Tuesday, May 10, 2011

sambungan hari ke2 d langkawi..............

autopublish

turunnyerr kami dr cable car pg tu
terus g
UNDERWATER WORLD
ni tmpt yg wajib singgah kan
tp ellesya dh letih
dr gunung mat cincang dia dh lena
masuk underwater world pon still x jaga

asyiknyerrr

mummy mula koca2 ellesya
rugi la klau dia tdoq..
mlm nanti la tdoq k.. ;)

&
akhirnya berhasil

mula buka mata bila nmpk.............

binatang2 ni

pastu terus la segar bugar







suruh daddy snap kat cini
sbbnyerr dinding tue ala2 iglu gitue..
apa ada di bawah????

penguin




cantik kan penguin kat blkg tue
ellesya siap nk pegang lagi

penguin ikut tangan ellesya la...




ellesya dpt peluk penguin

mummy pon hehee

antara lain2 hidupan laut

cantik deko dlm aquarium ni


ekor mcm ikan pari ni tersgt2 la panjang

ellesya suka ikan josh tau (clear lg sebutan joshnyerr)
bila tunjuk kat dia yg atas
tue la ikan josh
dia mula gerun
hehhee








gamat
tapak sulaiman

terjah taman plak

mummy plak yg over

nemo, crab, chipsmore(tapak sulaiman-atas bdn dia mcm chipsmore)
& ikan yg nmpk gigi

yg paling mummy suka
yg bwh ni
cantik & bercahaya

obor2


daddy panggil ikan pienocio (betoi ke ejaan gini)
sbb idung pnjg
sea horse
yg lain2 x tau ehehe

ellesya x hirau kami 2 yg suka sgt ambik gambo
hehhe
ok dahhhh abes seisi d underwater world

perut dh lapo
kami singgah dataran lang untuk lunch

dessert - puding caremal
nasi ayam 2
laksa langkawi
ngeh3x

abes mkn pusing2 lagi
nmpk x???
gunung tue
mcm bentok org tidoq kan
kiri tue muka tgh tue dada & kanan tue bontot
hehee

seterusnya kami terjah mana???
klau g langkawi x sah kan klau x beli
CHOCLATE!!!!

paling teruja offcoz la ellesya
jom layannnzzzz
dia yg dok usung raga tue
pastu..............

suka suki jekk nak ambik cholate apa pon
akhirnyerrr kantoi!!!!

daniel & adrian ni kezen elly anak my sis yg dok kat ampang
dah penuh dia isi
so kena la tolak je

wah ambik lagi
pastu mummy la kena tgk blk
mana yg nk beli
hhmmm

kami belanja choclate saje rm200
pergghhh
bwk g opis & bg pengasuh

dah abes borong choc
kami ke
tanjung rhu
sampai kat c2 ada sukaneka
kami tgk dr jauh je
nk terjah panas sgt
so pekena la dolu
aiq nyoq @ air kelapa
mavelous lah...
&
cucur pisang @ goreng pisang
action je lebih
x kannnnnnnn la nk minum gini kan
sungguh kurang sopan

daddy totap control macho

ellesya plak
mmg x suka minum air nyoq ni
x tau knape
dr kecik lagi dia mmg x brapa suka

pemandanagn tanjung rhu



khusyuk tol
smpi x perasan kena candid

hahhaha ellesya pon kena jgk!!!!
dia mmg mkn byk sungguh cucuq pisang tue
lapaq la tue, td lunch mkn cikit ja

anak mummy hepi sgt2 kan

kami duduk cni dlm 15 mcm tue je
pastu chargas la ke..................



ellesya totap mendahului



ni potret mahsuri
betoi ke muka mahsuri yerr
cantik....

ellesya ckp mcm umah mak tok
umah mak mummy kat baling
hehehhe
di dapur...
ni klau kat kg nureen
panggil kukoq nyoq
nama betoi dia apa????
di beranda plak
ellesya nmpk peacock
cantik bila dia kembangkan ekor
tp samar2 kan
sbb ada pagar tue

khusyuk...

bila ajak turun elly buat alasan
nak tutup tingkap la
wat mcm umah sndri plak tue
dh turun smpi bwh ajak naik balik
hehhee

tgk ambik gambo ngan mummy pon wat muka



ok dah petang jom balik hotel
bleh relax2 jap
mlm kita kuaq lagi k..

daddy ngan bungkusan choclatenyerrr
amboii ni gaya apa ni???

malamnya............
ellesya mmg terlentok terus

kami di dataran helang lagi
nak ambik gambo sebelah mlm plak





ok smpi cini je utk hari ke 2 kami di langkawi
sgt2 seronok & puas hati
walaupon ada lagi tmpt yg kami belum terjah
antaranya....
telaga air hangat
beras terbakar
galeri perdana sekadar lalu je
fishwild
etc.....

sbb kami kesuntukan masa
esk dh nk blk
comfrm esknya kami dh x kemana2
tapi tetap ada xtvt kami tersendri
hehhee
nantikan yerrr...

:)





8 comments:

LYAfrina said...

BESTNYER...
MMG JALAN2 HABIS KAN...
PART MASUK UNDERWATER WORLD Y PALING BEST... BUDAK2 MSTI SUKA.. MLM TU ELLY DAH LETIH SGT SBB BJLN SEHARIAN.. TU Y LENA SGT.

EZAN IDMA said...

comelnyee ellesya :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

WAH BESTNYA CANTIK2 semua gambo jeles kita awal tahun depan nak pi la, nak booking flight awal2

kasihredha said...

elly sure happy kan tengok ikan2 tu :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

BESTNYE MASUK UNDERWATER WORLD..
LILY PERNAH PERGI SEKALI JER DULU TIME BELAJAR KAT LANGKAWI..SKRG NI NTAHLAH BILA BERPELUANG LG P SANA..

mMG JALAN2 SAKANLAHKAN..SAMPAI TERLENTOK2 ELLESYA.. ;)

JALAN JALAN...POSING POSING

-Nureen- said...

lya :
a'ah mmg best sgt.. tp dlm underwaterworld tue agak berbau.. ehhee

ezan :
ellesya je ke yg comel mummy dia ni?? ahakss..

anje :
byk tmpt2 best bleh ambik gambo.. tambah balqis kan suka berposing sure anje lg byk pic kat sana.. book awai2 la ni murah anje..

kasihredha :
suke tp mai ikan besar dia takut..

lily :
myb dulu lain skrg lain kan.. dh byk berubah.. terjah la book tiket awai2..

juanita said...

Saya ke Langkawi juga bulan 3 ritu. Tapi x dpt jalan sgt sebab ujan..bes kan..

nureen said...

semua comment hilang la.. huhuu

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011