cameron highland... kami sampai jua... - part 3

ASSALAMUALAIKUM

mood CH datang lagi.....
semalam.........


dan bila eb suggest gini nureen try jugak buat.. tp x berjaya
so nureen guna page tp tup2x....
bila dah siap draft n3 nureen dh bleh buat... hu3x
aduyaiii... myb awal td x dpt sbb sambil2 wat report kot 
x leh nk fokus
tgu n3 esk k nureen guna vignetting tue k eb :).. 

dan ada yg bertanya harga bilik kami booking tue kan

ada kat n3 ni 
tapi kalu time CNY nanti nureen rasa harga naik

dan berat nureen yerr anies
x silap berat nureen dah naik 7kg kot hehehee 


*****************************************
sehari b4 kami ke CH nureen dah print maps siap2 rujuk blog CH eb, nana & cute mum 
mana tmpt diaorg terjah semua nureen print out
so bila tgk kat maps nureen naik dari simpang pulai
tmpt paling atas kat cini la

jom kita terjahhhhhh!!!!!!


cantikkan view kat cini

daddy yg tgh ambik feeling




haruslah bergambo dlu sebelum kami ke ladang kan


ellesya xcited sgt2 berlari2 turun ke ladang
nureen yg risau sbb nureen lupa nk tukar kasut


Nureen : ni la daun tea
Ellesya : oooo kakak sya kan suka minum tea..:)


i'm flying.....

keterujaan kami dicini

kahkahkahhh... mmg betol pon ellesya x selesa sbb ranting2 pokok tea tue dok cucuk perut dia

meninjau kawasan kerrr???

sweet kan gambo ni.. tq daddy...

eh.. nureen plak yg xcited terlebih

usaha gigih daddy standkan camera atas pokok tea akhirnya berjaya snap gambo kami ber3

aksi notti ellesya gigit sarung camera.. :)

masa nak naik ni ellesya bukan main lagi

Ellesya : kakak sya dah besar, kakak sya kuat....
Nureen : ok, carefull k

dalam dok ckp tue terpeleot ellesya terjatuh menutut tp nasib baik cikit ja kotor kat lutut dia.. mmm 
sampai atas nureen dah semput
ellesya maintain jerr
siap suruh cepat2 jalan, nureen nk duduk kejap ambik nafas.. :)


harusla kan basahkan tekak ni
ellesya ada request nk mkn cake tp bila tgk cheese cake dia x membangkitkan selera so kami terjah kedai2 plak

ellesya mula cari barang yg berkenan dihati
salah satunya payung tue la tp kami x beli pon hehhe
akhirnya yg ellesya dapat...

lollipop strawberry....

tp nureen rasa macam tak lengkap plak klau tak pekena tea kat cini
nureen request tea tarik, daddy ckp klau nk rasa feeeeel order tea O la tp ntah tekak ni nak tea tarik jugak

so daddy order tea tarik float
sedapppppppppppppppppp.........


ellesya aim icecream dia ja

nureen pon sama dengan muka yg seriusnya hahhahaa....

Ellesya : angin kuat kan mummy...
Nureen : a'ahh... sejukkkk......

akhirnya daddy yg suapkan icecream tue
pas minum harus lah singgah toilet
nureen dah semestinya
1 hari rasanya lebih 10kali nureen masuk toilet
setiap persinggahan wajib hehhee

bila dah lalu nk g toilet ellesya nampak ni
katanya nak dengar lagu hahhaha
tp bila dia dah pakai dia tak mau plak so kami x beli
tapi dia ada nmpk satu benda lg

Ellesya : mummy, sama la ngan kwn sya kan
Nureen : kawan sya nama pa?
Ellesya : aerishadania (anak eb)

teruja dia bila dapat beli sama macam aerish
masa kat dlm kedai tue apa yg dia tunjuk 
semua cakap suruh beli 2
satu lg utk aerishadania
mmg x lekang di mulut ellesya nama aerishadania
kat cini jgk kami jumpa top aed yg eb pesan tue
sbb topi add ilang masa otw eb balik dr CH kan
tp eb kami x beli kat cini tau :P
tungguuuu... kalau nk tau kami beli kat mana hehhehehe


sambil tunjuk kat nureen gaya org pakai glove mcm ni katanya....
kami teruskan perjalanan kedestinasi seterusnya..........


*bersambung.......

Comments

lianalovekhairi said…
bestnya holiday kat CH......saya belum pernah lagi sampai kat CH...entah bila boleh sampai sana
eB ezrin said…
wo ho ho, eB dpt bygkan, kalo la elly ngan aerish ader kat c2. pergh... mletop PS haku... hik3. tambah ngancam biler aed ader.. siap ar.. kelam kabot jadiknyer....

sweet ar elly... biler nk jumper aerish lagi nih? ;p

ps: gambor sumer lawo. i liokeeeeeee
el said…
cite psl CH ni teringat ms aku g sn...w/pun balik hari tp sgt2 puas hehehe
mummy_ayu said…
best tu posing2 kat ladang teh..pic pun semua cantiks..
harap2 tahun ni dpt la cuti2 ke sana
Myra Jay said…
Pandai Nureen aplikasi ilmu yang dipelajari..
Cantik.. ;)
Gieyana said…
Bestnyer...nk pegi lg this year n tempat nie detinasi wajib terjah every year psl nyaman jer kan..:)
Nens Collection said…
seronoknyerr jalan2..
gambar cantik2..
mmg terbaik lah!..
maszmadi said…
wah.. tetiba mood sejuk mendatang nieh... nak pi jgk lah.. tapi ntah bila...
fieda said…
gambar cantik la ni...best jalan2..
fieda said…
gambar cantik la ni...best jalan2..
wantie said…
wowho.. betul betul nampak cam obersi. cayalah nureen. Gambar cantik leh menggamit hatiku.
KhaiRin - anies said…
nureen, kt ladang teh tu sejibik cm dlm cite hindustan hehehehe
Imah Dinor said…
cantik la view kat sana ..teringat plak movie ombak rindu...sedih...
|| NaFiRaa || said…
bestnye.. suka lah gambar2 nureen kat ladang teh tuh~ cantek~
fazrulnoor said…
uih..x belikan apa2 ke
Liza Razak said…
saya suka pergi Cameron Highlands.especially minum teh kat tepi ladang teh..best sgt.Cantik gambar2 sis
Salina@IbuAqil said…
Segar bugar biji mata ni nengok semua gambor nureen.. ;) suker!! suker!!
Mama Ema said…
boleh tahan harganya....tap tak kisahlah janji hotelnya cantikkan...

edit pakai photoshop yer..

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017