Monday, May 9, 2011

:: 1st day in our vacation::


Salam pagi isnin
pagi yg penuh keceriaan & kegembiraan

Alhamdulillah
kami selamat pergi & pulang.

hari ni nak berkongsi kegembiraan kami
sepanjang percutiaan kami selama 3 hari 2 mlm di................
di mana???
jom kita tgk di mana...

check in kat airport penang pkl 11.30 pagi
flight pkl 12.50 tgh hari 
so apa lagi
mkn la dulu


Ellesya : daddy... jom la p sana..

Tau x ellesya ajak p mana???
ajak p tgk gambar yg berpusing2 tue..

jom lunch ngan kami
lunch McD :)

ok dh msk dlm
dok tunggu flight ja
biasa la kan
harus ada seisi photogedixxxx ni
;)

apasat mata kami 2 nmpk sembap jekk
bengkak2 lagi..
mmm...

lama jgk kami tunggu
hmmmm
ropa2nya flight kami delay
sepatutnya pkl 12.50 tgh hari
tapi pkl 1.30 ptg baru kami dpt naik
so sementara tue
layan la dak ellesya ni
yg dr td dok pok pet2

siap ngan mimik muka lagi 

sukenyerrr dia..


flight kami dah smpi
jom kita terjahhhhh!!!

otw nak msk dlm perutnyerrr

ellesya kali ke 2 naik flight
1st time naik masa umur 11 bulan
sama daddy keja kat sepang
kami g sana jumpak daddy
ellesya x ingat pon
tapi kali ni
dia sgt2 xcited

tgk muka xcited ellesya...

amboiii manjanyerrr

mummy smpi terhimpit ellesya dahh


bila flight dh gerak
ellesya dgn khusyuknyerr
membaca!!!!
kemain lagi... tiru daddy hehehe
siap request lagi nak aeroplane tue

bestttt......
tapi muka busuk plak yg ellesya buat

bila mummy mintak wat best betoi2
mcm2 dahh posing dia

di atas...
ellesya masih teruja

Ellesya : mummy, sya sakit tengkak (tekak)
Mummy : tahan k, nk smpi dah..

klau dia ckp sakit tekak ni maksudnyerr dia rasa loya nk muntah
dah lerr x dak plastik ke beg kertas


yea yea...
kami dah sampai....

melangkah penuh senyuman
bila dh turun sakit tekak dh ilang
lega....

 sempat lagi daddy candid gambo kami
bknnyerr ape..
mulanyerr nk gak ambik gambo
tp depa x bg
so candid la
tapi... kami dpt jgk ambik dr jauh...
ehhehee

inilah destinasi kami
di mana ya???
sapa bleh teka???

bagus x cara ellesya tunggu bagasi
kang skali ngan dia kena tolak
hehehe

keta daddy dh book siap2
Suzuki SX4
tp lupa daaaa nk snap gambo keta
last day nanti kita tgk k ;)

bila dah dpt keta
offcoz la myk la yg kena isi dulu b4 kami ke hotel kan
dh menyala pon..

ni la tmpt kami menginap
hotel apa????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ellesya : HOTEL HELANG, LANGKAWI...................

untuk yg join 
inilah jawapannyerrrr

dlm lift menuju bilik

smpi je bilik
aikkk, silap ni
daddy book yg king saiznyerr katil
tapi yg kami dpt 2 queen saiz
mintak tukaq

 oooo ropa2nyerrr hotel ni tgh dlm renovation
& management baru
so agak celaru
smtra tgu depa cr bilik
smpt lagi aku ni bergambo..
hehehhe

dlm x smpi 5 minit
kami dh dpt bilik
ni la ropanyerrr....
sgt2 selesa & luas

bila ellesya jumpak katil

bilik air...
kami sampai bilik around 2.30 pm
mandi & smbhyg zohor
baru kami kuaq jln2

nantikan n3 kami ke mana utk 1st day in langkawi...



8 comments:

eB ezrin said...

best ar elly naek flight... kami x penah naek pn... ahaks... slamat bercuti yer :)

-Nureen- said...

eb :
elly teruja sgt tau eb.. eb book awai murah ckit...
tq.. heve a nice day

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

salam singgah ziarah dari PCl n mamadiana..family bahagia..suka sy dtg sini..

-Nureen- said...

mamadiana :
tq sudi terjah cini...

mamalieyna said...

waaa pergi langkawi...! bestnye...syok la elly tu....tak sabar nak layan pic percutian berikutnya...hee~

nureen said...

eina :
mmg best.. nantikan yerrr...;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye cuti2 ke Langkawi..
Rindu nk p Langkawi..dh lama x pegi sana since abis blajar..

~aSHa~ said...

amboi cantiknye flower kat kepala ellesya

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011