Thursday, January 12, 2012

cameron highland... kami sampai jua... - part 3

ASSALAMUALAIKUM

mood CH datang lagi.....
semalam.........


dan bila eb suggest gini nureen try jugak buat.. tp x berjaya
so nureen guna page tp tup2x....
bila dah siap draft n3 nureen dh bleh buat... hu3x
aduyaiii... myb awal td x dpt sbb sambil2 wat report kot 
x leh nk fokus
tgu n3 esk k nureen guna vignetting tue k eb :).. 

dan ada yg bertanya harga bilik kami booking tue kan

ada kat n3 ni 
tapi kalu time CNY nanti nureen rasa harga naik

dan berat nureen yerr anies
x silap berat nureen dah naik 7kg kot hehehee 


*****************************************
sehari b4 kami ke CH nureen dah print maps siap2 rujuk blog CH eb, nana & cute mum 
mana tmpt diaorg terjah semua nureen print out
so bila tgk kat maps nureen naik dari simpang pulai
tmpt paling atas kat cini la

jom kita terjahhhhhh!!!!!!


cantikkan view kat cini

daddy yg tgh ambik feeling




haruslah bergambo dlu sebelum kami ke ladang kan


ellesya xcited sgt2 berlari2 turun ke ladang
nureen yg risau sbb nureen lupa nk tukar kasut


Nureen : ni la daun tea
Ellesya : oooo kakak sya kan suka minum tea..:)


i'm flying.....

keterujaan kami dicini

kahkahkahhh... mmg betol pon ellesya x selesa sbb ranting2 pokok tea tue dok cucuk perut dia

meninjau kawasan kerrr???

sweet kan gambo ni.. tq daddy...

eh.. nureen plak yg xcited terlebih

usaha gigih daddy standkan camera atas pokok tea akhirnya berjaya snap gambo kami ber3

aksi notti ellesya gigit sarung camera.. :)

masa nak naik ni ellesya bukan main lagi

Ellesya : kakak sya dah besar, kakak sya kuat....
Nureen : ok, carefull k

dalam dok ckp tue terpeleot ellesya terjatuh menutut tp nasib baik cikit ja kotor kat lutut dia.. mmm 
sampai atas nureen dah semput
ellesya maintain jerr
siap suruh cepat2 jalan, nureen nk duduk kejap ambik nafas.. :)


harusla kan basahkan tekak ni
ellesya ada request nk mkn cake tp bila tgk cheese cake dia x membangkitkan selera so kami terjah kedai2 plak

ellesya mula cari barang yg berkenan dihati
salah satunya payung tue la tp kami x beli pon hehhe
akhirnya yg ellesya dapat...

lollipop strawberry....

tp nureen rasa macam tak lengkap plak klau tak pekena tea kat cini
nureen request tea tarik, daddy ckp klau nk rasa feeeeel order tea O la tp ntah tekak ni nak tea tarik jugak

so daddy order tea tarik float
sedapppppppppppppppppp.........


ellesya aim icecream dia ja

nureen pon sama dengan muka yg seriusnya hahhahaa....

Ellesya : angin kuat kan mummy...
Nureen : a'ahh... sejukkkk......

akhirnya daddy yg suapkan icecream tue
pas minum harus lah singgah toilet
nureen dah semestinya
1 hari rasanya lebih 10kali nureen masuk toilet
setiap persinggahan wajib hehhee

bila dah lalu nk g toilet ellesya nampak ni
katanya nak dengar lagu hahhaha
tp bila dia dah pakai dia tak mau plak so kami x beli
tapi dia ada nmpk satu benda lg

Ellesya : mummy, sama la ngan kwn sya kan
Nureen : kawan sya nama pa?
Ellesya : aerishadania (anak eb)

teruja dia bila dapat beli sama macam aerish
masa kat dlm kedai tue apa yg dia tunjuk 
semua cakap suruh beli 2
satu lg utk aerishadania
mmg x lekang di mulut ellesya nama aerishadania
kat cini jgk kami jumpa top aed yg eb pesan tue
sbb topi add ilang masa otw eb balik dr CH kan
tp eb kami x beli kat cini tau :P
tungguuuu... kalau nk tau kami beli kat mana hehhehehe


sambil tunjuk kat nureen gaya org pakai glove mcm ni katanya....
kami teruskan perjalanan kedestinasi seterusnya..........


*bersambung.......

18 comments:

lianalovekhairi said...

bestnya holiday kat CH......saya belum pernah lagi sampai kat CH...entah bila boleh sampai sana

eB ezrin said...

wo ho ho, eB dpt bygkan, kalo la elly ngan aerish ader kat c2. pergh... mletop PS haku... hik3. tambah ngancam biler aed ader.. siap ar.. kelam kabot jadiknyer....

sweet ar elly... biler nk jumper aerish lagi nih? ;p

ps: gambor sumer lawo. i liokeeeeeee

el said...

cite psl CH ni teringat ms aku g sn...w/pun balik hari tp sgt2 puas hehehe

mummy_ayu said...

best tu posing2 kat ladang teh..pic pun semua cantiks..
harap2 tahun ni dpt la cuti2 ke sana

Myra Jay said...

Pandai Nureen aplikasi ilmu yang dipelajari..
Cantik.. ;)

Gieyana said...

Bestnyer...nk pegi lg this year n tempat nie detinasi wajib terjah every year psl nyaman jer kan..:)

Nens Collection said...

seronoknyerr jalan2..
gambar cantik2..
mmg terbaik lah!..

maszmadi said...

wah.. tetiba mood sejuk mendatang nieh... nak pi jgk lah.. tapi ntah bila...

fieda said...

gambar cantik la ni...best jalan2..

fieda said...

gambar cantik la ni...best jalan2..

wantie said...

wowho.. betul betul nampak cam obersi. cayalah nureen. Gambar cantik leh menggamit hatiku.

KhaiRin - anies said...

nureen, kt ladang teh tu sejibik cm dlm cite hindustan hehehehe

Imah Dinor said...

cantik la view kat sana ..teringat plak movie ombak rindu...sedih...

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. suka lah gambar2 nureen kat ladang teh tuh~ cantek~

fazrulnoor said...

uih..x belikan apa2 ke

Liza Razak said...

saya suka pergi Cameron Highlands.especially minum teh kat tepi ladang teh..best sgt.Cantik gambar2 sis

Salina@IbuAqil said...

Segar bugar biji mata ni nengok semua gambor nureen.. ;) suker!! suker!!

Mama Ema said...

boleh tahan harganya....tap tak kisahlah janji hotelnya cantikkan...

edit pakai photoshop yer..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011