bwh





http://sinarraudah.blogspot.com/
31 October 2010 (3Hari ja lagi nih)



Nama Si Manja : Ellesya Afreena Mohd nasir
Umur Si Manja : 2 Tahun 2 Bulan
Nama Ibu : Aziatul Nureen Samsudin

~Celoteh kami Di tengahari~

26 October 2010 seisi ber'lunch' together2 lagi with memb bloggers kali ni kat food court dpn opis aku sori yerr kwn2 aku lambat cikit hapdet piccas nih.. semlm ada kursus kat sbrg daaa..... adusss.... aku ni memanjang lupa bwk camera seb baik ada wantie bwk camera dia.. lagi 2 3 minit nak kuaq tetiba ujan lebat.. ingatkan x jadik lunch nih.. Aku wit mak buyung EL Ari2 YM ngan dier tau.. sambil selam minum aiq org kata.. x der la tension sgt wat keja2 opisku yg sentiasa berlambak2 gitue..
Pecal (PERAK) @ gado2 (KEDAH) ni fvret mak buyung & zura.. dah lama depa dua dok cari akhirnya dapat jua.. sebenaqnya el,zura dan wantie ambik lauk yg hampir sama.. pecal ni la... Mak buyung yang teringin ke Baby dlm perut tue yg teringin??? HHMMMM renung2kan lah hehhee...

Sambil mkn sambil bergebang2.. agak2 nyerrr ape yg diceritakan dek zura sampai aku wit my opis mate FEA tersenyum kambing (eh kambing senyum gitue kerr).. Belum berangkat pulang ke kantor masing2 harus ada seisi bergambo2 nih k..

"Baby And Toys Contest"

http://dilazfamily.blogspot.com/
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ellesya & toys di kg.. best dapat main sorang2 sbb sepupu2 dia x balik.. tapi lagi best klau sepupu2 dia ada sama main together2 waikkk2..... nak jugak sematkan topi koboi kat kpala tue..


Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
Umur : 2 Tahun 2 Bulan

Kawan2 yang di tag 1. chugie 2. nana


::Tentang Seseorang 1st Giveaway::

Tahniah buat Jue yang bakal menjadi seorang ibu..



Untuk keterangan lanjut bolehlah layari blog jue ni k..
http://muffinsjue.blogspot.com/2010/10/tentang-seseorang-1st-giveaway.html
Kawan2 yang kena tag oleh saya :

lyafrina
mamalieyna



::~BK at Penang~::

Weekend yang enjoy.. BK?? apa tue... hhhmmm.. aik.... ;) Awat ngan elly tue??? dah terlentok pon anak mummy ni.. Jam menunjukkan pkl 5.30 d petang SABTU baru nak kuaq lepak2 di weekend day!! tapi tak sampai 5 minit perjalanan ellesya dah terlentok asyik main ja kat umah tadi so bila masuk ja dlm keta bermulalah proses membuat taik mata hehehhee....
Elly mmg suka sangat tidoq cam ni... nak x tak BK tue apa... jeng jeng jeng * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Inilah dia...BK - Burger King yang pertama di penang.. baru jerr buka tak silap 2/10 ari tue.. so kami baru nak merasmikannya hehhee.... sbb masa mula2 pembukaan katanya ramai sgt orgnyerrr Antara pilihan burger yang di tawarkan..hehee..si elly masih terlentok di bahu daddy penuh manja... dia x nmpk burger lagi.. dah nmpk jap g terus segar bugar laaa.....Daddy suruh kami duduk dulu sementara dia tunggu turn nak order.. letak elly atas sofa ingatkan dia nak sambung tdoq tp dia dah terhidu2 bau burger.. ngeh3x... masa elly baby dia cukup x suka duduk dlm baby ch…

~Nak dinner ker nak main??~

sesampainyerr kat umah pengasuh semlm elly dh tidoq angkat masuk dlm keta & sambung tdoq kat umah slalunya dia x kan bangun smpi esk pagi tapi tetiba dlm kol 9 cam tue dia bangun so daddy yg mmg tgh lapaq ajak kuaq tanya elly kata dia nak main so bwk la G McD kat Greenland
Lepas order ja kami tinggalkan daddy kat bwk utk ambik makanan mummy & elly terus serbu bhgn atas elly dah x sabaq2 nak main
Layanzzz pic elly at playground yg juz ada 1 mainan jerr.. Pastu stop sat kita makan duluAksi kami 3 beranak menketedarah.. hahhaa...
Makan pon dh x senang dok relin2 kat playground tue...

2nd round!!!Ellesya : Mummy, elly dapat pegang la...
soang2 ja main mlm tue..
MUMMY!!!! (menjerit kuat penuh xcited)Last k.. cepat kita dah nak blk.. esk mummy & daddy keja... Elly tetiba bertukar mood.. adakah disbbkan mummy ajak balik??? di tenung kanan di tenung kiri.. semua x kena...
ooohhhh rupa2nya anak mummy ni tgh diperhati.. hehehee... soang gugirl ni nak main ngan dia ghupanyerrr...
Piccas mummy &…

::Tidoq pon berposing sakan::

Berposing sakan anak daraku ini tp sebenarnya Posing tidoq elly ni telah di gubah oleh MUMMY... Pic ni baru jerr masuk contest tadi.. hehe.. Piccas ni di ambil masa kami otw balik jitra tunggu daddy singgah caltex kejap so mummy pon mula la berposing2 dlm keta..
Tidoq yg cukup khusyuk.. pusing la mcm mana skali pon mata tetap rapat..hehe..Sampai pekan jitra kami singgah kedai beskat dulu.. daddy ni x abis2 lagi dok servay beskat.. elly dh cekak pinggang tunggu daddy lama sgt dlm kedai tue..

Layanzzz pic elly berposing dpn kedai dengan angin sepoi2 bahasa...

Skali lagi elly cekak pinggang, mummy pon ambik kesempatan berposing plak ngan elly... 1 kiss manja utk elly.. emuahhhhhAhadnya.. elly bersama fara jiran sebelah umah.. ni dok baring sambil layan cartoon channel 611..
Dah abis tgk cartoon dok belek plak album elly masa kecik2 dulu ngan fara.. pastu dok layan TV depan ngan wan plak..