Monday, December 19, 2011

mimpi bawak ellesya g pantai

ASSALAMUALAIKUM

minggu lepas memang betol nureen ada mimpi bawak ellesya g pantai lepas baca n3 di blog eb & el
so bangun je tidoq pagi sabtu lepas bila asben cakap x jd nak balik kg, nureen apa lagi terus ajak g pantai yg dekat je ngan umah ni

kejutkan ellesya ckp nk pegi pantai terus dia bangun & xcited sgt2 sbb mmg dh lama dia dok ajak kami p pantai & terus pakai swimming suit siap2...

apa yg sempat nureen buat pagi tue adalah sandwish telur & sardin... nureen wat intinya yg tukang satukan asben hehhee...

jangan bosan jerr layan gambo kami di pantai sg batu, teluk kumbar, penang yg ada lebih kurang 50kpg gambo semuanya

dalam perjalanan ke pantai lebih kurang 10minit dr umah

setibanya di pantai ellesya dah ambik port

udara sangat2 segar.. mmm luasnya ciptaanNYA...

ni dia bekalan kami

dan x lupa rambutan yg nureen beli kat psr mlm jumaat

ellesya lebih suka bawak diri masa mula2 kami sampai sbb kami 2 laki bini ni plak asyik dok makan ja hehhehe


sempat dia kutip cengkerang2 yg bersepah tepi pantai

dok tunggu crab kuaq dr lubangnya :)


ellesya mulanya x mau ambik gambo sbb asyik sgt nak main pasir tp nureen tarik jgk smpi dpt..

bila daddy dah mula langkah ellesya x lepas peluang

ellesya cukup berani & daddy dh mula sexy hehehe


sambil menjerit, sya swimming la mummy.........

sronok kan


sampai menari2...

pose kat batu plak :)



hahhahaa... tergelak nureen masa snap gambo ni..

ellesya belajar berenang sendiri




sampai ke gigi pantai dia berenang




oppsss.... 

katanya dia tengah bagi fish makan pasir...

nureen plak mmg dok snap gambo sambil makan sampai la daddy plak ambik giliran snap gambo

senyum x jd la plak ;p

cobaan melompat atas arahan daddy..
ellesya x hiraukan kami 2 asyik dia main pasir tue..



berenang lagi...






daddy terus naik bila nureen cakap ada ketam!!!!

ellesya x lepas peluang

betapa beraninya ellesya sampai................

mintak nak pegang crab tue.. percaya x???

fokus lagi dekat k..

pasir kat c2 lembut, lompat cikit pon dh tenggelam so daddy ajak ellesya buat tapak kaki..

hahahhaa... ellesya lompat x menjadi...

masa ni ellesya mintak kami timbus kaki dia tp daddy terus..................

korek lubang nk timbus 1 badan ellesya...

ellesya ikut perintah..

baru tertimbus separuh pinggang

ellesya dah mula nak bangun.. hahhaha gelak kuat dia..


cepat2 masuk dlm air nak basuh badan dia..


mulanya juz kami sefamily jerr bila dh tgh hari makin ramai plak yg datang, kami pon dah agak lama ;)
sementara menunggu daddy & ellesya bersihkan badan nureen plak????

sempat lakarkan nama kami 3 beranak kat c2 :)
ok selesai sudah crita kami di pantai sg batu :)


20 comments:

Fitri Senin said...

she's independent..pandai main sendiri

LiLy @ MumMyQiStInA said...

syoknye elly mandi laut..
Happy sungguh dia..

mamalieyna said...

wooo banyak nye gambo...tak semuanya menarik.............clear n yg penting, ada moment indah disitu ^_^..happynye~

el said...

hahahaha smpi mimpi2 hang nok
semua x mandi lagi la tuh...
kt pantai seagate eh

so lega dah nok pas ni x mimpi lg hehehe

sue zainun said...

syonoknye mandi laut..hepi sakan ye ellesya n semestinya comel walau dlm keadaan apa pon..sib baik crab tu xgigit ek..hurmmm ketenangan di pantai mmg mengasyikkan..

KhaiRin said...

suka nyer depa...
pantai tu mmg x ramai org ke?

Anum said...

wow comeinya dia mandi pantai lagi
hehe

wan nurul hezrina said...

cumillah elly nie=)geram nengok..dulu merah tak suka sangat ngan pantai..la nie tak tahu lah lagi dia suka ke dok..kalau bleh tak takut cm elly mesti seronok dia main.nie nak pijak pasirpun takot

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. nampak tenang jek air.. baru best budak2 nak mandi..

gambar lakaran tuh cantek sangat~ suke!!

Salina@IbuAqil said...

bestnyaaaaaaaaaaa!!!! nak g pantai jgk.. uwawawawaaaaaaaa!!!

Nens Collection said...

seronok..hhe
xde ombak ke pantai tu nureen?

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestnya rmh kt tepi pantai..sonok kan..angin sepoi2 bahasa..damainya rasa :)

cantik swimming suit elly..sexy..hehe

wantie said...

tunggu lagi 5-6 bulan. nanti nak piknik gak la. sekarang ni dok peram ja keinginan tu.

Best la tengok ellesya, dia so happy main air.

MamaEma said...

seronoknya..tgk gambar dah tahu betapa seronok ellesya main pasir

eB ezrin said...

i lioke. braminyer elly... aerish dh nanges2. hu3
ps: oh elly jumper CATTTTT yer? ekkekekekekek

Gieyana said...

bestnyer...main air nie sonok kan..

kasihredha said...

cantik pantai tu
air tenang je
ralit je elly main sorang2

Imah Dinor said...

beraninya mandi pantai..kami mula2 plan nak mandi d pankor tp musim ujan xbrani plak..so layan taman tema jer ....

Myra Jay said...

Happy Elly dapat main air :)

IntaNBerliaN said...

seronoknya ellesya main air n pasir.. :-)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011