Wednesday, January 18, 2012

2nd day di cameron highland - part 7

ASSALAMUALAIKUM...

sejooookkkkkk..... trademark bila ada di CH kan hehehe
masuk hari ke 2 kami di cini
banyak lagi tempat2 yg kami nk terjah 
jom kita jelajah sama2

susah jgk nk kejut ellesya bangun pg tue
yerr la sejok2 tp best bila nak mandi aiq panas kan :)

tp nureen ada caranya
isi aiq suam2 kuku dlm bathtub penuh2
dukung ellesya masuk bilik air bior dia tgk sndri
pastu mula la kalut nk buka baju mandi
hahahhaha
yesssss.... berjaya!!!!


sejok pg tue nureen mintak ellesya pakai jugak sweater walaupon dia kata dia x sejokkk
kebal tol ellesya ni

kami breakfast dlu kat hotel

menu faveret ellesya

menu kami anak beranak pg tue

layan tol tgk ellesya breakfast

dia dah mula panas nak buka sweater la

macam keras sangat jerr

saat ditunggu2
kemana kami akan menjelajah pg tue??


cactus point
posing ituew wajib :P

perghhh comellah

bila masuk ellesya dah nmpk benda alah ni wajib la mintak nak main dlu

dan nureen dah mula bergedix
hehehe

sampai ellesya plak gelakkan mummy dia ni hehehe

smile utk daddy tersayang

sblm msk nureen dh khabokan kat ellesya nak p tgk pokok cactus

Ellesya : ni ker pokok cactus mummy?
Nureen : a'ah...
Ellesya : cantik la pokok cactus ni, kakak sya nak boleh???..
Nureen : kena tanya daddy dlu k :)

Ellesya : kakak sya suka yg ni
Nureen : nak kerr???

ooouuuucchhhh... tajamnyerr

ellesya x berani pegang katanya tajam sangat

antara koleksi2nya

Ellesya : mummy knapa?
Nureen : tangan mummy kena duri pokok cactus

hehehe.. punya la xcited smpai tercucuk duri pokok cactus
halus plak duri tue, susah jgk nak buang
seb baik ada cikit kuku berjaya jgk nureen buang

muka risau ellesya bila nureen nk tidoqkan dia atas pokok cactus

:)

cantik susunan dia

Ellesya : pink, orange, yellow......
Nureen : yang mana ellesya suka?
Ellesya : suka yg pink ni...

yg clr nak orange2 cikit tue la bunga chrynstmum
nureen siap bg tau ellesya, tea chrystmum yg mummy suka beli tue dr bunga ni la
 hahhah betol ker???

dah puas kami di cactus point
kami jelajah lagi..
kali ni kami parking keta dekat dengan hotel equatorial
kami jln kaki jek memandangkan cuaca sejook & nak bg bdn berpeluh cikit

posing jalanan

suka tgk xpresi muka ellesya
kami jln2 lagi.. jln2 cari apa??
jln2 ke cini

butterfly farm
ellesya teruja ngan ikan kap lagi

kami jumpa butterfly yg hinggap kat dahan2 pokok
bila daddy pegang x dak plak butterfly tue nk terbang
so semestinya ellesya pon nk jgk la

khusyuk dia tgk butterfly tue
kagum ngan kecantikkan sayapnyerr

di beleknya butterfly tue puas2


baik kan butterfly ni

yang ni plak keciannyerr kata ellesya sbb sayap dia patah cikit

ellesya tetap nk pegang jgk

berani tol anak mummy & daddy ni :)

ada lg yg cuba hinggap kat baju daddy
ellesya mula jeles

di ambiknya butterfly tue letak atas sweater dia

Ellesya : butterfly ni suka kat kakak sya :)


Ellesya : mummy tengok, sayap dia patah la....

