xtvt kami end of 2011

ASSALAMUALAIKUM

hari ni hari kelima kita ditahun baru
masih segar lagikan crita2 panas lagi sensasi ditahun 2011
rasa cepat betol masa berlalu

3 hari cuti weekend lepas kami tak kemana2
kami hanya bertapa dikg sebelah nureen 
Baling Kedah
jom layan picaas kami di kampung

sabtu.. 
daddy hantar kami 2 balik kg dan daddy balik semula ke penang
sbb daddy ada urusan yg harus diselesaikan
daddy akan pulang 1/1/12 esok harinya
pergghhh macam la lama sgtkan

dan kami 2 dikg
apa kami buat????

melayan haiwan peliharaan wan & mak tok
ellesya sangat2 berani & xcited

Ellesya : rabbit ni baik ja mummy...
Nureen : a'ah.... kita ambik bawak balik boleh tak?
Ellesya : kakak sya dah ada la mummy.....
Nureen : yg tue mainan punya, ni yg betol2
Ellesya : mana boleh, nanti rabbit ni nak kwn ngan kawan2 dia macam mana????
Nureen : ooooo ya ka.. ok kita nk main kita balik umah wan k
Ellesya : ok mummy....


dok relin arnab2 yg lain

Ellesya : kakak sya suka la rabbit ni...

Ellesya : dia baik sangat....

jom tgk antara kwn2 arnab tadi

gebu & putih bersih
suka tgk...

yg ni berbelang2 mcm yg ellesya pegang

nureen x pasti semuanya ada berapa ekor
tak silap ada 7 ekor kot

Ellesya : kita bawak rabbit ni jalan2 nak?
Nureen : ok.. jom...

melepak di gazebo milik wan..

Ellesya : wan sya pegang rabbit la....
Wan : berani la cucu wan ni

Ellesya : mummy, rabbit ni suka duduk atas sya..
Nureen : dia baik kan...

lagi diusap2nya kpala rabbit tue

Ellesya : mummy...... ambik gambaq sya banyak2 tau
Nureen : ok..



uikkk....


amboiii... kemain lagi pose dia...





Ellesya : sayang................................ rabbit..


pak ngah ajar ellesya mcm mana nk bg rabbit makan

Ellesya : rabbit ni tak mau makan la pak ngah
Pak ngah : dia dah kenyang kot

lepas dah puas main jawab la terus mandikan
kolam ni menjadi pilihan ellesya...

asyikkkkk.....

dan esoknya pabila daddy dah balik
ellesya dengan xcitednya bg tau kat daddy yg dia pegang rabbit & ajak daddy pegi tengok rabbit
jom tgk plak aksi anak & daddy
 kali ni daddy ambik yg berbulu putih

 itik & angsa bagai jeles la plak

 yg ni agak activ tak mau duduk diam

Ellesya : daddy, mata rabbit ni colour merah la..
Daddy : a'ah..
Nureen : tp semalam punya mata rabbit hitam kan
Ellesya : a'ah, yg semalam hitam

info dr member opis, klau rabbit yg bermata merah ni agak activ, mmg x reti duduk diam berbeda ngan yg bermata hitam agak manja

 Ellesya : daddy... kita ambik yg semalam ja la.. baik ja..
Daddy : ok

 tersenyum ellesya dapat pegang rabbit yg baik

 daddy nmpk agak kepenatan



 apa lg yg distorykan ellesya kat daddy ya??

 asyikk tgk dia dok bergelak

 makin rancak...

 rabbit agak kelaparan sbb pak ngah blum bg makan di petang harinya
ellesya ambik kesempatan la suapkan dedaun yg ada disekeliling


  abah nureen jugak ada bela pelbagai jenis burung

 dah puas main ngan rabbit ellesya & daddy dok berkejaran dengan itik & angsa plak

 pastu abah mintak tolong pasangkan bateri pd motor ni
ellesya pon join sekaki

 macam mekanik la ellesya ni

 tue.. ada talent tak?

uisshhhh.... mana plak dia dok godek2 tue...

abes sudah crita weekend kami dikg
isninnya kami melepak saja diumah
dan sebelah malamnya kami bertolak balik ke penang
sebelum tue sempat mkn mlm kat kg berlaukkan ikan keli bakar hasil air tangan nureen
ikan keli tue abah yg bela

:)

Comments

eB ezrin said…
wah, abah nureen geng abah eB la :)
comelnyer rabbit tuh... auntie pn suker elly :)
Zie said…
Cutenya Arnab tu.... berani sungguh elyysa..
sue zainun said…
berani la elyysa pegang rabbit..auntie takut skit..hihi..banyak jugak yer haiwan peliharaan ayah nureen..alamak itik angsa tu tak kejar orang ke?sue paling takut angsa la.dulu2 selalu kn kejar..waaaa...larikkkk..
Myra Jay said…
Myra suka gak ngan rabbit, dah ler putih, comel lak tuh :)

Elly pun happy je dapat pegang rabbit :)
LYAfrina said…
beraninya elly main dgn rabbit tu..kalo asya..msti dia x berani pgang..kalo kucing ok la.

lya paling takut dgn angsa. sbb dia kan suka kejor org.. y ni..elly lak kejor angsa erk
LYAfrina said…
beraninya elly main dgn rabbit tu..kalo asya..msti dia x berani pgang..kalo kucing ok la.

lya paling takut dgn angsa. sbb dia kan suka kejor org.. y ni..elly lak kejor angsa erk
MRS. K said…
eh, kampung mak aku pon kat baling - batu 7 rambong
KhaiRin - anies said…
best nyer ada bela arnab..
angsa tu.. tingat cite kena kejar dek angsa hehehe

berani sggh bdk comel ni!
Nens Collection said…
macam2 tok wan die bela..bestnye..
saya x suke angsa sbb die suka kejar org..mencikkk!!
seronoknye ellysha main ngn arnab tu..ni kakau zara nampk ni kompem die nk tmpang sekaki..heheh
jedi said…
main ngan arnab mmg best....comel arnab berbulu putih tu
|| NaFiRaa || said…
macam2 haiwan ade.. sonok lah budak2 kan~ rabbit tuh manja jek.. x larik pon bila elly duk dukung2 dia..
nanakimie said…
mata nana dok nengok angsa tu je,hehe...kalo nana dah lari dah nampak angsa:)
Salina@IbuAqil said…
bestnya!! teringin nak bela.. tp ruang x adoooo.. huk3!!
fieda said…
wah..dia berani la..maira takut...
Bui Junaidi said…
JINAK BETUL RABBIT TU..MMG BERANI ELLEYSA,KALAU BUI DH MELOMPAT2 LARI..GELI..
MamaEma said…
suka aleesya main rabbit yer..
jinaknya rabbit2 ngan elly..duduk diamjer tak gerak2..

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017