Friday, October 29, 2010

~Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be~







http://aivee-emart.blogspot.com/





http://stylobubble.blogspot.com/




http://saleathoneybunch.blogspot.com/



@


@


@


@


@


@


@


@


@

satu2nya pic yang aku ada masa preggy tahun 2008...

Tarikh lahir Baby : 27 August 2010

Nama Baby : Ellesya Afreena Mohd Nasir

Baby comelku...




Mummy & Daddy luv U so much dear..

Saya TAG

el , eina dan lya

~Cutest Baby Contest Bersama Sinar raudah~




Pertama kalinya 'sinar raudah' akan menganjurkan Cutest Baby Contest

untuk keterangan lanjut boleh klik pada banner di bwh






31 October 2010 ( 3Hari ja lagi nih)



Nama Si Manja : Ellesya Afreena Mohd nasir


Umur Si Manja : 2 Tahun 2 Bulan


Nama Ibu : Aziatul Nureen Samsudin


Thursday, October 28, 2010

~Celoteh kami Di tengahari~

26 October 2010
seisi ber'lunch' together2 lagi with memb bloggers
kali ni kat food court dpn opis aku
sori yerr kwn2 aku lambat cikit hapdet piccas nih..
semlm ada kursus kat sbrg daaa.....
adusss.... aku ni memanjang lupa bwk camera
seb baik ada wantie bwk camera dia..
lagi 2 3 minit nak kuaq tetiba ujan lebat.. ingatkan x jadik lunch nih..
Aku wit mak buyung EL
Ari2 YM ngan dier tau.. sambil selam minum aiq org kata..
x der la tension sgt wat keja2 opisku yg sentiasa berlambak2 gitue..

Pecal (PERAK) @ gado2 (KEDAH) ni fvret mak buyung & zura.. dah lama depa dua dok cari akhirnya dapat jua.. sebenaqnya el,zura dan wantie ambik lauk yg hampir sama.. pecal ni la...

Mak buyung yang teringin ke Baby dlm perut tue yg teringin??? HHMMMM renung2kan lah hehhee...

Sambil mkn sambil bergebang2.. agak2 nyerrr ape yg diceritakan dek zura sampai aku wit my opis mate FEA tersenyum kambing (eh kambing senyum gitue kerr)..

Belum berangkat pulang ke kantor masing2 harus ada seisi bergambo2 nih k..

ZURA, WANTIE, EL, AKU

kawan2 blogger yg mana nak berkenal-kenalan dgn ibu2 jelita ni boleh klik pada nama di atas k.. ;)

EL... perut hg dah nmpk la.. (sambil mengcover bajunya).. EL ni dah preggy 3 bulan for 3rd baby tau..

2nd pic wit FEA.. ada something yg sama la kat pic ni.. perasan x??? hehehe

senyuman... :)

semua sekata/segagan/sama hehhehe... boleh masuk contest gigi sape paling putih hehehee...:)) (jgn marah yerr kwn2)

"Baby And Toys Contest"


*

*

*

*

*

*

*

*

Ellesya & toys di kg.. best dapat main sorang2 sbb sepupu2 dia x balik.. tapi lagi best klau sepupu2 dia ada sama main together2 waikkk2..... nak jugak sematkan topi koboi kat kpala tue..


Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir


Umur : 2 Tahun 2 Bulan


Kawan2 yang di tag
2. nana



Tuesday, October 26, 2010

::Tentang Seseorang 1st Giveaway::

Tahniah buat Jue yang bakal menjadi seorang ibu..





Untuk keterangan lanjut bolehlah layari blog jue ni k..
http://muffinsjue.blogspot.com/2010/10/tentang-seseorang-1st-giveaway.html


Kawan2 yang kena tag oleh saya :







Monday, October 25, 2010

::~BK at Penang~::

Weekend yang enjoy.. BK?? apa tue... hhhmmm..
aik.... ;)
Awat ngan elly tue??? dah terlentok pon anak mummy ni..
Jam menunjukkan pkl 5.30 d petang SABTU
baru nak kuaq lepak2 di weekend day!!
tapi tak sampai 5 minit perjalanan ellesya dah terlentok
asyik main ja kat umah tadi so bila masuk ja dlm keta
bermulalah proses membuat taik mata hehehhee....

Elly mmg suka sangat tidoq cam ni...
nak x tak BK tue apa...
jeng
jeng
jeng
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Inilah dia... BK - Burger King yang pertama di penang.. baru jerr buka tak silap 2/10 ari tue.. so kami baru nak merasmikannya hehhee.... sbb masa mula2 pembukaan katanya ramai sgt orgnyerrr

Antara pilihan burger yang di tawarkan..hehee..si elly masih terlentok di bahu daddy penuh manja... dia x nmpk burger lagi.. dah nmpk jap g terus segar bugar laaa.....

