Monday, January 30, 2012

majlis pertunangan adik

ASSALAMUALAIKUM

sejak balik dari CH xtvt weekend kami full & compact
dikesempatan cuti CNY 4 hari
abah nureen buat sedikit majlis kesyukuran dan tahlil sebelum berarak ke majlis pertunagan adik nureen hari isnin lepas

abah korbankan seekor kambing peliharaannya..

menu utama
kurma kambing

perghhh.. mmg sedap sgt kambing kurma tue
walaupon nureen ni kurang suka makan masak kurma tp bila pekena kambing tue mmg mavelous lah...
dengan x der bau kambing langsung dengan lembutnya... mmg terangkat beb....

nasi tomato + acar nanas timun + ayam golek + air asam + ikan masin

pastu g check up esoknya, nureen pening2 tapi doc kata ok ja x der pa2 , tekanan darah ok, bb sihat active lagi... myb sbb panas kot hehehe....
tetamu yang hadir selepas solat maghrib sedang membaca surah yassin 
sepanjang majlis berlangsung nureen x sempat ambik gambo sibok tolong sana sini :)

bila semua org dah balik, daddy & ellesya mula mengemas & menggulung tikar di ruang tamu...
rajin ellesya tolong daddy :)

esoknya nureen g check perut...
nak tengok ke keadaan bb dalam perut ni...
:)

umur baby : 26 minggu = 6 bulan 2 minggu
berat baby : 700gm

masa scan tue bb sgt2 activ
sblm ni klau g scan bb asyik meniarap jekk
kali ni dah nmpk muka
tgk la pipi dia mmg mcm daddy kan bambam g2..
muka bb mcm kakak dia tak??? :p

Nureen : panjangnyerr kaki dia
Doc : mm hehehe panjang..  bb tgh wat yoga,tgk kaki dia straight atas dr kepala..
Nureen : ellesya, tgk bb.. nampak tak??
Ellesya : nampak, tp kenapa bb pejam mata
Nureen , doc , daddy : hehhee...

mmg masa mula2 scan kaki bb straight, tp doc x sempat snap masa straight tue sempat snap yg dh bengkok cikit mcm gambo 1st tue :)

ISNIN

rombongan dari baling tiba di exit highway alor star selatan tepat jam 10.15 pagi
nureen mlm tue bermalam di umah PIL sbb dah g check perut ahad ptg tue kat alor star
kami yg dok dekat plak sampai lewat tapi ikutkan plan abah 11.30 pagi tp jalan tak jem walaupon CNY so sampai awal..

kami disambut mesra oleh tuan rumah
ellesya wit kezen2nya.. danial & adrian

hantaran dr pihak kami
perasan tak hantaran ni???
heheh adik nureen kata guna jerr yg sedia ada x yah buat lain
ni hantaran yg nureen buat utk majlis pertunangan member asben bulan nov thn lepas
bleh tgk kat cini

rombongan kami adik beradik, menantu, pakcik nureen & PIL

mak nureen yg berjubah hitam tue bersebelahan ngan MIL nureen bertudung hijau

nureen ngan kakak yg sulung mak kepada danial & adrian
gambo sedikit blurr.. PG ellesya lapar kot hehhe

ayu betol la anak dara soang ni

danial control ansem, adrian gaya poyo terkini & ellesya pose ayu berselendang 

dan skali lagi...

3 beradik ni dok wat xtvt sndrik mcm umah sendrik plak.. 

menantu abah 2 org ni asyik tol bersembang
dari cerita isu semasa smpai isu umahtangga
hahhaha lawak ja
BIL nureen yg berkemeja merah tue dok crita pasal golf dia x dak gang nak main dok ajak asben turun ampang
yg asben plak dok crita pasal game badminton dia hahhaa
agak ja la kot...
sebenarnya masing2 dah kebas kaki dok bersila lama sangat :P
sebelah BIL nureen tue my PIL 
seisi perbincangan bermula....

Alhamdulillah.... semua dah dipersetujui & doa pon dibaca...

dari gadis ayu ellesya dh jadi ratu rock plak
selendang dh melayang la bila jumpak kezen2 dia tue

5 dulang dibalas 7...


seisi menyarung cincin untuk bakal menantu mak

halus mulus jari si anak dara

bersalaman memohon restu :)


bergambar kenangan bersama bakal menantu

tak ketinggalan kami jugak nk interprem yerrr


knapa ellesya ngan danial agak terpisah :)

bila perut dah kekenyangan tersandar la nureen di c2.. hehee
sebelah nureen tue adik nureen yg bongsu tingkatan 3
dhiyaul aiman namanya
bila danial main game ellesya apa lg nak jgk la main
dok mintak kat nureen nak main game..

so hanset pak njang bakal mempelai la jadi sasaran..
game faveret angry bird, frog, shark & cat
pak njang yg berbaju kemeja biru dibelakang tue..
pak njang mmg duduk ngan nureen skrg ni
abes ja blajar terus dpt keja kat penang
yg berbaju maroon tue pak cik nureen adik mak

kaum hawa berborak panjang sebelum rombongan kami berangkat pulang...


* ummul, sorry yerr lambat cikit aku update pasal crita ni.. 

17 comments:

eB ezrin said...

dtg dgn senyuman tgk bb dlm perot :)

amiey lee said...

alhai sweet sgt tgk baby tu..nak gakkkkk ;p

Kakzakie said...

Moga hajat terlaksana hingga diikat sebagai suami-isteri buat adik nureen...

sue zainun said...

wewittt ayunya ellesya berkebaya..

LYAfrina said...

mmg padat dgn xtvt...
suka tgk scan baby tu.. tsentuh hati ni... boy k girl nureen?? dh 6 bln.. x lama dh tu

Qhaifa Nur said...

sedapnya kurma kambing...
moga baby sihat dan aktif...

Salina@IbuAqil said...

comeinya BB.. hik3!!! TC dear.. ;)

|| NaFiRaa || said...

comel nye bb dalam peyut.. x sabar nak tunggu kehadiran dia..hehehhe..

ayunye kakak sya pakai tudung.. last2 tengok x de da..hehehehe

wantie said...

tengok org bertunang tetiba rasa nak bertunang . upssss.. perasan sudah..

hmm.. pas ni makan nasi minyak le. bila tue?

Izan Ishak said...

comel je bakal adik ipar nureen tu...

suka2 tgk 3D scan bby nureen tu. ni yg makin tak sabar nak tunggu bby dalam perut ni besar... hehe

하니 said...

yeay dpt jgk tgk mak pakai jubah yg aku beli tuh...
jubah ag pkai tuh yg mak bli kat mekah ke?

Bui Junaidi said...

GELI HATI TENGOK ELLYSA TU..DR AYU TERUS JD ROCKERS..HIHIHI

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sweetlah bakal adik ipar Nureen..
Moga jodoh berpanjangan..^_^

mamalieyna said...

bab intai bb dlm perut mmg best..comel!

meriah majlis, seronok..nnti brtmbh ahli keluarga..sweet tunangannye~

kasihredha said...

adik beradik nureen semua cantik2...suka tengok.
selamat bertunang unk adik nureen ye.

suka tengok baby dlm perut :)

wan nurul hezrina said...

nurul suka masak kurma..nak2 ada ikan masin.perghh terangkat..wah elly mmg ayulah pakai selendang..nak plak dia pakai..

el said...

comey tul bakal sil tu
xleh bla tgk elly yg ayu terus jd rawk..kahkahkah sabo je lah ngan budak tu

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011