Monday, January 16, 2012

agro technology park MARDI cameron highland - part 5

ASSALAMUALAIKUM

kita sambung lagi ari ni ngan crita kami d CH
tersangat2 lah banyaknya kami bergambo,
 dah part 5 pon blom abes lagi satu hari kami di sana mmm

turun ja kami dari tanah rata 
kami terjah cini

member asben suggest suruh singgah sini
kami singgah dah pkl 4.30 ptg
pukul 5 ptg dh nk tutup tp staff c2 kata klau dah masuk x pa kuaq lambat cikit
so kami manfaatkan masa yg ada tue berjimba2 dicini

kami terjah strawberry 1st
senyum mcm paksa ja
ada sebab knapa ellesya senyum gini
nak tau ke???

lagi senyum paksa.. sebabnya..................

ellesya nk bergambo atas strawberry ni
masa kami sampai awal td ada org tgh bergambo
so kami x mau kaco kami msk la ladang dlu
tue pasal la senyum mcm paksa jerr

amboi.. dah mcm katil plak buah strawberry ni

Ellesya : yg ni kakak sya punya tau!!!
Daddy : ahahah.. besarnya...

tgk... ellesya dah peluk x bg daddy ambik

nureen punya turn plak

asyik nureen jerr terlebih pose ellesya khusyuk ngan buah strawberrynya



pengembaraan kami bermula di cini

sambil relax sambil ellesya dok ngajo nureen pose

di celah2 bebunga

cak!!!!....


segarkan bunga2 kat cini

Nureen : wangi tak ellesya??
Ellesya : mmmmm wangiiiiiii

Ellesya : cantiknya buah tomato ni mummy..
Nureen : a'ah.. 

Ellesya : comel la yg ni

Ellesya : wowww besarnya...........

sama besar ngan ellesya dah hehhee

khusyuk tol ellesya dok belek2

Ellesya : ni buah apa mummy??
Nureen : ni la buah terung
Daddy : sya, buah tue colour pa?
Ellesya : colour hitam
Nureen : hahhaa... purple la..

buah terung clr dia gelap sgt sbb tue ellesya ckp hitam :P

tangan tetap peace tapi mata kelain

ada rabbit jgk kat cini
Ellesya : mcm rabbit kat umah wan la daddy... jom kita masuk
Daddy : mana boleh...

baik kan rabbit tue

ajak ellesya pose kat cini dia tak mau sbbnya...........

ada playground ni
mmg x sah la klau tak main kan...


tgk pic ni nmpk bdn sgt2 la gemok kan ;p

masa turun kami jumpak surau dia cantik.. mcm kat oberC

pose jugak depan pejabat MARDI
kebanyakkan pejabat2 kat sana designnya mcm ni ala2 kat london g2

ellesya tak mau pose masa ni sbb dia kata pokok2 tue dok cucuk badan dia.. hahhaa


uikkk... wat pe tue???
dok ngendap ikan2 dlm kolam bwh jambatan ni

jauh ellesya merenung

ada yg menarik perhatian ellesya

last pose kami dicini sebelum kami keluar..
asyik sgt berposing lupa yg kami blum lunch
perut dh mula berkeroncong
dr tgh ari td blum mkn nasi
juz mkn makanan ringan jerr

kami singgah makan di cini

ellesya menangis sbb dia ingat kami x mau bg dia nasi
kami tunggu pinggan kosong sebenarnya
ellesya dh nangis
lapar sangat dah tue.... ;p

dapat ja terus makan
boleh singgah lagi, sedap lauk2 kat cini :)


*bersambung......

 

15 comments:

sue zainun said...

seronoknya ellesya jalan2 ngan mummy n daddy..cantiklah gambar2nya..edit ngan photoshop ke..hihi terer ar nureen..

KhaiRin - anies said...

mknn kt situ mahal x nureen? yelah tmpt tggi..charge nyer pon lbh kn?
dpt teh free x?

eima said...

wahh CH ..best ...
alysya dah besar dh kan ... nama anak kite sama ... sedangkan waktu ngandung aku slalu jenguk blog ko cam ne la aku tak prasan ...

el said...

kemain korg...jln sakan nok
suka tgk telatah ellysha mcm2 dia nok

wantie said...

ha.. kan dah tengok rabbit tu. ambik la sekor bawak balik. bagi kawan ngan rabbit elly kat umah tu.

pas ni leh la bawak baby sekali join kat CH.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye jalan2 CH..tak pernah lagi kesana..
Seronok tgk gambar2 ni semua..cantik2..^_^

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. rasa nak pergi jugak jer~

Mama Ema said...

seronoknya tgk gamabar-gambar ni..teringin nak pergi lagi CH

Qhaifa Nur said...

puas datang sini...yang sukanya barangan yang dijual murah lebih2 lagi teh...hari tu datang banyak yang diborong kat cini...

eB ezrin said...

wah bestnyerrrrrrrrrrrrrr. kami ader gaks plan nk singgah rituh, tapi dh jammed troks, x sempat :)

Fafau De Craft ( Zana ) said...

penah msk tmpt nie...mmg best utk bergambar kan! :)

Salina@IbuAqil said...

seronoknyer!!!! tgk pic nureen ni udoh ngetor ina dibuatnya.. hik3!!!

Woofer Storm said...

nak makn strwberry free...ehhee

kasihredha said...

wauuuuu cantiknya bunga...sib baik strawberry tu x penyek kena baring..hihi

wan nurul hezrina said...

mmg ch sgt2 besh n tenang so harus g lagi

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011