Daddy suruh kami duduk dulu sementara dia tunggu turn nak order.. letak elly atas sofa ingatkan dia nak sambung tdoq tp dia dah terhidu2 bau burger.. ngeh3x...

masa elly baby dia cukup x suka duduk dlm baby chair tue tp bila dah besaq & byk ckp la ni suka plak duduk pastu ngaku diri dia baby..

Walaupon baru bangun tdoq tp still maintain jerr muka si elly nih..

Serve kat kaunter agak slow sbb BK ni kita boleh mintak nak burger ikut nafsu hhehee, sayuq lebih ke, mayo lebih ke, tak mau bawang kerr eh mcm aku plak yg dok order, sbb tue la slow... seperti biasa harus gambar berdua.. ;)

Burger elly dah sampai... x der dah pot pet pot pet si elly lagi terus makan..

Layanzzzz kami 3 beranak makan...

last kopek.. mummy & daddy dah licin tunggu di elly ni la dia mkn 1 per 1.. mula2 mkn sayuq dulu pastu daging ayamnya pastu fries last skali baru mkn roti burger tue..

Dah abis mkn, kami ke seberang jalan plak.. menikmati pemendangan laut... elly dok khusyuk tengok ship.. sambil tangan melambai2..

Harus nih...

Ok dah maghrib, jom kita balik..


Elly x puas lagi nak lepak2 tepi laut tadi.. dok pot pet pot pet itu ini.. semua apa yg dia nmpk tadi di story telling kat mummy.. dah2 jom kita balik..

Friday, October 22, 2010

~Nak dinner ker nak main??~

sesampainyerr kat umah pengasuh semlm
elly dh tidoq
angkat masuk dlm keta & sambung tdoq kat umah
slalunya dia x kan bangun smpi esk pagi
tapi tetiba dlm kol 9 cam tue dia bangun
so daddy yg mmg tgh lapaq ajak kuaq
tanya elly kata dia nak main
so bwk la G McD kat Greenland

Lepas order ja kami tinggalkan daddy kat bwk utk ambik makanan
mummy & elly terus serbu bhgn atas
elly dah x sabaq2 nak main

Layanzzz pic elly at playground yg juz ada 1 mainan jerr..

Pastu stop sat kita makan dulu

Aksi kami 3 beranak menketedarah.. hahhaa...


Makan pon dh x senang dok relin2 kat playground tue...

2nd round!!!

Ellesya : Mummy, elly dapat pegang la...

soang2 ja main mlm tue..


MUMMY!!!! (menjerit kuat penuh xcited)

Last k.. cepat kita dah nak blk.. esk mummy & daddy keja...

Elly tetiba bertukar mood.. adakah disbbkan mummy ajak balik??? di tenung kanan di tenung kiri.. semua x kena...

ooohhhh rupa2nya anak mummy ni tgh diperhati.. hehehee... soang gugirl ni nak main ngan dia ghupanyerrr...

Piccas mummy & elly plak k.. 1 ciuman syg kat pipi totap melekat...

Muka dah kerdot.. sbb dah nak kena blk.. seb baik elly x bebai.. dia ikut ja cuma masam cikit la muka tue...

Thursday, October 21, 2010

::Tidoq pon berposing sakan::

Berposing sakan anak daraku ini
tp sebenarnya Posing tidoq elly ni telah di gubah oleh MUMMY...
Pic ni baru jerr masuk contest tadi.. hehe..
Piccas ni di ambil masa kami otw balik jitra
tunggu daddy singgah caltex kejap so mummy pon mula la berposing2 dlm keta..

Tidoq yg cukup khusyuk.. pusing la mcm mana skali pon mata tetap rapat..hehe..

Sampai pekan jitra kami singgah kedai beskat dulu.. daddy ni x abis2 lagi dok servay beskat.. elly dh cekak pinggang tunggu daddy lama sgt dlm kedai tue..

Layanzzz pic elly berposing dpn kedai dengan angin sepoi2 bahasa...

Skali lagi elly cekak pinggang, mummy pon ambik kesempatan berposing plak ngan elly... 1 kiss manja utk elly.. emuahhhhh

Ahadnya..

elly bersama fara jiran sebelah umah.. ni dok baring sambil layan cartoon channel 611..


Dah abis tgk cartoon dok belek plak album elly masa kecik2 dulu ngan fara.. pastu dok layan TV depan ngan wan plak..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011