Wednesday, January 25, 2012

goodbye cameron highlands- part 10

ASSALAMUALAIKUM....

selamat kembali bekerja
bahagianya kan cuti 4 hari
dan liatnya nak masuk keja hahaahhaa

CH... slamat tinggal....
ntah bila pulak yerr kami akan terjah cini :)


ellesya mmg ambik kesempatan dengan suasana sejuk2 mcm tue
duduk gini kan :)
paling ellesyaa suka bila katanya rambut dia terbang........

my sweet heart yg semakin geliga otaknya
mmg ellesya ni kebal ngan sejuk betol la
sebelum kami meninggalkan CH ada 2 tempat persinggahan kami lepak  sekejap utk bergedix santai 

1st
Bharat Plantation
yang ni bkn 1st bharat yg kami pegi masa mula2 sampai CH
nak terjah click cini
ni bharat yg nk turun ke simpang pulai
hari isnin agak sunyi
org dh bekerja kami ja kot yg bercuti hehehe
ellesya berlari nak kemana tue???

kejar daddy yg dh masuk ladang tea

love forever
ellesya cuba tiru tp x jadi ehhhee

Daddy : baju daddy yang paaaalinnngggg cantik
Ellesya : tak la ellesyanya glove ni lg cantik....

dah posing2 singgah kedai cenderahati kejap
nureen nak carikan lg sepasang baju buat ellesya tp sayangnya x der yg berkenan dihati
dah nak balik baru ellesya request ni ear warmer ni :P

sempat pose sementara tunggu daddy order minuman

bharat yg dekat tanah rata lagi best dr bharat yg nak turun ke simpang pulai ni tau...
kami minum honey tea, strawberry shake & cookies
cookies tue sedap dengan gebunya & cair dimulut
kalu mkn sambil bercakap bleh menyembuq ni hahaha

boleh ke tue???

susah2 sangat ellesya pakai kat pinggang sndri hehhee
dah selesai minum kami teruskan perjalanan ke destinasi ke 2

2nd
eb jugak sunggest nureen singgah kat cini

tapi bahagian ni tutup
so kami terjah jiran dia

haruslah berposing dulu kan :)

kami 2 yg ligat berposing
jom kita masuk dalam

wahhhhhhhhh.... macam dekat strawberry moment kan
nak terjah click cini

ellesya mmg wajib icecream "strawberry"

tengok la.. icecream & ellesya tak dapat dipisahkan
walaupon sejuk icecream tetap dihati

Ellesya : mummy, icecream ni tak manis sangat la.. sedapppppppp
Nureen : ooo... ya ka, mummy nak cikit boleh???
Ellesya : bolehhhhhhhhh

PG ellesya yg snapkan
daddy??? masih di depan tgh order makanan

taraaa......
daddy ckp mlm tue besday cake tak brapa memuaskan so nak celebrate lagi kali ke 2
best2x...
mmg hajat di hati daddy nk belikan yg ni utk mlm tue tp dsbbkan mlm ahad tue kedai tutup so.......
critanya di cini

tq da :)

wahhh... akhirnya dpt jugak...

marshmallow jd pilihan

perghhhh... membangkitkan selera

jgn jeles yerr.. hehehe :)
ellesya dah comot ngan choclate.. daddy plak asyikkk ngan strawberry choclatenya..

marshmallow dah abes, tomato yg comel ni plak jd santapan

nikmatnya....


starwberry pon dah abes juz tinggal tomato jek
lilin kat dlm balang tue pon dah terpadam so ellesya main masak2 la yerr

masak apa tue?????



walaupon pic kami 2 ni mmg x ready tp nureen tetap nk bubuh jgk :)

mmm wajib la bila dh jumpak

sebelum balik kami borong cikit choclate kat cini

ellesya pilih yg ni
&

yg dalam kotak bentuk love pink tue

 masuk ja dlm keta ellesya dah x sabar nk mkn choclate dlm kotak love dia pilih td

mmmm sedapnya......

nureen sangat2 berpuas hati bercuti di CH kali ni
mau taknya
bila dah nama pon besday girl kan
so apa saja yg nureen nak makan ke nak beli ke semuanya dapat
kami lebih byk makan dari membeli
asal singgah ja wajib mkn hehhee :)

tq so much da
ayg & ellesya sangat2 happy
dah turun dr CH ellesya awal2 dah request nk ke JUSCO
so masuk ja penang kami singgah kejap walaupon badan rasa penat cikit demi anak tersayang...

ellesya rindukan mainannya....

dan kami 2 relax kejap dibangku menunggu :)

dah puas main nureen ajak dadday carikan spek utk ellesya
yg lama dh patah...

ellesya nak yg ni jgk sbb katanya padan & clr pink
ok la.. dengan perintah ellesya kami pon beli....
comellahhh....

dok dlm JUSCO petang tue bergaya la ngan spek barunya...
dh lewat petang so kami dinner siap2
mlm bleh relax kat umah kan

daddy nak makan KFC tp dia x suka KFC dlm Queensbay sbb kurang sedap so kami mkn kat McD & order ayam grg jgk :)

berselera ellesya mkn dengan chipettes

kami sebelum melangkah keluar dari queensbay...
jom kita balik....


T.A.M.A.T


14 comments:

amiey lee said...

amboiii khatammm entry cameron heee... besttt nye..kita belum lagi berkesempatan nk g cameron

Imah Dinor said...

betuah betulkn nureen ni dpt bcuti smp puas kn....byk tmpt menarik d CH kn.....ntah bila lak imah nak terjah sana lak....

eB ezrin said...

wah elly. respect ar auntie.. kalo auntie x larat dh jln. hik3 ;p

el said...

xnah mkn choclate fountain tu lg..ms g CH tu pun x sedap lgsg stoberi chock dia..masam...bila lah dpt pi lagi ni :)

Kakzakie said...

Sihatlah baby yg duduk dalam tu Nureen. Kak Elly dah kian ligat dan melihatkan dia semakin bijak...

Fieza79 said...

puas hati lah jenjalan kan..suma tmpt terjah...

ibuhebat said...

eh eh.. kat mana avant choc tu ek? Tak tau pun kewujudannya.. padahal byk kali gi CH. Anyway, jemput ke blog sy http://hebatkan.blogspot.com saya link ke blog ni ya... tq! :)

Mama Ema said...

seronoknya baca entry2 pergi CH ni..

하니 said...

wei..ag x gtaw mak ka ag p cameron?
aritu aku call mak..tny ag bwk balik pa kat mak...
pastu mak ckp "spa p cameron?" haha

*cepat boh gmbr tunang imadi pulak*

-ummul-

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhh!!! 10 episode semuanya.. Ni baru betul coti2 Malaysia.. Kasut nureen merah menyala mcm warna bauh strawberry tuh.. Hik3!!!!!

sue zainun said...

wahhh jelesnye auntie sue tgk ellesya makan aiskrim n strawberry..

Syima ~Mama Kyra~ said...

dah lama tak ke CH..last pg masa kyra 2 thn :)

wan nurul hezrina said...

tammat sudah journet to cameron=)mmg syokkan g tmpt sejuk.nak2 cameron mmg relexjerk=)

ketikketok said...

ada satu lagi tempat yang tak kurang menarik dan pelik Gallery House of Magic Potions di Taman Royal Lily, Tanah Rata

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011