hahha... nureen plak taksub jerr nk bergedix  :P

Ellesya : tengok, daddy.... butterfly ni duk kat sluaq kakak sya plak la.... hehehhee


nak jgk pegang bila tgk daddy pegang

pastu kami turun bawah cikit
ada lg yg menarik

ni arnab parsi kata daddy


macam2 jenis binatang kecil kat cini

cengkerik, ular, spider

khusyuk dengar penerangan daddy


sebelum kami keluar ellesya terjumpa turtle yg sangat besar


kat butterfly farm ni pon ada pokok cactus :)
heheh nmpk bulat nya perutku itueww....

dan bunga raya ni tersangat2 lah besar
rasanya sama besar ngan muka nureen

kami jalan lagi
kemana??? nantikan esok ya...


ari ni masuk opis lambat cikit, skrg ni kan wajib minum air gula, tak tau lama mcm mana, dlu masa preggykan ellesya x payah minum pon, eb kata skrg ni wajib start 2009 x silap, so nureen g spital kejap yerr :)

*bersambung......

15 comments:

eB ezrin said...

kami x singgah butterfly farm sbb eB takot ellergy debunger. hu3...
tgk2 gamnbor elly ngan bunbung kete terbukak tuh, perghhhhhhhhh, geng aed la. kebal. eB yg tgk pn raser sejoks. hu2

Kakzakie said...

Seronok lihat elly dari mula. Tak ada rasa letih memanjang happy dia...

eima said...

alesya ni bleh jd model kanak2 la ....sgt pandai posing....

sue zainun said...

comelnya posing ellesya dengan sweater tu, dah macam obersea dah..owh ada butterfly farm yek kat sana..xpernah gi lah..

KhaiRin - anies said...

nureen, cactus yg besau gedabak tu.. jual ke or sekadar perhiasan?
ank pokok buah naga x d jual ke? tu kn spesis cactus jg...

maszmadi said...

amboi... jalan sakan, posing sakan... hehe bestnyer... lagi2 yang pic ellesya kat bumbung kereta tu, mabeles...

Fieza79 said...

wahh..best nyaa...teringat masa pi hri tu..

suka pic elly kat bumbung keta tu..

perut nureen dh nmpk..hehee

el said...

wajib ke kena mnm ayaq gula tu
asal aku beranak arwen 2009 ngan alana 2011 x kena pun...mayb aku pya tahap gula ok kot..muahahahaha

bfly farm tu aku nah sggh ...

wantie said...

lorr.. syarat baru pulak noh. time kak t ngandung Aleesya tak start lagi.jenuh noh. ayaq gula tu tak sedap langsung.

Suh le dema ni letak sikit perasa ros ke, oren ka baru org suka minum. Ini idak semata mata air gula. memang fail l kalau org minum.

ieda said...

cantik2 pic dik
memang happening kalau ke CH nie
akak punn pernah sekali je sampai
bila tgk pic2 nie rasa macam nak gi lagi
sedap2 menu .. semua yg berkhasiat tuu ;)

Mama Ema said...

comel allesya posing memosing.....

rindu nak ke sana lagi..butterfly sana mesar alam betul

fieda said...

seronok tgk ellysya posing2..pandai anak dara nureen srg ni...

LYAfrina said...

bestnyer..dlm sehari dpt pegi byk tmpat jgk ni... suka tgk kat pokok2 kaktus tu..cantik sgt... msti byk borong kaktus kan??

comel sgt elly posing..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comellah elly dgn sweater tu..

jinaknye butterfly tu..dia tak terbang erk..

Kat gambar ni baru lily jelas tgk perut nureen..comel.. ^_^

mamalieyna said...

bestnye mereka..coti2...gambar pun menarik...tp sayangnya..broadband kt umah ni leceh tul...lmbt gambar keluarnya..huu~ apapun byk kenangan tu..

ups.. nureen preggy ke? eh..soriii lmbt pulak eina tau..geng dgn kak imah la ni..best2x..^_^ tahniah tau..n sori..lmbt wish..hu~

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011