Wednesday, January 4, 2012

last ikan bakaq 2011

ASSALAMUALAIKUM....

WARUNG KITA
sape suka tengok crita yg tgh dok ulang tayang skrg nih
kami suka jgk tgk.. sbb makanan dia nmpk sedap2
ada la satu petang tue
balik dr keja relax2 depan TV ngan ellesya smbil tgk WK ni
dan kebetulan farouk tgh dok layan ikan bakar kat terengganu
so terus ellesya cakap

"mummy, jom kita makan ikan bakaq!!!!....."
"ok, tp kena tanya daddy dlu k"

terus nureen msg asben ckp ellesya request mkn ikan bakaq
kita g mkn mlm jumaat ni sbb mlm rabu & khamis ada keja daddy nk kena buat
so seperti yg dijanjikan... kami terjah la mlm jumaat tue, kedainya dekat ngan shopping mall terkenal tue apa lg klau bukan QUEENSBAY!!!
jom layannnzz.....

bab pilih ikan mmg serah kat daddy sbb nureen x brapa pandai nk pilih hehhee


ellesya pon nk pilih jgk.. suka dia tgk ikan byk..

bila dh pilih & tetapkan jenis masakan kami cari port yg best
mana lagi klau bukan.................

kat tepian pantai ni...
tp dh malam x brapa nmpk kan pantai dia
yg lampu byk2 kat blkg tue jambatan p.pinang
ellesya request daddy 3 kerusi skali nk tinggi katanya

apa yg 2 beranak ni dok buat.. :P
kasut ellesya masuk pasir daaa.....
dah x selesa la tue

masa nak smpi cini ellesya mmg dh mengantok

x bg nureen snap gambo dia

masih nak tutup muka
pastu mintak nak snap gambo kami plak

tq ellesya.. nice pic :)

ellesya : "ellesya nk ambik gambar ngan mummy plak"
so nureen kena la p kat blkg dia.. :P

bila aiq yg diorder dah sampai kita layan jap aksi 2 beranak ni yg rancak bersembang

ellesya wajib air sirap bandung sbb pink kan
kami 2 fresh orange



ada2 saja yg ellesya nk story kat daddy dia


siap ngan mimik2 muka lg



pastu dok ngajo daddy wat senaman ringan b4 makanan sampai



ok jom tgk menu kami malam tue

ikan bakar special..
 pergghhhh mmg mavelous... sambal dia mmg sedap sgt

kerang bakar with air asam

telur dadar...
knape dh tinggal byk ni & knape pinggan dia besar sgt???
sbb

pinggan telur tue cantik sgt so ellesya nk mkn guna pinggan tue hehhee

pose dr nureen 

ellesya makin layu sbb dah mula mengantok
makan pon dh main2
dan bila masuk ja dalam keta.............

dpt jek susu dah gini ropanya.. hehehhe :)

14 comments:

Nens Collection said...

hehe..nk pinggan comel ye..;)

p/s: nini pos arini sovenir viet ye..
sori atas kelambatan..;)

Anum said...

wow bestnya sis
ikan segar2

Fieza79 said...

woww ikan bakaq..pantang org sebut psl ikan bakaq..terliur je sebab mmg faberet sgt...kalo dkt2 sini slu pi restoran pokok manggis je..ikan bakar dia sedap..

KhaiRin - anies said...

apa nama gerai tu ya? nnt bln 3 insya allah nk ke penang..nk jg merasa ikan bakar kt sn..

Myra Jay said...

Ni yang kat roundabout tu ke Nureen?
Nampak tempat ni macam penah terjah je ;)

amiey lee said...

heee alahai nureen bestt nye makn ikan bakar tepi laut...teringinnn sgttt

kasihredha said...

penat memilih ikan..akhirnya tertidur juga

MamaEma said...

tak tertahan nengok ikan bakar tu..alahai lewat sangat makan nyer..ngantuk aleesya

LYAfrina said...

port baik punya... tepi sungai..mmg mendamaikan.. nmpak tmpat pon meriah n best... lya selalu makan ikan 3rasa/masam manis.. ni bla tgk.. teringin lak nk mkn ikan bakar.. kna request kt fain ni..he3

Cho Zila said...

Bestnye makan tepi laut... nanti akak datang penang leh ler bawak ke sini... sakan anak beranak bersembang yerk...

Gieyana said...

Tpt nie mmg menarik kan..pernah try skali n dh boikot psl x der direct paip kt sini n hb ckp not hygiene..:D

wan nurul hezrina said...

pandai toll anak dara nie amek gambar mak pak dier=)mmg perfect!pandai elly..wah mintak makan ikan bakaq..dah ngantok sangan terus tido..n kenyang sangat lahtuh..nenenpun tak abes.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila mmg suka ikan bakar nak2 yg fresh mcm ne..sedapnyeeeeeeeeeee

eB ezrin said...

ikan bakar special.. mmg specail, kiter men bakar2 ikan nak? tringij pulak eB nengoknyer. slurppppppp
ps: alahai elly.... hu3... cian

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011