Tuesday, January 3, 2012

lembaran baru

ASSALAMUALAIKUM

selamat tahun baru 2012
 berita gembira dari kami

agak2nya la
dapat ke teka apa ni?
klau org kedah sure tau tmpt ni kat mana?
alhamdulillahhhhhhhhhhh
kami sekeluarga bersyukur sangat2
apa yg kami tunggu selama ini akhirnya berhasil


nureen test sndiri diumah, masa tue dh blk kg 
sehari sebelum kita menyambut hari raya aldilfitri tahun lepas 2011
maksudnya thn lepas kami beraya ber4 la kan

nureen bg lepas waktu selamat (3 bulan keatas) sbb tue baru hari ni nureen n3kan
nureen takot nak khabokan bila disahkan preggy sbb 1st bb dlu nureen keguguran
masa tue usia bb 4 bulan & bb boy
lepas 100hari berpantang alhamdulillah kami dikurniakan rezqi lagi dan nureen preggykan ellesya



masa nureen 1st time p wat check up kat doc yg sama masa bersalinkan ellesya, bb dlm kandungan dh berusia 2 bulan
tapi disbbkan nureen tak pasti tarikh last period so agak2 ja la
doc pon ikut tarikh scan 
ikutkan jangka 2 may 2012
tapi bila makin lama kita dok scan tarikh jangka berubah2 kan
so bila nureen buka buku merah kat gov
nureen terus letak tarikh period yg sama doc private bg
dan dijangka 30 april 2012
kali ke 2 p check up bb dah 3 bulan 2 minggu = 14 minggu
nak tengok lebih jelas kedudukan bb tgk pic bawah

scan 3D/4D
 kedudukan bb mmg sama mcm ellesya dlu
duduk dlm perut nureen meniarap
mmg kami x nmpk jantinanya cuma doc saja yg tau
so asben pon ckp kita x payah tau smpi bb keluar k

ni plak bb dah 4 bulan 2 minggu = 18minggu
dan hari ni 03/01/2012 usia bb dah 24 minggu = 6 bulan :)

dah 5 kali nureen pegi PMC utk check up
mesti ada yg tertanya2 kan brapa harganya

RM 32 sahaja..
murah kan... klau buat kat penang mau RM100lebih ni..
cuma sekali ja nureen pegi cini kena RM102 x silap tue pon sbb nureen kena ambik darah yg dkt tangan tue...

masin mulut eb & ahlam, 
my bff nureen dialam maya & nyata ni
sbb nureen ada la sembang2 ngan bff nureen ni pasal preggy,
masa ellesya cukup 2thn mmg ada plan nk preggy tp asben keja kat sepang so  klau bleh b4 preggy nureen mmg nak asben tukaq balik penang dlu sbb takot klau preggy lagi alah macam preggy elly dlu mmg x tahan dan x larat
tapi eb & ahlam cakap mana la tau kot2 kali ni nureen preggy x alah :)

dan alhamdulillah ianya mmg benar2 terjadi
kali ni peggy lain cikit
sgt2 berbeza tak sama mcm preggykan ellesya
masa ellesya nureen alah agak teruk, mcm2 x leh bau, makan pon berpantang
makanan berangin mmg nureen elakkan
pastu minum pon sama
nureen lebihkan mkn buah apple hijau & sayur bayam
pastu suka sgt mkn sotong tp x suka mkn ayam
kali ni preggy semua bedal tp yg tajam2 nureen x makan la mcm aiq tebu, nenas & bla bla bla.....
pastu makan pon kuat, smpi asben kata asyik dok menguyah je mulut tue hehehhee

nak tgk ka keadaan nureen sekarang
klau gambar terkini nureen yg ni ja la
18 dec 2011
di pantai sg batu, teluk kumbar penang

masa ni nureen dah 21 minggu = 5bulan seminggu
perasan x? hehhee klau baju tue kecik cikit sure nmpk kan
berat dah naik 7kg diusia 6 bulan :P
nak tgk lagi bleh terjah cini

ni gambar thn 2008 masa preggykan ellesya 6 bulan :)

ellesya dah x sabar sebenarnya sbb asyik dok tanya ja

mummy... bila bb nak kuar?
mummy... bb tendang2 tue sbb nk kuaq la
mummy... knapa mummy pegi work x bawak ellesya tp mummy bawak bb huhuu (mata dh berkaca)
( lawak kan, mmg la bawak bb sbb bb kan dlm perut mummy)
mummy.. nanti kan sya yg nak bg mandi bb, nk bg susu kat bb, nak main2 ngan bb :)

macam2 lagi yg ellesya ckp
dia sgt2 teruja & x sabar nk dpt adik
dlu masa mula2 preggy bila tanya ellesya

