Wednesday, May 11, 2011

.. 2nd days "langkawi"..

autopublish

untuk hari ke2 kami di langkawi
mmg byk sgt2 gambar yg kami ambik
tgk n3 ni saja abes edit dh ni
ada 61 keping gambar
baru seisi pagi
belum masuk tgh hari, petang & mlm lagi..

hari ke 2 yg sgt dinanti2kan
nak p mana??
jom kita tgk...

1stly offcoz la breakfast dolu...
ellesya pon nak ambik sndri
carefull k..




ropanyerrr ini yerr keja depa 2 nih

bila mummy smpi je kat meja mkn
2 2 wat muka slamber je..
hamboi2x..


ellesya semua dia mkn
tp mkn sekadar merasa je
roti 2 gigit, koko crunch + honey star ada la 2 sudu
nasi lemak 2 sudu jgk
pastu bihun sup ni byk la jgk dia mkn
sbb fvret dia.. ;)

tlg daddy sapukan butter
sronok sebenarnyerr
sbb butter ni comel2 je..

kami siap tapau bwk blk png lagi
penuh dlm petiice tue hehhee

1st place utk 2nd day kat langkawi
apa ada dlm ni???

ayoyoyoooo....
totap gak dia nk singgah
siap ckp g2 lagi
bila thn la dak elly ni mai cini

hari makin panas
so request kat daddy kami nk hat
dpt la soang 1..
heheheh tq daddy..;)

sgt2 teruja nak naik
x pernah naik lagi kat langkawi la
sbb b4 ni naik kat genting ja


sempat jgk snap gambo ellesya & daddy melangkah msk gondola
kena cpt2 sbb gondola ni x berhenti tau
dia bergerak slow & kita kena cpt2 naik

harus ni..
ada jgk photoghaper yg ambik gambo kami
masa gondola tue nk gerak
katanya nanti klau nk beli p kat gerai depa kat bwh ni

perjalanan bermula




tinggi kan..
semakin tinggi semakin terasa sejuk
best2..
dah smpi 1st station
see.... mummy dh x pakai heel k
sbb sakit kaki
so belasah sliper je
ellesya suka la sbb sama clr ngan sliper dia

pemandangan dari atas

kami akan ke next station
kat anak panah atas tue...

sukernyerr dia...
"anak hepi ibu gembira"


cini la tmpt yg membuatkan betis mummy cekang
pergghhhh...
nak tau pasai pa cekang @ kejang
.........................................
berposing lagi
tadi masa naik dr bwh x berposing sgt sbb ada org lain dlm gongola kami
so bila nak ke next station kami 3 beranak je
so bleh la berposing sakan

perjalanan diteruskan
menuruni anak2 tangga
untuk ke destinasi tadi


suke tgk ellesya yg semakin hari semakin cerdik

laju ja ellesya jalan
katanya nak cari kawan dia
bila tanya sapa kwn dia
dia ckp monkey
hehhee

tetiba ja ellesya stop

daddy snap gambo sapa tue????

gambo kami 2 la..
ellesya stop sbb mintak camera kat mummy
nak ambik gambar
adusss....
kami ambik gambo daddy
daddy ambik gambo kami..
hehehehee


monkey pon x nmpk
nak ambik apa nya???

hasilnya...
heheheh ada jari ellesya kat screen

daddy tolong adjust jari tue
elly mencoba lagi
kali ni yesss berjaye..

sopannyerrr mummy berdiri yerrr...

kat bwh ni dah puas bergambo
so nak kena naik balik
adusss.... ni la yg di katakan td tue
cekang betis mummy
pastu ellesya plak................

so mummy la kena dukung
apa lagi
melarikan diri la....
hehehe.. sedih plak dengar ellesya ckp gini
bkn tinggai la mummy mengusik ja..

mummy pujuk balik


manja tol la ellesya ni
sambil kesat aiq mata sambil sanggulkan rambut
dah berpeluh kesian plak

Mummy : ellesya, daddy dukung k.. daddy nak beli ice cream
Ellesya : ok...



otw turun ke bwh
lepak kejap je kat atas
ilangkan penat

tue mula la jeles


sampai je kat bwh
kami dah nmpk gambo kami siap dicuci lagi
cantik so mummy ckp kat daddy mummy nk beli
gambo besaq tue rm35 yg snow tue rm50
tp dpt diskaun campuq 2 ni dpt rm 65
ok la ada kenangan kan..

bhgn bawah plak
kami ke kolam yg ada byk ikan & itik
jambatan ni bergoyang
tp elly relax ja
mcm x dak pa2..

khusyuknyerr...



putih bersih

wahhh... sedapnyerrr....
daddy belikan utk ellesya
suke la tue

siap bagi mkn itik & ikan2 dlm kolam tue

sebelum ke destinasi seterusnya

pemandangan di sini...




9 comments:

manja2098 said...

wah...besnye

nureen said...

mmg best sgt2.. ehehhe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya banyak goiler gambo cun2 plak tu

LYAfrina said...

bestnyer,,

ermmm ni msti jawapan kpd ga nureen tu kan?? silap la lya g jwb penang.. huhuhu..
aisehhh... pdahal nureen mmg duk penang kan??

nureen said...

anje :
mmg sgt2 byk kami berphotoshut hehhee.. alang2 bercutikan.. hehhe

lya :
tue la.. nureen pon pelik, knape lya jwp png hehee

eB ezrin said...

wa... jeles3... best ar...

-Nureen- said...

eb :
nanti ada rezqi eb smpi la cana k ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..syioknye..
alolo..sian tgk ellesya nangis..mummy gurau je tu.. :)

bila tgk gmbr2 ni..hati pon membuak2 nk kesana..rindu sgt kat Langkawi..tmpt pertemuan & perkenalan dgn hubby..hiks.. :D

-Nureen- said...

lily :
bibik2 percintaan di cini ke.. hehehe
sweet..

tp jgn p time coti sekolah k.. ramei.. time gini best nk jln mana pon x ramei org.. ;)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011