Monday, May 30, 2011

weekend kami d JB - sempena majlis perkahwinan abg


26 may 2011
jam 1pagi
kami berangkat ke 
JB
plan nk gerak lepas maghrib
tp d sbbkan cupcake yg d order utk hantaran
siap lambat
so terpaksa la bertolak lewat

jam 5.30 pagi kami sampai d R&R ulu bernam
mengantok sgt
so tidoq sat dlm keta je
smpi kol 8
gerak & singgah plak d R&R Dengkil
mandi sebelum meneruskan perjalanan...

layanzzz dak ellesya lepas mandi
ellesya lena x hengat punya
selesa la sbb mummy bwk comforter utk dia..



dah mandi pon nmpk cam x mandi
sbb x cukup tdoq..
kami sampai di JB pkl 4ptg
tunggu abg kat esso
untuk ke umah yg d sewa

b4 ni kata nak dok chalet
tp ntah la knapa x jd plak
lupa lak nak tanya abg
so duduk umah taman
sangat2 selesa..

relax jap & siapkan 2 hantaran
yg nak bawa mlm tue
utk majlis akad nikah

lepas maghrib je terus bersiap2
kami akan berangkat ke
Kampung Melayu Majidee

kami 2 beranak sedondon
untuk ellesya mummy tempah tudung skali
sbb ellesya ni akan request
nak pakai tudung
daripada dia mengamok baik buatkan utk dia kan...


ellesya org pertama yg siap
bila nk ambik gambo x bg plak
siap wat muka lagi

bg bontot yerr kat mummy!!!

dok request mintak make-upkan dia
hamboi2x...
muncung mulut2 tunjuk alat2 makeup yg mak teh punya

sampai di perkarangan umah pengantin


sowi yerr makteh
x prasan plak muka x msk
genap sgt
senyeh elok je kan...


muka ntah hape2..
mummy bawak dulang cincin

ellesya plak masa otw ke umah pengantin
lagi dh lena dlm keta...

akhirnya msk jgk muka mak teh yerr...
with my mum & my asben terchenta

debaran makin kencang dirasai

sedikit taklimat diberikan oleh kadi

ucapan pendahuluan oleh abah
& diikuti oleh wakil dr pihak pompuan

sedikit taklimat kpd pengantin pompuan oleh kadi


sedikit bacaan ayat2 suci Al-Quran sebelum di ijab kabulkan

ellesya dah bangun tapi x mau duduk
nak mummy dukung ja..

lafaz yg pertama
semuanya lancar & jelas
tapi pihak pompuan tak puas hati

kali ke2 abg dh ketaq
tersasul masa nak sebut mas kawin

kali ke 3..

Alhamdulillahhhh....
semuanya selamat


membaca takliq hadapan isteri terchenta

ni ntah la
mummy pon x tau
adat org JB kot kena baca dpn bapa mertua


seisi penyerahan mas kahwin



menyarung cincin di jari manis
penuh bermakna..;)


salam yg pertama setelah bergelar isteri
abah tersenyum lega 

bacaan doa dari suami utk isteri

pengantin pompuan bersalaman dengan ibuanda terchenta

bersalaman dengan semua hadirin

Alhamdulillah....

"selamat pengantin baru
moga kekal hingga ke akhir hayat"


kami 2 harus interprem nih
b4 g mkn kan
ellesya mmg x dak mood langsung
mkn pon x mau
balik terus dia lena sampai pagi

esoknyerrr majlis untuk raja sehari...
balik nk siapkan hantaran 
pastu nak gak jln2 kat JB ni
plan nak kuaq tgh mlm tue
tp kami semua terbongkang lena
x dpt la g tambak johor, danga bay
& pusing2 JB
bila thn plak kami akan sampai JB

;)


6 comments:

LYAfrina said...

sedondon nureen & elly... comel laaaaaaaa....

selamat pengantin baru buat abg nueen & isteri :-)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..comel jer elly pakai tudung..

*SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT PENGANTIN..MOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KEHUJUNG NYAWA..!

Fieza79 said...

selamat pengantin baru buat kedua pasangan...

wahh smbil2 tu leh mkn angin la nureen ye...mesti byk cerita ni..hehee

dinor's family said...

wow meriahnya sedondon lg, wah mcm mamalieyna kedah ngan johor...slamat pengantin baru tuk abang nureen...

-Nureen- said...

lya :
bila sedondon elly pon bertambah2 xcited nk pakai baju kurung..
tq lya..

lily :
muat2 tudung tue ngan dia.. mmg suka pakai tudung..
tq lily..

fieza :
tq fieza..
x mkn angin sgt pon sbb penat.. huhuu.. mkn angin kat h/way jerrr

dinor :
a'ah sedondon lebih meriahkan.. a'ah betoi la eina pon ngan org jhr kan.. hehhee

mamalieyna said...

waa terjah JB ke?...

selamat pengantin baru..sweet kaler putih + biru kan...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011