Nureen : ellesya nk bb boy ke girl
Ellesya : kakak sya nk bb boy dan girl
Nureen : mmm nak bb kembar la yerr...
Ellesya : 2 2 kakak sayang.. (sambil peluk nureen & kiss perut nureen)
so sweet...

peace yallll

 hehehe... abes mata penuh ngan eyeliners ellesya conteng2 sndrik kat mata dia



:)
dan tak lupa untuk my sis


moga panjang umur & dimurahkan rezqi..
take care k...

20 comments:

Salina@IbuAqil said...

Tahnia dear.. TC yer.. ;)

eB ezrin said...

hepi besday ur sis, wah suker tgk 3D tuh....
tringat ms tgk aed 32 minggu. sbijik2 kluar :)

wan nurul hezrina said...

wahhh tahniah nureen=)seronok tgk entry nie..sama mcm nurul,nurul tak alah dengan sofia.msa merah kuat alahan.mungkin 1st baby.badan tak dapat nak terima lagi..

semoga baby sihat,nureen pun sihat.nad dah bersalin..skang tunggu nureen lak=)seronok 4 u dear=)

berita baik di tahun baru

Anum said...

alhamdullilah
seronok anum baca entry nie

MamaEma said...

Tahniah Nureen...mesti bb boy ni.

mummy_ayu said...

selamat tahun abru & congrats dear..wah....ellesya nak jadi kak long la yer..

el said...

tahniah
wahhhhh seronok lah kan yelah dh lm menunggu akhirnya hehehehe

pttlah hang sejak dulu2 tu asik sakit2 jek..ghupe ada isi..heheh xsangka dah nak msok 4bln...tahniah lagi sekali

LYAfrina said...

wahhh..
tahniah nureen... akhinya... xlama lg elly dh jd kakak la..

syazie blog said...

ada jugak terselit aku kat situ...thankx...aku dapat hadiah birthday paling special thn nie...weeeee!!!!

Nens Collection said...

tahniah nureen..bestnye..;)
dah 6 bulan upenye..tp x nmpk pon..huhu
org kecik2 ni menten ajek..hehe ;)

nanakimie said...

congrats sis:) seronok la elesya ada adek lepas neh..hehe

wahida said...

tahniah!! yeyyyy!! ellesya nak dpt adik!! yeyyyy!!

aku tumpang hepi dear..

ko take care tau!!

wantie said...

tahniah!!!! SUKA SANGAT TAU MEND AMENDA CENGGINI. MERIAHNYA RASA BILA TAU ADA BABY BARU YANG BAKAL MUNCUL.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

weeee..bestnye..Tahniah Nureen..
Lily tumpang Happy..
Tak lama lagi elly jadi kak long..Qis ni tak taulah bila nak tukar status jadi kak Long ni..
Take Care nureen..!

|| NaFiRaa || said...

errkkk.. 6 bulan dah.. tapi x nampak pon bila tgk gambar nureen sebelom nih..

tahniah yer nureen.. moga mummy n baby sihat2 jek..

take care~

Lily@MamaZaraZareef said...

congrats nureen!!dh dkt 6 bulan br announce ye..:P..apepoon suka sgt tgk gmbar 3d scan tu.nampak jelas sgt bby kan

KhaiRin - anies said...

tahniah!
jaga bb n kesihatan baik2 ya...

mmm rs mcm bb boy je?

kasihredha said...

tahniahhhh..

dan ternyata birthday sister nureen sama dgn adik & anak buah akak...3jan :)

cikpuanhady said...

wahh..tahniah..bestnya nak ada baby baru..take care ek..

Myra Jay said...

Alhamdulillah tumpang gembira untuk Nureen..

Bestnyer, patutla myra dok perasan entry2 Nureen sebelum ni dok tengok muka Nureen macam pucat sikit.

Dalam hati nak tegur tapi pendamkan saja, rupa2 nya ada isi..

Tahniah ye :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011